Здравейте колеги! Отново имам нужда от съвет, ама тоя път за стъклопакета.
Дилемата е следната - в момента съм с най-обикновен стъклопакет - бяло/ бяло на 24 мм, дограмата не знам каква е, някаква 4 камерна е, строителя ги е слагал и двете.
Дограма няма да сменям, обаче тъй като имам дооста стъкла (към 20 квадрата), губя доста топлина зимата. Та, основната дилема в момента ми е на кое да се спра -
Вариант 1 - двуслоен стъклопакет 4 + 6 с 4 сезона покритие и аргон + пвц дистанционер, отново на 24 мм, като в този случай няма да сменям стъклодържателите.
Вариант 2 трислоен стъклопакет на 34 мм - 4 сезона/ бяло / ка покритие, като в този случай сменям и стъклодържателите, което си е яко в джаза, тъй като строителя избрал някво фоли, което не се предлага за този тип дограма и най-вероятно няма да се намери само за мен, в резултат на което ще трябва да сложа леко друг цвят за стъклодържателите.
Основния ми въпрос - вариант 1 (двоен стъклопакет 4+6) компромис ли е, или реално няма да усетя разликата между двуслоен и трислоен при така избраните екстри.
Ценово май няма значителна разлика между вариантите. Разбира се във вариант 2 не съм включил цената на стъклодържателите.
Много Моля за съвет!