Най-вероятната причина да включва хидрофора, по мои наблюдения е: 1.Спукан смукател или възвратна клапа 2.Теч по тръбопровода. 3.Теч от фибъра на помпата.
При 3,5бара на изключване, включването трябва да е на 2бара, а балона напомпен на 1,9бара.
Най-вероятната причина да включва хидрофора, по мои наблюдения е: 1.Спукан смукател или възвратна клапа 2.Теч по тръбопровода. 3.Теч от фибъра на помпата.
При 3,5бара на изключване, включването трябва да е на 2бара, а балона напомпен на 1,9бара.
Увеличи обема на въздушната възглавница в хидрофора.При намален обем на въздушната възглавница в хидрофора се получава това често включване.При работа на помпата ,въздуха бързо се нагнетява /от водата/ и после бързо му пада налягането също. Другия вариант е-увеличение на обема на самия съд/хидрофора/.
Какво имаш предвид? Как се прави това?Първоначално публикувано от k.emo
v bytilkata na hidrofora mi ima dosta voda, tova problem li e
Във форума се пише на български език!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 20-03-13 в 18:34.
Да!Проблем е.При това далеч не маловажен, както и проблем е писането на латиница.
извинявайте за латинските букви! какво трябва да направя тогава,щом има вода?помпата е в гаранция още 2 месеца.не знам колко точно е водата вътре,но тежи повече,отколкото преди.
Ако е спукан балона вътре може да тежи повече, тъй като целият обем е вода. Това ми се е случвало и се получава следното, включване и изключване на една две секунди, това се регулира от пресостата но проблема е че има много ръжда от допира с метала вътре в балона. Освен това няма еластичност , пускаш чешмата включва мотора, спираш и мигновено спира.
Иначе реглажа на пресостата е следният:
Голямата пружина ако се натегне се вдига налягането на включване т.е по ранно.
Малката пружина ако се натяга се вдига налягането на изключване.
Ако и двете пружини са натегнати много може и да не може да изкючва въобще.Същото се получава и ако разширителният съд е сменен с по-голям, така мощността на мотора идва недостатъчна.
Спокойно можеш да си поиграеш с двете пружини, но първо виж въздуха дали не е спаднал много.
п.с Ако е спукан балона. от кранчето за помпане ще излиза вода, а не въздух.
Този пост е редактиран от ivan1; 19-03-13 в 15:51.
благодаря много за информацията.вчера я носих на ремонт в сервиза й,беше паднало налягането в бутилката и вместо на 2,2 бара налягане ми изключваше на 4 бара.налягането беше огромно и не изключваше. помпата ми е на "ОК" от Баумакс-китайска.сега ще я ползвам за поливане,защото си взех друга подобна.
Хидрофора включва на 5-6 секунди и веднага изключва. Може ли някой да ми каже какво не е наред. Четох за накакви гайки-малка и голяма ама като не змам къде да ги намеря тези гайки.....
Не е от гайките, провери си налягането в съда с манометър за гуми - трябва да е към 1.5 бара, мери се при изключена помпа от контакта и отворен кран на чешмата
Здравейте, имам Хидрофорна помпа DP 355AY/24 с ежектор DP 355AY/24 с ежектор - Други - Хидрофорни помпи - АргоМаркет България, фирмата Omnigena -Полша ,още е в гаранция ,но се получи следният проблем а той е:Помпата се включва на 1.5 dar налягане стига до 2.3 bar и повече не иска да качва налягане като продължава да работи и така докато чукна пресостата и се изключва на 2.3 bar. От електронния магазин Агро -маркет ми казаха,че трябва да се включва на 2 bar и да се изключва на 4 bar.Но тя така и не стига ,поне това показва манометъра.Няма течове стойностите се запазват налягането не пада.Помпата е на повърхността и е монтирана в допълнителна шахта до кладенеца който е дълбок 12 метра ,ежектора е поставен на 30 сантиметра от дъното на кладенеца в който има постоянно 2 метра вода ,пък и най голямото количество вода която е дърпана от кладенеца е около 1000 литра за напълването на 1 тонен резервоар. Помпата захранва една чешма на разстояние 12 метра и височина 1.20 метра и на самата помпа има монтиран кран отгоре с преходник на 1/2" и от 1" към 3/4 тръба . Какво да правя ,дали е от пресостата или самата помпа?Дайте съвет!!!!!!!
Ако помпата е съвсем нова трябва да я настроиш, възможно е да не може да направи 4 бара . Трябва да развиеш малко гайката на малката пружина, тя е за горната граница и ще започне да изключва по рано, примерно 1 оборот развий.