Да обаче този клапан не пази системата при завиране,щом няма автоматичен контрол на въздуха?
Сами деца,ако забравят въздуха отворен,а преди това са сложили достатъчно цепеници?
Ко' ще стане?
За парите ми е ясно.
Да обаче този клапан не пази системата при завиране,щом няма автоматичен контрол на въздуха?
Сами деца,ако забравят въздуха отворен,а преди това са сложили достатъчно цепеници?
Ко' ще стане?
За парите ми е ясно.
Принципно може да се върже към питейна вода когато вдигне температура да се отвори клапан и системата да се допълни със студена вода не е проблем.
Айде да не те мъча.
При отворени системи с каминки слагай,задължително затворен магнетвентил управляван от термостат.Така се охлажда такава система без проблем.Нагласяш термостата на 80-85°,взависимост от това колко е инертен.
Пред помпата възвратна клапа,ама не пружинна,а от другите.Пред клапата да е включен магнетвентила.
Баланс по температура не върши работа,защото работят на 95-97°С-Не стават за отворени системи.
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 26604
Тези са скъпи ,едният има възможност за регулация на температура,но са капризни.
Пред магнетвентила,задължително филтър,няма какво да му стане,освен да смениш бобина.
Ейй измъчих се...То и термостата блокира , бубината изгаря...![]()
Този пост е редактиран от Viking72; 06-03-18 в 19:49.
Малко ли е? Примерно ако се забрави затворен крана на изхода от камината ,или замръзне разширителния съд, на входа нито капка вода няма да влезе, но клапана ще сработи.
Какъв кран на изход бе човек??
При това положение се подсигури с два баланса задължително!Имаш работен и авариен!Единият отваря на 1.5 другия на 2 -2.5 бара.
Човек не си прави експерименти!
При промишлените котли имаме два баланса за налягане,две помпи за захранване и по пет пресостата на горелка,последната защита съм аз!
Този пост е редактиран от Viking72; 06-03-18 в 20:05.
С два клапана вече ми харесваш...Никой не отрича ,колкото повече защити има толкова по добре. Нямаме спор!
Няма цена за човешки живот!!
Или правиш системата по учебник с всички защити или се откажи!
Принципно животоспасяващи са клапаните , останалото предпазва материални повреди . За това казвам клапани задължително,другото е поправимо...
Сега изплашихме човека, тъкмо беше кандисал за парното...![]()
Кое поправимо?
Да се пръсне ракор и да изгори дете?
IMG_20180306_192656.jpg
Ето ти кран щом искаш да си в джаза,издържа на газ, температура 150° С и никога не протича от салника.Може да се стяга с як водопроводен ключ със сила.
Този пост е редактиран от Viking72; 06-03-18 в 20:33.
Ракор няма как да се пръсне на 1.5 бара , тръба може евентуално да се деформира и да протече.Все пак говорим за отворена а не за затворена система.
Е,буквално не се пръскат.
О-пръстени се разпадат и става ...
В момента това намерихIMG_20180306_203541.jpg,
ползвай подходящи фитинги.
Като видя поцинковани фитинги в ОИ, ми се повдига!
Този пост е редактиран от Viking72; 06-03-18 в 21:39.
В крайна сметка авторът на темата на какъв вариант се е спрял? Отново тема без финал...