на финала преди подмазването на новата инсталация,вземи едно фотоапаратче и я снимай!щото после бързо се забравя кое къде минава и в комбинация с дрелка стават чудеса.![]()
на финала преди подмазването на новата инсталация,вземи едно фотоапаратче и я снимай!щото после бързо се забравя кое къде минава и в комбинация с дрелка стават чудеса.![]()
Аз правих същата операция - цялостна подмяна на ел. инсталацията. Е аз имах късмет, че баща ми си квалифициран електроинженер така, че нямам представа за цените. Направих си трипроводна инталация с дефектнотокова защита. Наложи се обаче да си изтегля до таблото с електромерите трети проводник. По принцип не би трябвало да има проблеми защото там кабелите са полагани в широки канали (при мен блока е на около 25г.), НО (голямо "но") на една z-образна чупка майсторите за по-лесно прекъснали тръбите и с мистриите бяха замазали кабелите. Та там ми отне повече време да го разкъртя внимателно да замазвам после и т.н.
Препоръчвам ти обаче ако си изтегляш нови кабели до централното табло да са ти по 10mm2, ако старите са 6mm2 - по-малки загуби ако си на по-горен етаж, а и ако слагаш проточен бойлер консумацията доста нараства.
Имаше специална тема за начина на връзките в разпределителните кутии, но не помня дали тук и или в друг форум я четох. Моите са с така наречената "спайка" - двата проводника се усукват с клещи на поне 7cm. Обаче ако не е направена професионално започват доста ядове. Другия вариат е с лустър-клеми, ама и този вариант бил е спорен - резбата отпускала и т.н. Има и някакви нови джаджи на пазара ама трябва да се проучи.
И последно това за снимането на кабелите е задължително.
Здравейте приятели,
Кристиян съм от фирмата MIXVILL от Унгария.
Значи, само сега уча българският език (само от един месец).
Работа за Миксвилът от 4 и половин години и аз съм международен контакт на Миксвилът.
Ако искате до знаете нещо от/на нашите продукти, тук е е-мейл ме: chris@elektro-mix.hu ...
Имаме нови контакти в България и транспорти в много гради (Русе, Велико Търново, София, Бургас, Варна, Казанлък, Плевен, Шумен и прочие).
И имаме вече работен контакт в Русе от 6 години с една фирма.
Значи... ако има нещо пита, само пише ме!
chris@elektro-mix.hu
www.mixvill.hu/1 (имиаме български страници)
Поздрави,
Кристиян Бак
Миксвил ООД., Унгария
Извинете, не www.mixvill.hu/1, но www.mixvill.hu/11 !!!![]()
Темата е доста стара, но понеже мисля сам да си прокарам трасетата, а да викна майстор само за полагането на кабелите и връзването на таблото, та искам да попитам- при условие, че съществува стара инсталация, как се прокопава новата, без да се рискува да ударим на кабел от старата инсталация и да причиним токов удар?
Аз бих изключил напрежението от таблото.След това разкопавам точно където минават старите кабели,махам ги и на тяхно място слагам новите.През това време вземам напрежение от таблото с разклонител.Като купуваш кабели гледай да са български.Напоследък забелязвам по магазините кабели с неизвестен произход.
Здравейте,
Имам следния проблем в моя апартамент.
Когато се изключва и включва хладилника дава смущения за секунда в телевизора. Не го прави на всяко включване и изключване, но се притеснявам да не се прецака телевизора.
Инсталацията е чисто нова, уредите са в една стая и са на един кръг. Посъветваха ме да си взема разклонител СОНО http://Разклонител със защита ЕП220 КХ/3, който щял да реши проблема, но след 5-6 дни безпроблемна работа, снощи като се изкл. компресора на хладилника и даде такова смущение, че ТВ се изкл. и вкл. за секунда.
Ако някой знае как да си реша проблема ще съм много благодарен.
Поздрави,
Проблема е по сериозен и СОНО-то не е уреда, който ще го оправи.
Според мен проблема не е малък?
Какъв може да е проблема и кой е уреда който би оправил проблема?
Проблема ти е в хладилника - оправи си него. Инсталацията няма нищо общо.
Както казва колегата Пат, хладилникът е. Или "кляка" напрежението като включва, после рязък пик на изключване или вкарва някакви хармоници в мрежата, а телевизорът е с импулсно захранване и се "влияе". Направете си експеримент, за да сте сигурен - вземете удължител, или няколко разклонителя и захранете телевизорът от друг кръг, на който не е хладилникът - би трябвало да има разлика. Вижте и тази тема:
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...%D1%80-14.html
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 12-02-19 в 10:34.
Здравей,
И Аз мисля, че проблема е в хладилника, но и той е нов (1 год.) БОШ https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%...ch%20KGV36UL30
Звъннах на Бош да им обясня какъв е проблема и от там ми отговориха, че ще дойдат но ако не открият нищо нередно и ако не се получи смущение когато са дошли ще трябва да си платя идването и ревизията на хладилника.
Поздрави,
Ако се получава при всяко вкл./изк., като му подържат малко вратата, ако е изключен - ще се включи, ако работи компресорът, ще почакат малко.Не пречи да пробвате захранване дотогава от друг токов кръг на телевизора, за да видите дали ще продължи - просто да сте сигурен за хладилника. Като е нов, това не означава, че не може да има сервизен случай.