Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 49

Ненужна цензура (1984)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ненужна цензура (1984)

Освен да си кажа и аз мнението.

Първо, сигурна съм, че филтърът може да бъде написан по-умно, та поне да не стават смешки, подобни на това, за което говори Иво. Спомням си как по едно време в Росексим Банк спряха да си получават пощата, понеже Администраторът беше сложил филтър на всички писма, съдържащи "СЕКС" в заглавието или подателя...

Второ, ако някой реши непременно да каже "лоша" дума, все ще намери как да заобиколи цензурата. При това в повечето случаи по този начин ще натърти именно на тази дума, ако е принуден да я направи и графично различна. Това обстоятелство превръща въпросния фитър във формален - средство да си измием ръцете, че уж сме направили каквото сме могли.

Трето, почти всяка дума може да бъде използвана като обида, ако авоторът е майстор на словото, както и обратното - повечето "забранени думи" в буквалното си значение нямат обиден характер. Това поставя сериозни проблеми към съдържанието на списъка с думи.

Последно, наистина е добре да се публикува някъде въпросния списък било за информация, било за коментар.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ненужна цензура (1984)

@Wise

Извинявам се, ако съм те обидил. Вероятно съм прекалил със сарказма. Все пак преднамерената абсурдност на предположението ми би трябвало да ти даде идея за целта му.

@all

И как так изведнъж филтърът почна да пречи?!? На мен лично дори ми беше забавен, когато преди време ме цензурира за пръв път ("кон******"). Тъй че не вярвам от снощи вече да е толкова невъзможно да се пише във форума. И, btw, повечето хора тук имат къде-къде по-реални проблеми и те чакат решенията и съветите ви...

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ненужна цензура (1984)

@Bibi + @Wise -> публикувах го, ама кой да чете

Забележка: Не е уместно да се слага на публично място списък с псувни, така че той едва ли ще стане част от правилата или процеса по регистрация (пък и без друго всички си ги знаят[]).

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Bibi + @Wise -> публикувах го, ама кой да чете

Не е уместно да се слага на публично място списък с псувни, така че той едва ли ще стане част от правилата или процеса по регистрация (пък и без друго всички си ги знаят[]).

<div align="right">Originally posted by Ско*-*30/03/2005*:* 18:11:34</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Е дай линкче де

откъде да знам къде е[:D]

6. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

Ненужна цензура (1984)

Подкрепям Wise в идеята за премахването на филтъра (има филтър – има проблем, колкото и “умен” да е той), въпреки че не толкова по “принципни”, а по-скоро по “практични” причини – ето 2 от тях:

1. Добросъвестните трябва да си прочитат постовете за неочаквана цензура, а тяхното време трябва да се цени, също както това на модераторите, нали?

2. Не бих искал да ни “подминават” хора като Wise.

Защо го има филтъра? Ами предполагам, че единствено за да “помага” на модераторите. Дали им помага наистина – хммм. Но щом имат нужда от помощ – да им помогнем. Как? Пак 2 предложения:

1. Като знаем все пак кои са те.

2. Като станат работещи бутоните Alert moderator (от собствен опит знам, че не всички работят - колкото и “доноснически” да звучи – няколко пъти съм “сигнализирал” за неприятни постове.)

Иначе и аз неведнъж съм се смял на неочаквано цензурирани текстове J

Едит/ Добваено

@Биби - Сега разбирам защо прекръстиха Росексим в ДЗИ - сигурно не са успели да махнат филтъра [8D]

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ненужна цензура (1984)

Филтъра си съществува отдавна и едва ли това е изненада за някого! Съдържа около 30 обидни квалификации, често употребявани в разговорния език. Едва ли е необходимо да се публикува някъде или да се споменават въпросните думи в правилника, за да се избягват. Има си и един съществен недостатък - премахва и някои производни на тези думи, които нямат обиден или циничен характер, като ги замества със звездички. Например <font color="red">кретен</font id="red"><->кон<font color="red">кретен</font id="red">.

За това аз бих препоръчал следното: Не се обръщайте към хората от форума така, както не бихте се обърнали към приятелите си и не използвайте думи, които не бихте казали пред децата си и проблеми няма да има.

8.  

9. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ненужна цензура (1984)

"кретен" да се използва вместо "идиoт"!

"ик.еба.на" не е забранена!

Най-мръсна е думата "тъпaк" - дори ако искате да я напишете грешно - с "а", пак не дават!

//EDIT

Кой видял - видял! Показвах само, че заобикалянето на списъка не е проблем.

Проблем беше обаче, когато снощи Докера ми прати линк, а филтъра го повреди...

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За да няма изненади можеш да прочетеш <font color="red">това</font id="red">

<div align="right">Originally posted by Ско*-*30/03/2005*:* 16:27:44</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="purple">Wise</font id="purple">, ми ето го де... кликни на "това" по-горе... Уникален списък, мммммм... липсват думите <font color="red">"Азис"</font id="red">, <font color="red">"Глис"</font id="red"> и <font color="red">"Намандахерцам"</font id="red"> [демек, ще ти вдигна процесорната мощ... []]...

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ненужна цензура (1984)

@Bibi,

Може би преди да се посмееш, трябва да помислиш.[8D]

Думата кретен аз я изхвърлих от списъка поради много честата употреба на думата конкретен, но ако държиш ще я върна.

@Wise,

Лично на мен не ми допада никак определянето за цензура на премахване на обидни квалификации. Във форума съм почти две години и не помня да е "цензурирано" мнение на някого заради изказана мисъл или позиция.[!]

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

Мисля, че достатъчно се разрови темата. Предлагам просто да се махне цензурата - толкова е просто и логично, да не ставаме за смях на хората (и за мен беше доста забавно, но и тъжно).

Едва ли има поддръжници на идеята, че понеже някога си ...нещо си...то...

Сега не е някога си - вече има авторитет (форума) не го правете за смях[]

@Lupus

не мисля, че иди0тската ми идея ще разклати морала на форума - разберете, че това е смешно. Не може така да се определят нормите. Всичко е въпрос на добра воля и мисля, че във форума има такава!

Достатъчно интелигентни хора сме -какво ще ограничаваме? Ще правим задачки как да заобиколим списъка ли?

Ние сами ще се ограничаваме - ако някой се изпусне нека другият да го поправи...

Ето - да погледнем в "забранената зона"[] - логически задачи!

Нека някой да открие поне една нецензурна дума - има бира от мен[:P]

13. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ненужна цензура (1984)

@Lupus,

Никога не ми се е налагало да използвам нито една от тези думи!

Исках да кажа, че списъкът е обречен да бъде несъвършен като съдържание и заобиколен като функция. Това е, което ме разсмива.

Може да бъде написан по-добър цензуриращ модул с по-добре обмислен списък, но това ще са напразни усилия. Само ще затормозят сървъра, а ефектът не може да бъде толкова добър, колкото ни се ще.

Аз също не искам да виждам псувни и обиди в СетКом!

Но достатъчно умен "контекстно чувствителен" цензор може да бъде единствено човек. Или поне Модератор []

//ДОБАВЕНО

Опитайте се да преброите в колко случая този филтър ви е помагал и в колко сте забелязвали неуместни негови прояви.

Това ще е добър критерий да решите съдбата му.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мисля, че достатъчно се разрови темата. Предлагам просто да се махне цензурата - толкова е просто и логично, да не ставаме за смях на хората (и за мен беше доста забавно, но и тъжно).

Едва ли има поддръжници на идеята, че понеже някога си ...нещо си...то...

Сега не е някога си - вече има авторитет (форума) не го правете за смях[]

<div align="right">Originally posted by Wise*-*30/03/2005*:* 18:57:13</div id="right">

Имаше смисъл да се прокоментира въпроса, за да няма обидени и разплакани. Дай определение (общоприемливо) за цензура.

16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Ненужна цензура (1984)

@Wise, като си купиш шоколад "Кума Лиса" вътре има ли лисица? Тогава, защо претендираш, че трябва да знаеш всичко за форума още по време на регистрцията ти? Мога да ти кажа, че тук сме пословично толерантни и в друг форум надали щеше някой да ти обърне внимание. Ние админите и модераторите имаме право и можем да променяме списъка с цензурираните думи спрямо собственото ни чувство за приличие. Това е част от работата ни и не ти дължим обяснение за това, което вършим. Тук не държим никого против волята му. Ако ползваш толерантен език, никога няма да разбереш, че има филтър. Щом си разбрал, че има филтър, значи се е наложило да бъдеш корегиран. Друг е въпроса ако имаш претенция, че се получават осакатяване на думи, като думата "конкретен".

17. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ненужна цензура (1984)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise, като си купиш шоколад "Кума Лиса" вътре има ли лисица? Тогава, защо претендираш, че трябва да знаеш всичко за форума още по време на регистрцията ти? Мога да ти кажа, че тук сме пословично толерантни и в друг форум надали щеше някой да ти обърне внимание. Ние админите и модераторите имаме право и можем да променяме списъка с цензурираните думи спрямо собственото ни чувство за приличие. Това е част от работата ни и не ти дължим обяснение за това, което вършим. Тук не държим никого против волята му. Ако ползваш толерантен език, никога няма да разбереш, че има филтър. Щом си разбрал, че има филтър, значи се е наложило да бъдеш корегиран. Друг е въпроса ако имаш претенция, че се получават осакатяване на думи, като думата "конкретен".

<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*30/03/2005*:* 19:16:24</div id="right">

@ru-boy

Не съм дошъл във форума по твоя покана и едва ли ще си тръгна от него с такава.

Това, че се ползва иди0тски филтър не е само ваш (на админите и модераторите ) проблем - този форум вече е ПУБЛИЧЕН. Ако ти не си разбрал това -жалко.

"Ние админите и модераторите имаме право и можем да променяме списъка с цензурираните думи спрямо собственото ни чувство за приличие."

Надявам се да няма монахини между вас, че много станахте нещо[:D]

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Ненужна цензура (1984)

@Wise езък ти за годините, предполага се, че би трябвало да си по-улегнал на тази възраст, да, ама не. В английското клубче "Логически задачи" показваш добро познаване на материята, но като че ли математиката не е всичко. Идвай във форума да се забавляваш, а не да се правиш на дисидент. Вярно е, че никой админ/модератор не те е канил, но ако не спазваш правилата някой админ/модератор може да ти посочи вратата, въпреки желанието ти. Сигурен съм, че си разбран човек и до там няма да се стигне. Вземи се наспи и ще ти мине. Така се получава, като се чете Оруел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електросхема на двустаен панелен апартамент от 1984-85 год.
    От jorbon във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 12-08-15, 14:41
  2. Продавам/Заменям ненужна за мен техника
    От princebg във форум Продава
    Отговори: 15
    Последно: 04-06-13, 01:45
  3. *Цензура*
    От TazmaniaK във форум За Форума
    Отговори: 10
    Последно: 20-08-05, 18:08
  4. субтитри за The Cotton Club (1984)
    От avoka във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 19-08-05, 06:22
  5. Subs за Dune - разширената версия от 1984?
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 25-10-04, 16:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе