Страница 14 от 28 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 407
Like Tree48Одобрявам

Енергоспестяващи лампи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Отговор: Енергоспестяващи лампи?

Мен ме интересуват тези крушки: Philips - EcoClassic Halogen bulb 42 W (55 W) Normal cap Warm white - 872790025179125 - Halogen Lights - Other light bulbs - Lighting

По-конкретно, някой има ли представа колко топлина отделят, спрямо стандартните си събратя? Например, тази 42W с еквивалент 55W колко по-малко (предполагам, че не е повече) топлина отделя, спрямо 60W обикновена крушка?

Питам, понеже в банята имам плафон, който явно се оказва тесен за 60W крушки и ми горят често. Предполагам температурата им идва в повече. Като сложа 40W-ова кара месеци наред, но ми е тъмно, обичам светлината.

Имам под ръка и Philips Genie: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3607&scenario= , но на тях също съм чел, че не им понасят затворени плафони, а и честите паления им скъсяват живота.

и така... вие сте.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Нямам понятие за питането ти,но мога да ти кажа,че опитах енергоспестяващи в банята и все горяха.Да не говорим,че светят слабо,гадно бяло и са безбожно скъпи.За съжаление жичните ги спират от производство.

4. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Не знам какви си ползвал, но аз от Philips Genie съм много доволен, именно защото светлината им е жълта и в голяма степен наподобява тази на крушка с нажежаема жичка. Най-скъпи мисля, че съм ги виждал в Практикер - около 18-20 лева/парчето. Аз си ги намирам на битака за по 3-3,50 лв, в зависимост колко вата е. На вид са абсолютно еднакви, а това че вече са на по 2 години ме кара да вярвам и, че не са пълни ментета, ако въобще се различават от тези по магазините. Според мен са еднакви.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

На място като баня и тоалет където често се включва и изключва осветлението е по-удачно да се сложи халогенна крушка. Другите не издържат много, а са скъпи и живота им при такава употреба не оправдава цената.

6. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Точно затова питам за псевдо-енергоспестяващите крушки - предполагам не са толкова капризни на on/off.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Не са, в това отношение са като нормални крушки, Водят се енергоспестяващи, но с много по-малък процент -20% - 30%.
    Shmi одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Shmi Виж публикацията
    Мен ме интересуват тези крушки: Philips - EcoClassic Halogen bulb 42 W (55 W) Normal cap Warm white - 872790025179125 - Halogen Lights - Other light bulbs - Lighting

По-конкретно, някой има ли представа колко топлина отделят, спрямо стандартните си събратя? Например, тази 42W с еквивалент 55W колко по-малко (предполагам, че не е повече) топлина отделя, спрямо 60W обикновена крушка?
    имал съм подобна халогенка в стъкло на осрам. изгоря в рамките на две седмици , напълно отворена и висяща. имат много къс живот.
    то още на кутията им пише че имат много малко чесове живот.

слагай CFL-а и колкото тоолкова. то и те не трябва да са напълно затворени. предполагам влагата няма да им пречи няколко месеца съм с икейска 11 вата , вярно малко ми е слабичка но не е изгоряла още.
    икейските вървяха в комплект по 3 за 3 и нещо общо - 11 вата. много съм доволен за 3 години мисля че само една се е предала. а бях накупил доста.
    в момента съм на кауфландски тяхната си марка - светят една идея по-бяло от останалите но ми харесва светлината. за живот още не се знае - пазя си касовите и ще ги гоня за гаранция.

последно се побърках и смених всичко с цфл-ки и изхвърлих всички обикновенни и халогенки.
    дори и не знаех че има такава тема - ей сега я мятам да я изчета.
    Shmi одобрява това.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    имал съм подобна халогенка в стъкло на осрам. изгоря в рамките на две седмици , напълно отворена и висяща. имат много къс живот.
    то още на кутията им пише че имат много малко чесове живот.
    Не си случил на крушка... Имам 5-6 такива холагенки у дома - Osram и Philips, всички са на повече от година, а някой вече на 3. Всъщност от както съм почнал да ги използвам от преди 3 години, до сега не ми е изгоряла нито една.

Относно топлината - отделят колкото нормална крушка с нажежаема жичка.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз от 3 години на различни места ползвам само халогенки на Osram. Включително в банята, но във влагозащитен "балон". Не са ми горяли до момента, а и цента вече е поносима 3-3,5лв./бр.
    Относно ергоспестяващите на Osram - има два вида светлина на спиралите, което е означено на опаковката. Самата тя е с различен цвят. Мен лично ме дразни по-жълтата светлина, като самия цвят на стъклото е жълт.
    От Philips продуктите за осветление не съм доволен - нито за домашно ползване, нито за автомобил. Доста са скъпи, а в сравнение с аналогичните на Osram са с по-лоши параметри и по-къс живот. Уточнвам, че всичко sym kupuwal ot prowereni magazini.

12. Тук е от
    Jul 2009

Аз ползвам Мидея и за сега вече 2.5 години няма проблем! Някой Филипс и Осрам са ми горяли, други не!

13. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Бургас/Димитровград

Определено Osram и Philips са най-доброто. Имам Osram от преди 6 години 2 броя но на тях си пише, че са произведени в Германия. Сега китайските средно по 3-4 години издържат, зависи от начина им на експлоатация. Относно светлината, тези с жълта такава на 2700к се препоръчват ако ще се ползват през тъмната част от денонощието а тези с бяла на 6400к биха били подходящи за магазини офиси т.е. да се използват комбинирано с дневна светлина, там където е нужна повече такава. Разбира се има и среден вариант на 4700к.

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Shmi Виж публикацията
    Точно затова питам за псевдо-енергоспестяващите крушки - предполагам не са толкова капризни на on/off.
    Искаш да кажеш, че не правиш разлика между крушка за 3.50 и крушка за 20 лв?

Между другото ако търсите евтини енергоспестяващи крушки мога да препоръчам VITOONE. Ползвам такива от доста време, и съм доста доволен, като се има в предвид че струват 8-10 лв...

По темата, защо искаш да слагаш в "глобуса" 40В енергоспестяваща, сложи 20, 22В(възможно най-малката енергоспестяваща... Преди време маи бях направил така, и крушката светеше около година (доколкото помня)

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Брат ми взе 2 осрам за проба, изгоря на втория ден - отиде до магазина смени я, изгоря след 2 седмици пак - пак отиде смени я. Ами то като сметнеш бензина, който си изгорил да ходиш да я подменяш къде отива икономията. Осрам определено ги спирам вече, карам с обикновени крушки осрам 40В малък балон и през 3-4 месеца горят. 10 заминаха за половин година, следващия път опит с друга марка, с тази се наиграх.

Цитат Първоначално публикувано от danny7914 Виж публикацията
    Определено Osram и Philips са най-доброто. Имам Osram от преди 6 години 2 броя но на тях си пише, че са произведени в Германия. Сега китайските средно по 3-4 години издържат, зависи от начина им на експлоатация. Относно светлината, тези с жълта такава на 2700к се препоръчват ако ще се ползват през тъмната част от денонощието а тези с бяла на 6400к биха били подходящи за магазини офиси т.е. да се използват комбинирано с дневна светлина, там където е нужна повече такава. Разбира се има и среден вариант на 4700к.

17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Брат ми взе 2 осрам за проба, изгоря на втория ден - отиде до магазина смени я, изгоря след 2 седмици пак - пак отиде смени я. Ами то като сметнеш бензина, който си изгорил да ходиш да я подменяш къде отива икономията. Осрам определено ги спирам вече, карам с обикновени крушки осрам 40В малък балон и през 3-4 месеца горят. 10 заминаха за половин година, следващия път опит с друга марка, с тази се наиграх.
    А дали OSRAM-a е истнски? Гледам има едни OSRRAM за по 7-8 лв. Обаче не съм взимал от тях защото святят жълто. Аз предпочитам дневната светлина...

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Септември 2009 г. смених всичките крушки в апартамента с ето такива: Alka-Shop.com - . Досега не съм сменял още крушка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 28 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Енергоспестяващи GU5.3?
    От masterross във форум Купува
    Отговори: 4
    Последно: 20-10-12, 11:12
  2. Енергоспестяващи лунички ?
    От Shizo във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-11, 23:36
  3. Странен проблем с PIR сензор и енергоспестяващи лампи
    От roumen68 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 24
    Последно: 14-11-09, 19:33
  4. Димващи се енергоспестяващи крушки
    От drianov във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 20-02-09, 14:12
  5. Йонизатори и UV лампи
    От galin1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-07, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе