имам проблем с хидрофорната помпа много често се включва през 2 минути, може ли някой да ми каже на какво се дължи и какъв трябва да бъде нормалния период на включване и изключване
имам проблем с хидрофорната помпа много често се включва през 2 минути, може ли някой да ми каже на какво се дължи и какъв трябва да бъде нормалния период на включване и изключване
Скрит теч на вода, който води до пад на налягането в системата. Включването се командва от пресостат. Ако не се ползва вода не би трябвало да има включване.
възможно ли да е от тоалетното казанче, то се пълни се пълни за около 10 минути
Възможно е, но след като се напълни казанчето не трябва да има включвания.
поставил съм възвратен клапан от бойлер , възможно ли да не задържа водата
Възможно е, трябва да се провери по някакъв начин.
При мен се беше повредил пресостата и хидрофора имаше подобно проявление. Също виж налягането при включване и изключване- може да са близо двете граници, което ще наложи регулировка на пресостата.
Успех
Ако хидрофорната уредба не ти е оразмерена правилно, може и въобще да не изключва помпата в при голяма консумация на вода.
Максимално допустимия брой включвания на помпата е от 10 до 18 пъти на час в зависимост от конкретните условия.Първоначално публикувано от shirkan
И аз имам проблем с хидрофора. Данните му са, че вади вода от дълбочина 8 метра и прави налягане 4 атм. Поставен е в кладенец. От смукателя до помпата е 9 метра от които 5 метра вертикал и 4м хоризонтал. Смукателя и нагнетателя са 1 цол. При пускане на чешма хидрофора работи постоянно и неможе да направи налягане повече от 3 атм. Дебита е слаб. Когато чешмата се затвори хидрофора работи още малко и спира. Благодаря Ви предварително.
Това са данни за помпата най-вероятно, а хидрофорът има пресостат, който ограничава налягането на 3 атмосфери. При 3 бара налягане и 1" тръба, мисля, че няма как дебита да е слаб? Колко вата е помпата и какъв дебит и дават? Ако може марка и модел.Първоначално публикувано от nikifor
Хидрофора се помпи веднъж годишно, мисля знаете. При понижено налягане съдът се пълни с вода, а тя не се "мачка" при нагнетяване на помпата и затова няма никакъв хистерезис вкл. и изкл. често. При мене се помпи с 1.5 атм.
Извинявам се за изваждането на темата от праха(последния отговор е от преди две седмици, но не можах да се сдържа.
@taralion Помпата преди хидрофора ще се включва веднъж годишно, само ако ползваш вода от съответния хидрофор веднъж в годината и то при условие, че цялата ти инсталация успява да запази налягането през това време.
Другото нататък, не го разбрах. Не се изказвай по теми които са ти неясни.
"Другото нататък, не го разбрах. Не се изказвай по теми които са ти неясни." Само не разбрах какво не ми е ясно и какво пък на теб е ясно! Става дума за налягането на въздуха, с което се помпи бутилката на хидрофора, което се противопоставя на мембраната на постъпващата вода помпеща я помпата от другата страна.
Здравеите!
Купих си хидрофор Педроло или педролио името не ми говори нищо,подвързах го кам инсталацията и ето какво се получава.
мотора е итал.бутилката е турска 20л.Напомпан е на 1,5 атм.но има голям толеранс между вкл. и Изкл. .
Отварях пресостата и там има 2 оси с 2 гайки от едната Видях че мога да си вдигна налягането на 3.5 напр.
но от другата :тази по късата: не се променя нищо поне по манометъра.
Въпросът ми е как да направя така че да има толеранс само един Бар.
В момента е на 1 бар вкл. а на 3 изкл.и през това време ако някой се къпе и се пусне вода от чешмата познайте какво се случва в банята
Аз поне викам много.
И дали ня трябва да сменя балона с по голям.Понеже помпата е дебит 130л. мин. Имам може би най идеалните условия за това.
Системата Дърпа вода от кладенец дилбок 1,5м. с 1" и подава с такъв,от там преминавам на 3/4 до првия етаж и после на 1/2 за 2-рия.На първъя не живее никой.
А хидрофора помпи на височина7м.
Дайте някакъв съвет защото за 500лв.кото дадох за него досега май и 200 не заслужава.
Хидрофорът ти е хубав, парите не са напразно . Голямата гайка регулира налягането на изключване на помпата, а от малката се регулира толеранса. По манометър няма какда го усетиш, ако не работи помпата. Мисля, че при развиване се намаляваше толеранса, а при навиване се увеличава, но пробвай опитно,