Правилно, сложи си хидрофорна помпа и резервоар ако няма много вода.
Правилно, сложи си хидрофорна помпа и резервоар ако няма много вода.
Друг вариант е да махнеш Юнгата и да сложиш 10 литров бойлер и проблем няма да имаш.
Благодаря за съветите!
За съжаление не мога да сложа по-голям бойлер с по-висока мощност.
Какво разбираш под по-голям с повече мощност? Тя Юнгата е мисля, че беше 3,125кВт, а 10Л може и с нагревател от 2кВт да е.
Мощността на моята я дават от 3,125 до 3,5kW. Чак сега видях, че 10л са 2000W.
Но за съжаление не мога да го закрепя на стената, а и няма как големият бойлер да се монтира само на тръбните съединения.
Потърси бойлерче ,което се пълни предварително аз имам такова 5л,само че не знам дали има сега такива щото това е отпреди 25години.
Има и варианти за под мивката с меки връзки.Първоначално публикувано от Gena_bs
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299793956[/time]_________________________________________________
Аз също имах подобен немски и го подарих. Все още работи!Първоначално публикувано от ivan1
Благодаря за съветите!
За под мивката не става, защото трябва и нея да сменям, както и шкафа отдолу.
Какво представлява това бойлерче, което се пълни предварително? Предполагам, че е като обикновените, а не проточен. Честно казано не знаех, че има по-малки от 80л.
По различно е от големите, щото при тях трябва налягане а при тези малките водата тече на самотек има три крана един зелен за пълнене и другите два син и червен,и две тръби за изход едната е приливник потича от нея след като се напълни а другата си е за използваната вода, за твоя случай е идеален стига да намериш такова.
Благодаря отново!
Тези на Елдом ги знам.
Проблемът е, че според мен стената няма да издържи тежестта дори и 5л бойлер! Не виждам начин да се закрепи и за мивката, която е голяма порцеланова (600х1000).
Ще продължавам да умувам по въпроса...
Стига бе, каква е тази стена? Хората окачват голям бойлер върху гипсокартон...
Де да беше гипсокартон!
Вътрешна стена - кирпич с циментова замазка и фаянсови плочки над мивката.Външната стена е на поне 50см от водопровода и канала на мивката.
Не ми се рискува да пробивам кирпича, за да не стане голяма беля. Иначе не е проблем да сложа планка от другата страна на стената, за да се закрепи стабилно бойлерчето.
Поне 20 години караме с "Юнга", но явно има някакъв проблем във водоснабдителната мрежа, който води до прекалено ниското налягане.