Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 76

Историята на Сетком

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    Историята на Сетком

    Админи, модератори! Защо не напишете нещо във връзка със създаването, историята, развитието на Сетком? На мен би ми било интересно да науча повече. Също и за всеки от админите и модераторите по малко - без идентифициращи детайли, разбира се. Като IT специалност например. Подозирам че ядрото на Сетком е от Варна? Или греша?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #2

    Re: Историята на Сетком

    София

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #3

    Re: Историята на Сетком

    "Варненската Агитка" ти благодари за комплимента, но ние нямаме нищо общо със създаването на форума .
    Създател и собственик е @Kris ( KOD)
    За пълната история могат да кажат :
    Kris
    FearMe
    Ghost
    СТРАХ
    DeathKnight
    Dockera
    Kayso
    Lord of Evil
    T
    orpamarosa
    ru-boy
    Malone
    Gadget

    и много други !

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #4

    Re: Историята на Сетком

    Няма какво толко да се разправя - просто това е най-готиния форум в БГ ;-)

    Жалки останки от предишните оформления на сайта може да се намерят на адрес:

    http://web.archive.org/web/*/http://setcom.bg

  6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #5

    Re: Историята на Сетком

    Когато аз започнах да влизам, форумът беше много строго специализиран с наистина адски строги модератори и не можеш да кажеш "гък", ако не е по темата или не говориш за компютри. Много внимавах за всяка дума (буквално), която пиша, за да не ми модерират мнението, не за друго, а защото адски уважавах хората във форума и не исках да се излагам с някоя написана глупост или нещо такова. На първата сбирка, на която отидох щях да си тръгна много бързо, защото не познавах никой, а самата тя беше на стадион Юнак и имаше сигурно 20 маси с адски много народ. Нямах и телефон на никой. Истински късмет, че бях виждала снимка на Dockera и го разпознах сред всички останали. После се запознах с Крис и всички останали, които бяха дошли (а те бяха доста). оттогава мисля, че рядко съм пропускала сбирка и винаги е било голям купон. Запознала съм се с невероятни хора, с които до ден днешен сме приятели и много си помагаме. За мен това си остава най-готиния форум, с най-готините хора

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #6

    Re: Историята на Сетком

    Докера ........ той е в основата (да не се бърка с "под масата") на много неща

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #7

    Re: Историята на Сетком

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Админи, модератори! Защо не напишете нещо във връзка със създаването
    За самото създаване, аз лично не мога да напиша кой знае колко, въпреки, че имам информациая, то аз за какво ли нямам такава, съобразно специфичните задачи с които се занимавам, но това е друга тема.
    , историята
    Историята се пише от участниците във форума и от никой друг.
    , развитието на Сетком?
    Това е доста интересен въпрос и може да бъде разбран само от дълго участие и наблюдение във форума.
    Много хора идват и си заминават, това е съвсем естествен процес. Има си и твърдо ядро, това са (извинете ме) пристрастени към форума хора, които след като обърнат внимание на приятелките си/жените докато си починат, влизат във форума, а сутрин докато си пият кафето, вместо захар си подслаждат напитката със информиране за новите теми.
    На мен би ми било интересно да науча повече.
    Това може да научиш, като посещаваш форума редовно и повече четеш отколкото пишеш.
    Също и за всеки от админите и модераторите по малко - без идентифициращи детайли, разбира се.
    Модераторите са десетина, ако не се лъжа, не съм ги броил специално, а и не е нужно.
    Само ще спомена, че да си Модератор, не е нужно да си непременно компютърен специалист.
    Достатъчно е да си трезвомислещ човек с добро възпитание.
    За админите, те са два модела, но във връзка със сигурността няма да коментирам в детайли.
    Задължително за тях е да са елитни специалисти, въпреки, че има и изключения.
    Те са подбрани от собственника на форума КрИс през ситно сито и са все хора с доказани качества и реализирали се в дадена сфера от живота или IT пространството, а защо не и в двете.
    Админите условно са два вида. Пак условно ще ги наречем "група А" и "група Б". Първата група е ядрото, а втората е същинската. По интересното е, че "група А" е обвита в тайнственост и за нея се знае много малко, поне извън София. "Група Б" е рапростряна инзвън София и е с по-друга насоченост. Кой към коя група спада е от ресьора на "английския клуб" или т.нар. логически задачи, но ако човек е наблюдателен, горе-долу ще се ориентира в обстановката, ако не е далтонист, разбира се.
    Като IT специалност например.
    Както вече споменах, за Админите изискванията са по-специални, отколкото за Модераторите и съответно правата са различни.
    Подозирам че ядрото на Сетком е от Варна? Или греша?
    Грешиш и то сериозно. Варненските фенове на форума са едни от най-дейните и образовани участници във форума, но те са само едно парче от форума, да не забравяме, че Р.Б. не е само София и Варна, а доста по шарена картина, където има и други елитни градове с не по-малко елитни специалисти от областа на IT индустрията. Аз лично имам наблюдения за хора от Габрово, Кърджали, Плевен, Ямбол и доста други градове, където има ЕЛИТНИ компютърни спецове, които могат да съперничат с познания на НАЙ-ВИСОКО ниво, зная го от личен опит, мога да спомена и никове, но мисля, че не е необходимо. Нека всеки си съставя мнение сам за себе си, а не да оказвам аз такова.


    Главния виновник за съществуването на Setcom.Bg е Кристиян Димитров - КрИс, който, мога да споделя от лични наблюдения, е строг, но спрведлив. Той е човека Setcom.Bg от който зависи политиката на форума и който взема трудните, но правилни решения за съществуването на форума, за да можем ние да му се радваме и да ни е полезен такъв, какъвто е.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #8

    Re: Историята на Сетком

    Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    .....
    Главния виновник за съществуването на Setcom.Bg е Кристиян Димитров - КрИс, който, мога да споделя от лични наблюдения, е строг, но спрведлив....
    Справедлив друг път. Истината е, че е много подкупна личност. Гарантирам, че срещу няколко бирки може да го измолите почти всичко. ;-)))))))))))


  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #9

    Re: Историята на Сетком

    Когато се регистрирах през 2002г. форума беше най-утвърдения строго ИТ форум според мен в България. Тогава всички пишеха тука. И после лека-полека се разроиха и създадоха собствени проекти. Дори ХардуерБг мисля беше по-назад в развитието си. Не си спомням да е имало разправии и налагане на модераторски намеси. Може би участниците бяха по-малко и на ниво. Но всичко беше адски културно. Интересно ми бе като участник, но все пак извън екипа да виждам развитието и промяната на форума. Имаше един критичен момент според мен, когато изчезваше тясната ИТ специфика. Тогава доста хора се отдръпнаха и според личното ми мнение форума можеше и да замре. Но реорганизацията направена от екипа и взетото решение за еволюирането на форума в нови насоки може би свърши работа. Както наблюдаваме опита на ИТ фирмите да навлезнат в потребителската електроника и обратното така и този подход спрямо форума май сработи. За мен Сетком в момента е форум за електроника за бита и място за среща на група приятели.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #10

    Re: Историята на Сетком

    VanDan много точно е описал нещата.
    Ако се върнем още малко по-назад, трябва може би да се спомене, че имаше идея http://setcom.bg и http://hardwarebg.com да обединят форумите си. Идеята (очевидно) не се осъществи, но тогава двата сайта станаха по-тясно профилирани. Setcom.bg взе да обръща повече внимание на софтуерните теми, а hardware-bg.com - на хардуерните. Някъде по същото време, ако помня правилно, за добро или лошо Dreamer напусна екипът на сайта. Лошо - защото напусна, добро - защото отвори http://techbg.com, който се явява нещо като издание на http://www.savagenews.com за България.
    Екипите на трите сайта се познават чудесно и имат приятелски взаимоотношения.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #11

    Re: Историята на Сетком

    ghost, може би дистанцията на времето леко е размила спомените ти , но въпросното "обединяване" беше една първоаприлска шега, която пуснахме ... ха сега де... 2001 ли беше, 2002 ли...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #12

    Re: Историята на Сетком

    Ghost - въпроса е ти къде беше избягал по едно време и толко се дърлеше после като се завърна

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #13

    Re: Историята на Сетком

    ;-)

    Кайсо, това беше по времето, когато от "ИТ" форумът стана "ИТ + още нещо", за което VanDan спомена. Трудно го преглътнах. Доста хора не успяха.



    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ghost, може би дистанцията на времето леко е размила спомените ти , но въпросното "обединяване" беше една първоаприлска шега, която пуснахме ... ха сега де... 2001 ли беше, 2002 ли...
    Не, не говоря за шегата. Идеята беше съвсем сериозна. Помня дори кръчмата, в която се обсъждаше - в района м/у 5те кьошета и НДК. "Часовника" или нещо подобно се казваше. Имам доста неприятен спомен (няма връзка със сайтовете) от същия ден, за това съм запомнил детайлите, при които намерих Крис.

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #14

    Re: Историята на Сетком

    Мисля, че съвсем спокойно Setcom.bg може да се нарича "легендарен", колкото и гръмко да звучи. Взлизам от края на 2000 година и винаги си го посещавам, понякога набързо, понякога за повече време. Може да служи за пример и еталон на много други.
    За мен това си е повече от форум, спокойно бих го нарекъл едно доста приятно общество, в което винаги има някои който може да помогне или да даде ценен и добър съвет за нещо. По различни начини хората пищещи и даващи съвети се "филтрират" - като гледам другите форуми, където след 2-3 пост започват лични нападки и обиди...
    Еволюцията от IT към IT+ форум е съвсем естествена, защото въпреки това, че голяма част от нас тука се занимават главно или със свързани с компютрите дейности всеки има различни интереси и може да бъде полезен с нещо, интересува се от нещо ново и т.н. Хубаво е да се обсъждат повече теми, да се научава нещо ново всеки ден, пък било и то нещо малко.
    Искрено съжалявам, че нямам възможност да посещавам повечето сбирки, но и този проблем ще го решим :-)

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #15

    Re: Историята на Сетком

    По отношение на сбирките и аз съжалявам толкова много, че поради различните градове, служебните и семейни ангажименти не съм присъствал на тях. А като чета обширното споменаване на чудесното прекарване и още повече за тесните и приятелски контакти, които се създават, това съжаление се засилва още повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Батерийте с кадмий отиват в историята
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 13-10-13, 00:01
  2. Изчистване на историята на Мозила
    От Usera във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 16-01-10, 13:44
  3. Помощ ... Трябва ми cleaner na историята за IE
    От kajete във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 18-04-09, 17:43
  4. Елит 366 или историята на един боец... и малко помощ ако може!?
    От adgj във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 04-01-09, 17:15
  5. Чужд поглед върху историята ни!!!
    От The Mask във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 15-10-05, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе