Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #1

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    въпроса не е от Първостепенно значение...



    , но все пак - искам да ви попитам за :



    Вашето Мнение за Модераторската/Админинистраторска/Надзирателска/ <font color="red">Секира</font id="red">?



    вчера, не знам дали сте забелязали.. - хвръкнаха няколко глави ( 1 -2-3)...



    - искам да знам :



    1. Ако утре бъда баннат(изритан от) форума - имам ли някакви права и ако имам такива - кой решава ??



    2. Пред кой "висшестоящ" орган трябва да се жалвам ?



    Забележка:



    Запознат съм с правилата на форума(.. по точки и алинеи..) и се опитвам да ги спазвам - въпроса ми е:



    - Какво ще стане при неправилна употреба на Административни права - ако някой самозабравил се МОДЕратор ме банне - как Да Си Търся Правата( АКО ВСЕ ПАК ИМАМ ТАКИВА Тук) ????



    за да е ясно, че съм запознат с правилата на ФОРУМА и въпреки всичко в тях не намирам отговор на зададените въпроси - позволявам си да ги цитирам във вида, в който ги намерих при последното търсене :



    <font color="orange">" - чл. 1. Подигравката с потребители на форума е крайно нежелателна. Никой не се е родил научен, затова е форумът.

    чл. 2. Когато пишете теми се стремете заглавията им максимално да отговарят на съдържанието. Теми с рекламно заглавие, help, моля за помощ и др. подобни ще се трият или преименуват.

    чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията ("offtopic" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//offtopic" и син цвят. Допускат се до 2 (две) "offtopic" изказвания, за да не се превръща темата в говорилня ала club.dir.bg

    чл. 4. Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език, псувни и т.н. Конфликтите от задълбочено естество решавайте на улицата използвайки подходящо въоръжение.

    чл. 5. Използването на кирилица е желателно!!! Все пак сме в България. Но писането на англоезични термини е желателно да е на латиница. За тези, които нямат инсталирана поддръжка за кирилица форумът притежава системата KREDOR. За да я използвате, натиснете малкия бутон (EN, BP, BG съответно за английски, фонетична кирилица и БДС), разположен в горния десен ъгъл над полето за писане.

    чл. 6. При тенденциозно неспазване на правилата потребителя се заключва за неопределен период време.

    чл. 7. Ако смятате, че тези правила ограничават личната ви свобода има и други форуми където може да доказвате превъзходството си.

    чл. 8. Може да редактирате мненията си, ако сте допуснали грешка с този бутон вместо до пускате по 2-3 последователни мнения.

    чл. 9. Преди да отворите нова тема – използвайте търсачката (изберете "Search" от менюто на форума), за да проверите дали вече не е обсъждан вашия проблем или въпрос.

    чл. 10. Продавайте си пиратските дискове на друго място.

    чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.

    чл. 12. Админ-ът може да променя тези правила по свое усмотрение. Редовно ги преглеждайте!

    чл. 13. Мислете, преди да пишете очевидни глупости. Например: Mахни WinXP, то е скапано сложи си Win95; AMD е скапан, сложи си Intel; Intel е скапан сложи си AMD; на мен всичко си ми върви...

    чл. 14. Предполага се, че имате поне елементарни познания щом сте дошли тук! Ако ги нямате, се постарайте да ги придобиете четейки предишни теми по подобния на вашия проблем.

    чл. 15. Не задавайте проблеми от общо естество, а се опитвайте да конкретизирате. Така вероятността някой изобщо да ви отговори е по-голяма.

    чл. 16. Ако не намирате пуснатата от Вас тема във форума, най-вероятно тя е преместена в по-подходящ за целта раздел или изтрита. Пускайте темите си в съответстващия на Вашия проблем раздел.

    чл. 17. Празни и несъдържателни мнения ще се трият с цел да не се разводнява коментираната тема.

    чл. 18. Flood-ът т.е. систематитичното пускане на безсмислени мнения с цел трупане на рейтинг се наказва с нулиране на брояча Ви.



    Тези правила важат за целия форум.

    DeathKnight, Gadget "</font id="orange">





    оставам "в слух(on-line)" ...




  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #2

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    Кое мнение търсиш?

    Моето ли? Ако да - обърни внимание на член 12 за да си решиш вътрешния проблем с неправилната употреба на администраторски права и не ме нервирай повече преди отпуската ми...

    По точки и конкретно:

    1. След като някой те е баннал, следователно не си член на форума вече, така че за какви права говорим? Деад мен уолкинг

    2. Пред мен, но е безмислено.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    И все пак, Крис, какво става ако наистина някой модератор започне да си превишава правата или да действа по симпатия? Абстрахирам се от случая със Смарти, но не мислиш ли, че е редно и членовете да имат някакво влияние? Все пак те са повече и дори са нещо като едно оформящо се общество. Пак ли нищо теоретично не може да се получи, ако от един модератор ревнат 3, 4, 5 члена ???? Ако се получи така, значи ще трябва бая яко банване и е спорно каква ще е реакцията на останалите.

    Да не говорим, че това някой да търчи подире ти и да трие постовете ти, само защото не те харесва(а може би дори не те познава), е най - малкото обидно...

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    323
    #4

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    D3BEPP нали това е идеята за модератори. Хора на които е гласувано доверие и които следят за спазването на правилата. Предполагам, че ако модератор "излезе" от правата си, просто ще му се отнемат модераторските и на негово място друг ще застане, на който се гласува доверие. Не ми се вярва ако спазваш правилата и добрия тон някой да седне да те "тормози". Чак пък такива апокалиптични картини с множество баннати не ми се вярва да има (освен ако не спазват правилата). Потребителите може да се оплакват при несправедливост, но да имат повече власт означава да стане анархия и се обезмисля идеята от модераторите...

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    Не говорех за власт, а за контрол...

    Която възможност според мен Крис изряза с изказването си, че и да му пише някой е безсмислено.... Не, че ако каже че има смисъл, ще скоча да напиша един ферман - имал съм проблеми най - различни, знам кой е Крис и каква му е ролята, но обикновено се старая сам да си ги решавам - я в лична кореспонденция, я нещо друго.... Но самият факт :

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пред мен, но е безмислено.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Е някак си силно демотивиращ. Честно казано, Крис, мисля си, че обратната политика би даже намалила твоето участие и би подобрила самоконтрола във форума.

    Ама аз съм ти го казвал това, де.......

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    569
    #6

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    LOL[:D]

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #7

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    @smarty ако имаш да казваш нещо конкретно го кажи, това, което си написал са общи приказки. Ако някой модератор/админ е преценил, че написаното от друг участник е за триене или заключване то това му е и работата. Това не са права за тормозене на участниците, а предимно отговорност за качеството на форума.



    @D3BEPP ако имаш някакви забележки и мислиш, че са основателни, пишеш РМ или майл на КрИс. Всеки участник във форума има такава тежест, каквато си е спечелил сред другите учасници.


  10. Gadget
    Guest
    #8

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ama kak go traete oshte tozi smarty tuk momcheta



    <div align="right">Originally posted by oldman - 20/06/2004 : 16:14:55</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Един път вече smarty възкръсна, но явно плаче за втори бан

    Конкретно сега защо се е разревал не ми е ясно...

  11. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #9

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    " - чл. 1. Подигравката с потребители на форума е крайно нежелателна. - <font color="red">нарушено</font id="red">

    чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията - <font color="red">нарушено</font id="red">

    чл. 4. Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език - <font color="red">нарушено</font id="red">

    чл. 6. При тенденциозно неспазване на правилата потребителя се заключва за неопределен период време. <font color="red">отговор на горепоставения въпрос - точно, кратко и ясно.</font id="red">

    чл. 13. Мислете, преди да пишете очевидни глупости. <font color="red">нарушено</font id="red">

    чл. 17. Празни и несъдържателни мнения ще се трият с цел да не се разводнява коментираната тема. <font color="red">втори отговор на горепоставения въпрос - точно, кратко и ясно.</font id="red">

    чл. 18. Flood-ът т.е. систематитичното пускане на безсмислени мнения с цел трупане на рейтинг се наказва с нулиране на брояча Ви. <font color="red">нарушено</font id="red">



    Кое не е ясно в правилата на форума?!



    "Да се греши е човешко, но когато гумата се изхабява преди молива, някой явно прекалява."

    Дж. Дженкинс

  12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #10

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    Ей ама начи големи сте ..... да не казвам какво че ще има обидени. Как така форума си вървеше едиколко си години почти без никаква намеса и изведнъж се появява някой който да обяснява как нещата да бъдат направени по-добре. Ами като не ви харесва, както пееше Канчо Дараджов "Сбогом, дано си щастлива"...

    Разбирам че има хора които поради неудовлетворени сексуални или и аз не знам какви потребности почвад да палят flame war за щяло и не щало, но защо по дяволите не си намерят друго място - идеална сцена за целта е дир-а примерно. Спрете да се държите като малки деца, да флеймите, да приказвате безмислици, и няма да се налагат нито банове, нито други мерки. Познавам/пиянствал съм с голяма част от модераторите/админите тука и съм убеден че те няма да направят нищо без да има съществена причина за това. Точно това е причината Крис да не се намесва за такива глупости. И е абсолютно прав.

    След като дадени личности имат проблеми с нормалното общуване във форума, нека потърсят специализирана помощ, а не да разправят "Ама какво толкова съм направил"

    П.С. Идеята на админите/модераторите е да внимават форума на Сетком да не се *****и в непрекъснат flame. Има хора които се опитват да направят точно това и е нормално да бъдат санкционирани.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #11

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    <font color="blue">Извън темата:

    Извинявайте останалите, по добре не четете това.

    Фори:

    Извинявай, човеко, ама би ли се конкретизирал кого точно имаше предвид с тея изключително дразнещи психологически класификации, като "незадоволен сексуално", "с проблеми в общуването" и т.н. Мен ли? И мен ли? Аз не съм човекът, който би защитил Смарти, даже напротив: не съм забравил как ме псуваше тоя в една тема, където имах нужда от помощ, нито се очертава да го забравя скоро. Но просто счетох, че искането е в известна степен справедливо и затова застанах зад него. Не знам ти с кой и какво си пил, но аз лоша дума не съм казал. Ще почакам търпеливо да ми отговориш, но пак ли се получава тъй, че аз говоря по принцип, а тея след мен - за мен????</font id="blue">

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #12

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    Конкретно на въпроса.Ако наистина човек иска да се жалва Някак си все едно да уволнят учител заради учащ.Давам този пример защото предполагам всички са били в училище знаят , че никой няма да уволни учител заради ученик въпреки институциите , които следят за това-превишаване на правата.Мисля достатчъно добре е обяснено и се разбира какви права имат в случая двете страни

  16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #13

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    Мисля, че нещата са ясни и темата трябва да приключи. Неясни останаха въпроса с правата и ще се опитам да го изясня, без да ангажирам някого с мнението си. Всички участници имат две права<font color="red">:</font id="red">



    <font color="red">-</font id="red"> да участват във форума, без това да им струва нещо, като се има предвид, че поддръжката на такъв форум струва пари.

    <font color="red">-</font id="red"> да спазват правилата на форума



    Малък толеранс може да се даде само на по-отдавнашните и по-активни участници в рамките на добрия тон, естествено, без това да е правило.



    Толкова по въпроса с правата и се наявам поне една година да не се издънва някой да повдига този въпрос. Въпроса с оплакванията го засегнах в по-горния ми пост. Относно модераторския екип то той си върши работата. Аз лично смятам, че екипа е сплотен, много толерантен и се радвам да съм част от него в този му вид. Предлагам да се спре писането в тази тема, защото е изчерпана.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #14

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    с риск да отнеса и аз нещо - питам - какво е станало и къде ?

  18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #15

    Вашето Мнение за Мод./Адм./Надзирателската Секира?

    @ru-boy

    Така, както си го написал ...

    Участниците имат право да спазват правилата на форума ...

    Малко странно ... всеки е свободен да се възползва от правото си ... или да не се възползва ...

    Разликата между правото и задължението е във възможността за избор.



    Така че, по скоро второто е задължение според мен.

    И с това ограничаваме правата до едно.

    - да участва във форума.

    Никак не е малко.





    Мисълта ми е, че с такива крайни дефиниции не се постига целта, която търсиш. Напротив.

    Това е обществен форум, а не детска педагогическа стая.

    Всеки може да прави каквото си иска и си носи последствията за това. Незабавно.



    Или по друг начин казано, който не спазва правилата и добрия тон във форума, демонстрира желанието си да не е участник в него. И то съответно се удовлетворява.



    Подкрепям мнението ти, че темата е за затваряне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Моля за вашето мнение
    От evgeniy във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 20-06-12, 23:11
  2. Вашето мнение за www.ramos90.com
    От fancy във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 14
    Последно: 22-04-05, 10:49
  3. Вашето мнение за '9/11 по Фаренхайт'
    От skynet във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 7
    Последно: 22-03-05, 17:34
  4. Вашето мнение за това... ;)
    От designer във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 29
    Последно: 30-12-03, 12:23
  5. GA-8SG800 вашето мнение ??
    От Topper във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 6
    Последно: 28-05-03, 08:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе