Здравейте!
От няколко дена идва човек да слага нови смесители в банята (предните бяха свалени). Обаче възникна непредвиден проблем - тапата на едната тръба (фиг.1) не може да се отвие - върти се, но не излиза. Човекът, заел се с това, каза, че досега не му се е случвало подобно нещо и все още се чуди как да се справим, предлага и рязане, евентуално сваляне на плочки и пр. ужасии. Някой има ли по-умна идея?
Има и още - не можем да разберем как да свържем проточния бойлер с всички тези тръби - от тези две дупки до него не капе вода и според, да го наречем, техника са свързани със слънчевия бойлер, който е на тавана на банята. Но аз не мисля, че е така.
В банята се ползваха три бойлера - обемен, проточен и слънчев. Имаше стойка с два душа. От кран, който не се вижда на снимката, се пълни слънчевия бойлер. А от фиг.2 се пускаше водата от слънчевия, която минаваше преш душ (без да минава през смесителна батерия, директно от слънчевия бойлер гореща). През другия, втори душ, минаваше водата от проточния и от обемния бойлери.
Някой, ако може да помогне, ще съм много благодарна!