Предстои ми такава дилема за 6 водомера - 3 за топла и 3 за студена вода поради изтичане на 10 годишния срок на експлоатация.
Кое е по-изгодно? Ако някой го е играл това вече в София да каже.
И в двата случая се налага демонтаж и монтаж.
Предстои ми такава дилема за 6 водомера - 3 за топла и 3 за студена вода поради изтичане на 10 годишния срок на експлоатация.
Кое е по-изгодно? Ако някой го е играл това вече в София да каже.
И в двата случая се налага демонтаж и монтаж.
Този пост е редактиран от Lupus; 04-08-14 в 22:10.
Трябва да се подпишеш лично, че си уведомен, че е време за проверка / смяна.
Ако не го направиш не е възможно да бъдеш прехвърлен на база.
Това странично..
Иначе - топломерите дистанционно ли ти ги отчитат?
Топлинният ти счетоводител предлага ли и дистанционно отчитане на водомерите? Ако да, ясно нови.
Друго - при нов и проверен - един и същ ли е срока на годност? Да не е по-дълъг при новия?
И последен аргумент - ако купиш нови - идват, сменят, пломбират. Ако проверяваш старите - ще те тормозят 2 пъти.
В общи линии, според мен или нови или не им обръщаш внимание и си караш със сегашните без проверка...
Новия срок за битови водомери е 10г.На входа бяха лепнали някаква реклама на Б корект.По спомен метрология,монтаж и демонтаж беше 16лв. като за повече има отстъпка
Хм, тези процедури е най-добре да се правят директно през Софийска вода. Тези посредници могат да имат 10-ина процента по-евтини цени, но не би следвало да могат да пломбират водомери, та като че ли след тях пак трябва да се вика Софийска вода.
Споменатата от мен в фирма има договор със Софийска вода а и лаборатория.Софийска вода са мудни и май ще вземат по-скъпо.
След проверка на водомерите от сертифицирана лаборатория и ако всичко с тях е наред, удължава ли се срока за ползване с нови десет години или той е по-малък?
Няма нужда да ходиш след фирмата да си ги доузаконяваш при доставчика. Всичко става на място от монтажиста, а те после си подават необходимото инфо към доставчика ти. Наскоро сменявах топъл водомер с нов + 2 пломби, че на и другия водомер се беше счупила. Избрах си точно фирма от брошурките по входовете - няма ядове, а и наистина цените са им по-добри. За новия срок на проверени стари водомери не знам - питай във фирмата, която си избереш.
Възможно е - аз сменях водомери преди 2 месеца. Смени ми ги едно приятелче от квартала, работещо в Софийска вода в 10 посред нощ след няколко бири в кварталното кафе, та той ми спомена, че може да има проблем с пломбирането ако не се слагат директно от Софийска Вода.
Здравейте.
ВиК ми казаха че след 10 годишна експлотация на водомера ми предстои смяна. Сега, който е по в час с тези неща да ми припоръча няква марка водомер. Незнам дали в задачата се търси качествен водомер или точно обратното. Та да отчита по малко вода
У нас сме с такива - Водомер сух ролков брояч 1/2 PoWoGaz JS-02 .3 г гаранция,полско производство.Ама си въртят
Това с малкото отчитане е мисия невъзможна. На мой приятел при подмяната на централните водопроводи в града сложиха и нов външен водомер на къщата. Изпробва го като с мензура напълни 11-литрова туба от минерална вода, няколко пъти. Новият проверен калиброван и т.н. водомер отчете 13. Оплака се на ВИК, смениха го с друг нов. Пак отчита същото... В крайна сметка се отказа да се бори.
Ще взема някакъв пък какъвто му е късмета. Сегашния ми е български някакъв стар и ми отчита едно пълнене на тоалетно казанче 6л. Точно колкото си трябва.