Здравейте на всички!Виждам една "съживена"тема,където и аз имам питане!Става въпрос за проточните бойлери.Сега тук ,в Словакия, върви една промоция на проточни на СтибелЕлтрон и 12кв,монофазен може да се закупи за 202 евро!Намалението е 33.33%!!Замислям се дали да не взема един за БГ....Наясно съм какво значат 12 кв,не знам колко квадрата е сечението,което идва към апартамента,тъй и тъй ще пускам цяла нова инсталация....Дали ,обаче е възможно да се сложи по дебел проводник,ако е 6 квадрата в сегашната ситуация?Какъв ще трябва и да е предпазителя,централния и дали кожодерите от ЕВН няма да ме одрусат!?...Нека съм ясен,не си и помислям за кражба на енергия,опазил ме Бог да ставам за резил на дърти години!Но се замислям-клими,работещ бойлер и конвектор в банята,още и домакински уреди!....Какъв е предела!?..И още нещо,ака сложа такъв бойлер,ще сработи ли нормално термобатерия на душа/нея вече съм купил,Грое 1000 или 1100нещо беше.../Всъщност основния въпрос е ,колко квадрата трябва да ОТИВАТ към апартамента и законно и допустимо ли е такова преустройство!?....