Здравейте,имам въпрос към знаещите тук и знам че ще отговорите правилно.Та накратко,ще купувам сушилня и понеже знам че са по 4,5 киловата, дали ще мога да я включа в обикновен контакт или не.Благодаря предварително
Здравейте,имам въпрос към знаещите тук и знам че ще отговорите правилно.Та накратко,ще купувам сушилня и понеже знам че са по 4,5 киловата, дали ще мога да я включа в обикновен контакт или не.Благодаря предварително
в сайта на горене пише че харчат по 0.57KW на цикъл не знам за какви киловати говориш
Значи,всички сушилни ги дават клас С(тук там клас В) и когато трябва да си достигнат температурата входната им мощност наистина е 4,5киловата.Затова и питах ,дали 2кв.кабел ще издържа или ще загрява.Иначе за цикала от0,57кил. е ясна работата.Казват че за едно пускане харчи от 0,90ст до 1 лев.
На тия 4.5кВт тока е 20.4А при 220В. На кабел 2.5кв с две натоварени жила положен на открито тока е 27А, така че няма да загрява поради претоварване. Още повече, че както казваш максималната консумация не е постоянна за целия цикъл на работа. Захрани си сушилнята с трижилен кабел.
Значи най добре ее да си пуснеш едно кабелче СВТ 3x4кВт и няма да се чудиш повече може или не може и дали ще грее кабела ако не ти се занимава с СВТ си пусни мостов при 4кВт кабел и да и се иска на сушилнята няма как да грее