Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 119

Уред за икономия на ток

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2007

Re: Уред за икономия на ток

ДА оборотите са с 25 % по-малко
    за съжаление термосондата ми се скъса и не мога да премеря някаква темтературна зависимост
    например с колко % по-малко нагрява
    ФАЙДА ИМА но вкарва много неприятни пулсации в мрежата и аудиотехниката ми се побърква от бръмчане

както казах честотата е около 400 Hz и не може да се допусне такова истиване, тези дни ще потърся термодвойка и мога да дам някакви стойности

а иначе отворих херметизираната кутия и има доста електроника и мощни тиристори или семистори (НЕ Е САМО ЕДИН КОНДЕНЗАТОР)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2006

И
    Цитат Първоначално публикувано от lazzzar
    ДА оборотите са с 25 % по-малко
    за съжаление термосондата ми се скъса и не мога да премеря някаква темтературна зависимост
    например с колко % по-малко нагрява
    ФАЙДА ИМА но вкарва много неприятни пулсации в мрежата и аудиотехниката ми се побърква от бръмчане

както казах честотата е около 400 Hz и не може да се допусне такова истиване, тези дни ще потърся термодвойка и мога да дам някакви стойности

а иначе отворих херметизираната кутия и има доста електроника и мощни тиристори или семистори (НЕ Е САМО ЕДИН КОНДЕНЗАТОР)
    и 1000Hz да е, все тая. Не си се и замислил над това което сме ти писали и това ти е проблема. Количетвото топлина не се мери само с термометър. Той е сано един от уредите който ти е необходим, но не е достатъчен. Липсват ти елементарни познания по физика от средния курс.

4. Тук е от
    Sep 2007

zz_stefanov като споменаваш думата "ИНТЕГРАЛ" май много умен се чувсваш нещо на незавършил комплексар ми приличаш....
    твърдиш , че не съм прав, не ме опровергаваш, правиш някакви заключения за мойте знания ....
    Ако беше ВЕЩ и начетен например щеше да обясниш , как се мери топлинаа енергия ....

ЩОМ фирма като ABB е вложила ресурс в проектирането на такова устройсто то за мен има смисъл.
    на снимка с фотоапарат между включено и изключено у-во няма разлика в интензитета на греене

5. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Има много фирми вложили ресурс в безполезни неща и ги продават успешно. Има си маркетинг за това и той е насочен към такива, които ще се вържат.
    Комплекси нямам. Учил съм, знам, правил съм това което ти ползваш (без заблудите за икономии). Даже мога да ти модифицирам схемата за да не прави смуещния, но това няма да промени безсмислието и.
    Топлинна енергия се мери с калориметър.
    Просто смятам, че тази тема не заслужава толкова внимание, че към днешна дата да е втора по големина в раздела. Заради такива безумия се губи смисъла на форума. Той може да помогне на търсещите информация. Предлагам на модераторите да я заключат.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не, няма да я заключвам темата. Ще ми се да се избистрят нещата докрай, така че и други да не се заблуждават в следните очевидни неща:
    1. Енергия от нищо не се получава. Вечен двигател няма, както и КПД>100%.
    2. Ако това "уредче" лъже по някакъв начин механичен електромер, то при електронните не помага. А да наречеш кражбата "икономия" пред съда е малко.... нахално. Такава трактовка не се приема и глобите са солени.
    3. Във физиката си има закони, които не винаги могат да се обяснят по елементарен начин, но това не ги прави по-малко валидни.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

lazzzar, ползвай си уреда със здраве и пиши за нови наблюдения! Вярно е, че човек, претендиращ да притежава познания по физика не би си купил подобен уред, както е вярно, че ако имаше някакво теоретично обяснение за икономия, всички уважаващи себе си производители на ел. уреди щяха да вграждат това устройство в продукцията си с цел по-големи продажби. Но както каза echo - важно е "покупката на този уред да носи поне психологически комфорт на притежателя си"! Не смятам, че темата трябва да се заключва!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

НЕ съм казвал че съм го купувал
    попадна ми съвсем случайно
    Ще се постарая да направя обективно сравнение

например: за колко време се достига дадена температура в даден обем, или определяне на инфрачервеното излъчване или нещо което да даде представа за съотношението консумирана мощност(енергия) и отдадена топлина
    Ако някой има идея как да достигнем до истината да казва
    че да го махам докато е време

"
    1. Енергия от нищо не се получава. Вечен двигател няма, както и КПД > 1
    "
    http://kolibka.com/2.html => Free energy - The race to zero point COLD FUSION ако приемем че водата е "нищото" + Paladium & nikel
    http://video.google.com/videoplay?do...41942363748600

10. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Настървението ми по темата, е защото за пореден път се правят пари от невежеството на хората.
    Първия път когато чух за това устройство беше в часът на специалиста при Милен Цветков. Там се появи един среден техник и гордо показваше една устройство за икономия на ток. Не казвам, че е същата фирма, но изпя същата песничка: за импулсното подаване на променлив ток, неизстиващите нагреванели и т.н. Имаше ръколяскания....
    Не съм се парил, но очевидно съм много чуствителен към всякъкви пирамиди, врачки, технически шарлатани .... с които се напълни България напоследък. Не обвинявам тези които не знаят, че се подвеждат, но искам да направя така, че те да не си дават парите на мошенниците.
    Иначе нека всеки си избира сам, да си чете: http://kolibka.com/2.html => Free energy - The race to zero point COLD FUSION ако приемем че водата е "нищото" + Paladium & nikel http://video.google.com/videoplay?do...41942363748600
    и да говори за световната конспирация, която пречела за внедряването на вечния двигател
    От мен: Хора не купувайте това устройство. Лъжат ви!

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Ако това за кондензатора е в моята градина:
    Устройството на линка който си дал на предходната страница - http://www.tehnomag.net/eshop.php?bo...1&page=ELSAVER

има точно един кондензатор и нищо повече. Лично проверено. Правил съм му и снимки.

12. Тук е от
    Apr 2004

Нека и аз да се включа
    На сайта от линка в горния пост хората много правилно са написали какво прави устройството:

"Индуктивните консуматори (електрически мотори, трансформатори и др.) консумират реактивна енергия, докато капацитивните консуматори произвеждат реактивна енергия. На практика с използването на устройството се елиминира консумацията на реактивна мощност от мрежата, а такава се доставя от кондензаторите в самото устройство."

По-интересното тук е, че печката на колегата консумира само активна мощност, а пък битовите електромери също измерват само активна мощност. Тъй че за мен ефект никакъв в домашни условия. За доказване на ефекта не са нужни никакви специални инструменти, само едни простички амперклещи. Мери се тока без уредчето и със него. Ако има разлика бих се изненадал.

Тези устройства за компенсиране на реактивната енергия се ползват наистина и големите фирми наистина инвестират в подобни уреди. Използват се от големи предприятия /разбирай заводи/ където има много електродвигатели. Защо - тези предприятия имат и електромери за реактивна енергия. Освен това в тарифите на доставчика на енергия се предвижда голям скок на цената на енергията, ако cosfi е много малък т.е. консумира се много реактивна енергия. По този начин предприятията се стимулират да инсталират подобни системи и сами да произвеждат реактивната си енергия /да компенсират индуктивните си товари/. По този начин и захранващите линии на предприятието имат по-голяма преносна способност и не се товарят излишно генераторните мощности на системата.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@OhljovchO,
    Точно казано, дано има кой да чете!
    И два цитата от линка с описанието, даден от @КТТ, които си противоречат:
    Устройството намалява реактивната мощност, която електроуредите обикновено консумират от електрическата мрежа. Това се постига чрез натрупване на реактивна мощност в специално проектирани кондензатори, и връщане на тази мощност по веригата към електроуредите в определени моменти, избрани чрез системата за мониторинг на мрежата.
    ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕ
    Устройството е особено ефективно за уреди с електрически реотани, нагреватели и електрически мотори - климатици (без инверторните, които пестят електроенергия на подобен принцип), печки с реотани, хладилници, бойлери, шивашки и др. електрически машини и производствени съоръжения, луминесцентно осветление.
    ЗАБЛУЖДАВАЩО! Устройството не действа на чисто активните консуматори (подчертаните от мен), защото те не консумират реактивна мощност.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

Брей какъв конспиратор съм бил чак се възгордях
    С амперклещи няма смисъл да меря защото съм 1000% сигурен, че тока е по-малко... трябва да намеря с колко по-малко грее печката
    Кондензатрорните батерии са доста популярни вече и в БГ поради глобите , които се налагат. Вече да се държи и на "чИстотата" (шумове смущения и пулсации върнати към мрежата) на напрежението , защото в Българската индустрията автоматиката (честотни задвижвания, софтстартери, всевъзможни релета таймери и различни видове PLC)
    навлиза все по-широко а тя е чувствителна към смущенията.... http://www.belcom.bg/eeo.html
    Синхронните компенсатори са интересна тема например ПАВЕЦ Чаира (помпено акумолираща водно електрическа централа) генераторите 2х200 MW при нужда работят като синхронен компенсатор и подържат ъгъла на дефазиране малък ( фактора на мощността )
    малко се отплеснах от темата.....

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Брей какъв конспиратор съм бил чак се възгордях
    С амперклещи няма смисъл да меря защото съм 1000% сигурен, че тока е по-малко... трябва да намеря с колко по-малко грее печката
    Кондензатрорните батерии са доста популярни вече и в БГ поради глобите , които се налагат. Вече да се държи и на "чИстотата" (шумове смущения и пулсации върнати към мрежата) на напрежението , защото в Българската индустрията автоматиката (честотни задвижвания, софтстартери, всевъзможни релета таймери и различни видове PLC)
    навлиза все по-широко а тя е чувствителна към смущенията.... http://www.belcom.bg/eeo.html
    Синхронните компенсатори са интересна тема например ПАВЕЦ Чаира (помпено акумолираща водно електрическа централа) генераторите 2х200 MW при нужда работят като синхронен компенсатор и подържат ъгъла на дефазиране малък ( фактора на мощността )
    малко се отплеснах от темата.....
    Боже! Колко много глупости могат да се съберат в един толкова кратък текст!
    А това за ролята на ПАВЕЦ "Чаира" направо кърти мивки!

17. Тук е от
    Sep 2007

при нужда !!!
    радвам се че имаш самочуваствие на разбиращ и си позволяваш остри изказвания с респект
    НО да те попитам бил ли си там ЩОТО аз съм ?
    Знаеш ли за какво става въпрос ?
    Бил ли си на километри под земявта до самия генератор ?
    При желание мога да ти изпратя снимки на ВЕЦ-а от до
    И да приемам извиненията ти понеже съм сигурен че синхронен компенсатор , янсенов регулатор , и петерсонова бобина не ти говорят нищо !
    Глупости къде ги видя ? За кондензаторните батерии ?
    бахти спеца дай да видим с какво ще отговориш а не само с ФОРУМНИ жаргони
    @Lupus е точно от авторитет като теб (съдя по мненията ти и по нищо друго) не очаквах такива неосновани забележки

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

при нужда !!!
    радвам се че имаш самочуваствие на разбиращ и си позволяваш остри изказвания с респект
    НО да те попитам бил ли си там ЩОТО аз съм ?
    Знаеш ли за какво става въпрос ?
    Бил ли си на километри под земявта до самия генератор ?
    При желание мога да ти изпратя снимки на ВЕЦ-а от до
    ........
    Аз и на Луната не съм бил, но това не пречи да знам защо се върти около Земята.
    ПАВЕЦ "Чаира" няма нищо общо с компенсирането на реактивната енергия!
    Тя е замислена като един огромен акумулатор. През нощните часове, когато има излишък на енергия в националната енергосистема, работят помпите и качват водата на горното ниво. Когато се появи върхово натоварване и има недостиг на мощност в системата, тази вода се пуска през турбините и отдава енергията си. Това е - просто като гъбено семе.
    .......
    Глупости къде ги видя ? За кондензаторните батерии ?
    бахти спеца дай да видим с какво ще отговориш а не само с ФОРУМНИ жаргони
    И там също. Прочети какво си написал:
    ...Кондензатрорните батерии са доста популярни вече и в БГ поради глобите , които се налагат.
    От това излиза, че аборигените по българските земи сега откриват кондензаторните батерии. Нищо подобно!
    С тях се запознах преди 40г на практика в техникума ( завършил съм "Електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия"). Тогава ни учеха как се изчисляват и изграждат такива кондензаторни групи и как работи Косинус Ф метъра. А във всяко по-голямо предприятие си имаше длъжност "Главн енергетик", в задълженията на когото влизаше да контролира разхода на реактивна енергия. И ако сгафеше и имаше преразход, му четяха "конско" на червеното килимче.
    И за последно един съвет от мен: Ако нещо не знаеш или не можеш да го защитиш със сериозни аргументи по-добре не го казвай или пиши. Никой няма да те обвини в некомпетентност. Няма човек, който да знае всичко. Но когато човек изтърси глупости от желание да се покажа компетентен, тогава всички му се смеят.
    Извинявам се за по-острия тон, но няколко души в постовете си се опитаха да ти обяснят нещата, а ти не се вслушваш в казаното.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съвет за уред за вакуумиране на храна?
    От ROBOTA във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 2
    Последно: 06-11-14, 05:05
  2. Уред за пестене на енергия
    От blekota във форум Друга битова техника
    Отговори: 7
    Последно: 13-04-13, 19:55
  3. помощен допълнителен уред
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 10-01-12, 17:25
  4. Отговори: 23
    Последно: 30-10-09, 18:23
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе