Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 117
Like Tree4Одобрявам

Проточни бойлери - безопасни ли са?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Проточни бойлери - безопасни ли са?

А как стои въпросът с натрупването на котлен камък при проточните? По-добре ли е от обемните или напротив?

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от дилема
    Ами освен за къпане,нямам идея за какво друго бих могла да го използвам.Разбрах, че специално този бойлер не става за монофазен ток и че не е необходимо да е чак толкова мощен или каквото там се казва.Тези дни чакам техника-вуйчо да дойде и да погледне таблото в къщи,за да каже дали инсталацията ще издържи проточен бойлер и ще му кажа всички тези неща,които научих тук.Ако има още нещо,което е от значение-казвайте.Но поне донякъде успяхте да премахнете страховете ми /е, остават още около 10%/ от проточните бойлери.
    Бих препоръчал проточен,защото ток консумираш когато трябва топла вода,нямаш загуби.Между 6 и 8 kW,достатъчен.Какви са тия 24kW,само за топла вода???Няма смисъл.Но задължително отделен кабел от таблото и ДТЗ.Тези обемните са добри за слънчеви инсталации и локално парно.ДТЗ е дефектотокова защита (това пояснение за госпожата) и бойлера става безопасен.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332182820[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    А как стои въпросът с натрупването на котлен камък при проточните? По-добре ли е от обемните или напротив?
    При тези бойлери котления камък е в минимално количество,защото водата не е в (покой),а е течаща.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

9.5 КВ ако можеш слагай -идеален е за жена.Инсталацията обаче преди да я види му обясни колко киловата ще е проточния бойлер.

На теси имаха някаква анодна защита минимална, но аз съм вече от три години с 2 такива от по 7кв всеки като единият захранва с топла вода:

-кухня, баня( в която има 2 душа, 1 капак биде и една мивка за тоалет-миене сутрин, бръснене, оправяне на прическа и т.н.), мивка в тоалетната

-вторият захранва капак биде и душ в тоалетната.

С три душа съм не се чудете.Единият е с перспектива за вана ...

За жена взимай 9.5кв, защото от по-малко може да не си доволна.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от sandyrs

При тези бойлери котления камък е в минимално количество,защото водата не е в (покой),а е течаща.
    Мммм, не успя да ме убедиш. Измивам си ръцете, примерно. Водата след това е застояла и гореща до следващата манипулация с бойлера и т.н. А в този малък по обем водосъдържател...

6. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Мммм, не успя да ме убедиш. Измивам си ръцете, примерно. Водата след това е застояла и гореща до следващата манипулация с бойлера и т.н. А в този малък по обем водосъдържател...
    Не искам да те убеждавам.По принцип винаги се образува котлен камък,някъде повече някъде по малко

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Не знам, дали мога да сравнявам мощността на ел.проточен бойлер и на газов котел с отделен кръг на БГВ. Имам следният пример. Аз съм на топла вода от газов котел с отделен кръг БГВ. Нещо като тип проточен се явява. Особено след като смениха външната тръба на ВиК от улицата до водомера, водата в мрежата, особено зимата стана много студена. Тръбата мина по-плитко на едно място. Гледам, че газовият ми котел работи на голяма част от максималната си мощност - 23КВт, за да направи постоянна топла вода с температура 40гр., колкото ползваме. За това споменатите 7-9КВт за ел.протечен бойлер ми се виждат мъничко при определени обстоятелства.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

7 киловата може някъде и да не са достаътъчно, но 9.5 киловата са повече от достатъчно, освен ако е някъде по върховете на Родопите през зимата за вила...Тогава може да са необходими 24 киловата.

10. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008

VanDan
    Надяваме се,че правите разлика между топлинна и електрическа мощност. Или ?!

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

За това написах, че не знам дали е коректно това сравнение.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Напълно коректно е.
    Няма никаква разлика м/у топлинната и електрическата мощност в случая.

13. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте отново.Оказа се,че инсталацията ми е двупроводна, а кабела от външното табло до таблото в апартамента е 6мм.Таза двупроводна инсталация прави ли използването на проточния бойлер по-опасно? Вчера тръгнах по магазините да разгледам-оказа се,че избора на проточни бойлери не е много голям.В единия имаше само Теси и някакъв английски-Мира-нещо си.В другия имаше Стибел елтрон-6 и 8 киловата,като цената на 8 киловатовия беше 669лв.Понеже на мен ми се иска да е с по-голяма мощност/за да може да има хем по-висока температура,хем по-силна струя на водата/ ,то такъв бойлер сигурно ще струва към 1000лв.Дали си заслужава или някой по-евтин ще върши същата работа?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

...като цената на 8 киловатовия беше 669лв...
    Сори за офтопика: ако обемния бойлер е ~150-200лв, то за колко години ще се изплати този?!? Или кефа цена няма?

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

кабела от външното табло до таблото в апартамента е 6мм.
    Точно това се очакваше - 6мм на входа, а това практически означава сбогом проточен бойлер.
    Купи си обемен.

17. Тук е от
    May 2010

Отговор: Re:Проточни бойлери - безопасни ли са?

Здравейте, ще се нанасям в нов малометражен апартамент. височината на тавана е 2.4 метра, банята е 2х2 метра и няма койзнае колко място за бойлер. предвид факта, че нямам време за обикаляне по магазините съм станал в ебей като кифла в мола ... първо там гледам.

там видях този проточен бойлер. Electric Water Heater DAFI 11 kW 400V BRAND NEW! 3 YEARS WARRANTY! | eBay

грам не разбирам обаче от токове ... какво ви е мнението ? в апартамента има душ, мивка, мивка в тоалетната и мивка в банята.
    няма други точки.

дали ще мога да се къпя нормално с този проточен бойлер ?

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Отговор: Re:Проточни бойлери - безопасни ли са?

Едва ли ще ти свърши работа - предполагам, че ел. инсталацията ти не е пригодена.
    Аз си сложих хоризонтален горе, до тавана и съм много доволен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 34
    Последно: 18-08-16, 07:01
  2. бойлери със серпентина
    От ilenes във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 27-10-11, 08:09
  3. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  4. Термопомпени бойлери
    От denuchi във форум Други начини за отопление
    Отговори: 13
    Последно: 23-07-08, 13:08
  5. Термопомпени бойлери
    От markoni_bg във форум Други начини за отопление
    Отговори: 0
    Последно: 03-05-08, 22:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе