Бати Миланов,сега има навсякъде.
Не знам,сигурно са на късмет?
Бати Миланов,сега има навсякъде.
Не знам,сигурно са на късмет?
Аз пък от години ползвам витаг (V-TAC) за по 2-3 лв парчето. Със сигурност изкарват поне 2-3 години. Имаше една дефектна серия в кауфланд която гореше на няколко месеца, но те и от магазина си знаеха че е така и ги сменяха без проблем. За всеки случай вече купувам само от фирмения им магазин във Варна и от там изгоряла крушка все още нямам.
И аз карам на лед Ветаци, най-вече ГУ 10, оня ден взех 7 ватови по 2,45, а 6 вата бяха 1 и нещо.Иначе Е27 май гледах техни лед по 12 и 15 вата,ако не бъркам.
От къде ги купувате тези v-tak, които прехвърлят гаранцията? Нито една крушка от тази марка не ми е издаянила гаранционния срок. Не ми се покрива горивото и загубеното време, за да ги сменям гаранционно. Не знам дали обръщате внимание, но и интензитета на светлината, която излъчват, намалява след 2-3 месеца употреба.
Не знам дали даянят над гаранция, изобщо не помня кога ги купувам.Не съм забелязал да спада яркостта, но те са в коридора и там няма кой да се заглежда.Където ми трябва добро осветление си карам на спирални енергоспестяващи от кварталния маркет, марка не помня, карат си с години.В общи линии не обръщам кой знае какво внимание на ламБите.
Аз си правя сметка в следващите 15 години да не сменям крушки, те хората се радват ,ако една изкара 2-3 г.
Едно рамо и от мен за v-tec. Имам в употреба 12 броя G9( 2 или 3 вата, не помня) и още 1-2 друг стандарт. Всички G9 са прехвърлили отдавна гаранцията, само една е сменена по гаранция.
В предвид това, че преди това имах нонейм китайчета от ибея които в рамките на година изгоряха ( 12бр. общо) съм доволен.
Много зависи и къде се използват, за да изкарват повече.Ако около тях има абажур и не могат да се охлаждат, заминават бързо.
Имам LED, имам и живачни, с Ra》90. Още не съм сменял техен led. Имах пред вид живачните. Всичките LED- ове на canion вече ги изхвърлих, две от тях още в гаранция и 2 подменени.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Не очаквайте евтините лампи да изкарат дълго. Те са проектирани да се прецакат. При мен една китайска Lightex замина и я отворих да видя какво има вътре - платката е с минитрансформатор и интегриран контролер, светодиодите нямат охладител, малък балон, запечатан отвсякъде - няма охлаждане. Сравнявам я с друга, двойно по-скъпа която е с приличен алуминиев радиатор, по-голям балон и множество отвори за охлаждане. Отделно, по-скъпата е 7 вата с 24 диода, а китайската 10 вата с 12 диода, които сигурно са набичени на по-високо напрежение, за да светят по-силно, като добавим, че нямат и читаво охлаждане, естествено заради по-високото натоварване срокът на работа се съкращава. След няколко месеца диодите ще почнат да светят по-слабо и така...
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 09-10-18 в 12:03.
Аз време не им засичам, като изгорят сменям и толкова.Изобщо не ги мисля, има по-важни неща в живота.