Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 76

Историята на Сетком

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Историята на Сетком

Разширяването към IT+ е предизвикало нещо като симбиоза под един покрив между тесните IT специалисти и останалите техничари. С взаимна полза и за двете страни.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

То така и така сме почнали да си спомняме за старите времена ( сякаш сме отворили стар албум )
    та ДА питам
    Защо това Лято не се сбрахме някъде централно ?
    То не е късно де - Пред Зиморно некъде по-Централно.
    ПРедния път имаше конфликт - дай да се съберем сега където предложиха другите от форума които не дойдоха ?
    ама мястото все забравям къде бе.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Разширяването към IT+ е предизвикало нещо като симбиоза под един покрив между тесните IT специалисти и останалите техничари. С взаимна полза и за двете страни.

Мисля си, че проблемен беше прехода "ИТ -> ИТ+". Неподготвен за набезите на немалък брой олигофрени, форумът много рязко затъпя в даден момент. Единични случаи на простотия в стил "ще отговаряте или ще се правите на интересни, мамка ви!!" винаги е имало и ще има, но те не са проблем - дори 1 администратор е достатъчен да се справи с тях. Истинският проблем е, когато започне като цяло да пада нивото. Точно това се случи по време на "прехода" и прогони доста хора. В настоящия момент явно вече модераторите са намерили правилния подход и успяват да опазват културният тон във форума, без да оказват прекомерна намеса, което е чудесно. Щом могат да се справят, нека ако ще да има и раздели за кулинарно майсторство, шеф и кройка и каквото се сети човек. Нека всеки да намери нещо интересно, полезно или забавно за себе си, стига да не дразни всички останали. Даже си мисля дали не е добра идея отново да се пуснат гейм сървъри, дааам, геим сървъри! ;-))) Eдно време яко се млатеше тука, ама това е друга история...

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Даже си мисля дали не е добра идея отново да се пуснат гейм сървъри (дааам, геим сървъри - едно време яко се млатеше тука, ама това е друга история)
    чудесна идея е, ама трябва да видим да е нещо, което върви и на "офисни" компютри

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    чудесна идея е, ама трябва да видим да е нещо, което върви и на "офисни" компютри
    Например шахче или бридж??

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Истинският проблем е, когато започне като цяло да пада нивото. Точно това се случи по време на "прехода" и прогони доста хора.
    @Ghost,
    Имаш ли нещо против да позиционираш този визиран от теб момент във времето и да го подкрепиш с факти? Защото бях един от хората, които инициираха през годините тези промени - Телекомуникации ( с подкрепата на Dark Skywalker), Логически задачи (с активното съдействие на Ivo), после и Битова техника и през цялото това време не съм забелязал падане на "нивото" или простотията да е вземала връх в някакъв момент. Напротив, в този период във форума влязоха много нови хора, с високо ниво на интелект и култура, които разчупиха започващата да закостенява тематика. Имаше, разбира се спорове, доста емоционални реакции, напускания, връщания, но нещата според мен си дойдоха по местата.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно кога стана това не си спомням, но ако толкова държиш, може да провериш по кое време почти не съм влизал във форума. Току-що ти погледнах профила и гледам, че ти си се появил тук в края на 2003 год., а си мисля, че въпросния период беше преди това.
    Това е по отношение на "позиционирането във времето".
    Относно фактите...ами повечето от фактите са в кошчето по обясними причини, как си представяш да ти докажа, че форумът е бил изпростял, след като идеята е простотиите да се трият!?

П.П.
    Не разбирам защо зае такава отбранителна позиция, след като никой не те е нападал.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Например шахче или бридж??
    Сещам се за поне 1 човек, който няма да откаже табла (не съм аз) ;-)

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Точно кога стана това не си спомням, но ако толкова държиш, може да провериш по кое време почти не съм влизал във форума.
    Нормално е! Всеки има такива моменти.
    Току-що ти погледнах профила и гледам, че ти си се появил тук в края на 2003 год., а си мисля, че въпросния период беше преди това.
    Ами за по-голяма точност - от средата. Но форума следя от 2000г. Имах даже някаква регистрация, но не съм писал. Четях си кротко новините.
    П.П.
    Не разбирам защо зае такава отбранителна позиция, след като никой не те е нападал.
    Не се отбранявам и не се чувствам нападнат. Просто държа да се оценяват обективно, а не манипулативно фактите.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    ... Просто държа да се оценяват обективно, а не манипулативно фактите.
    Аз също! Нима намекваш, че умишлено изкривявам фактите, за да постигна някакви хипотетични свои цели!? Уверявам те, че няма такова нещо. Не се опивам да манипулирам когото и да е по простата причина, че нищо не се опитвам да постигна. Просто разказвам как аз виждам нещата - както си ги спомням и както интерпретирам фактите, които си спомням. Интересно ми е щом си тук от 2000г (макар и в сянка), защо не ракзаза ти какво помниш от развитието на сайта и форума, вместо да коментираш моите постове? Все пак си искал да бъдеш модератор и си станал - това ще рече, че изпитваш някаква отговорност и привързаност към форума и сайта, може би щеше да е редно да си един от първите изказали се в тази тема.

13. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Но форума следя от 2000г.
    Чакай малко, ма той съществува от 2001

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    Възможно е. Кой ще ти помни от тия години. Беше с някакъв тъмен скин и зелени букви.
    PS. Кайсо, прегледай регистрациите като направиш сортировка по дати. Първите са от 5.12.2000г. Значи това може да се приеме за рожденна дата на Сетком.бг!

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    Ако погледнеш профила на Ghost ще видиш че е регистриран на 6.12.2000г.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Аз може би ще дам една малко по странична гледна точка по въпроса. Може би бях най-ентусиазирания писач по времето когато започнах. Бях по сбирките и т.н. дори завързах нелоши приятелства с Докера, Гаджет и кака Съни(все още имам да я черпя за един превоз до Елена), а няма да забравя един задушевен разговор с Лупус в О!Шипка който той едва ли помни. Но ще кажа защо се отказах да пиша във форума малко след това. Цялата история се състои в нещо което както гледам не се е променило много. Просто когато на едно място се съберат доста хора които са специалисти в дадени области - те започват да си "мерят пишките" с извинение. Типичен пример е тази тема. Вместо да се напише нещо по въпроса с историята(като изключим мнението на ru-boy който също ми направи впечатление като "добро дете" в Елена) се започна едно дърлене кой бил регистриран по отдавна и кой помнил какво станало еди кога си. По едно време се хванах че и аз започвам да се включвам в подобни дискусии вместо да се изказвам по темата и реших да приключа с писането, дори бях спрял да чета форума, дори не знаех че е имало някакви промени. До днес - когато ми се мерна пред погледа че се пише за история на форума при което реших да прочета и малко да се вкарам в релси и да видя някоя друга снимка направена през времето което не гледах. За жалост пак същото, дърлене и "мерене на пишки".

ПС: Пиша този пост с риск да се включа в горенахуления начин на държание в форума

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз се регистрирах на 2 януари 2001, в първия работен ден след нова година, обзет от пост-празнична умора (да не се бърка с махмурлук

форумът наистина го имаше от около месец, но по онова време внасях техника, а всеки знае какво е месец декември за пазара за черна техника...

сайтът наистина беше в едно тъмнонаситено зелено, основната му насоченост беше новинки и download на drivers и др.подобни. кой да предполага тогава, че пътьом ще бъде спечелена награда за най-добър IT site (крис, коя година беше това? 2002?), че влиянието върху пазара ще бъде толкова голямо (може директните консултации да са малко, но прочелите са МНОГО), а търсещите помощ и съвет са от 12-годишни прощъпулници до зрели професионалисти.

може да звучи сектантстко, но тази общност, която сме заформили с годините, роди професионалисти, приятели, връзки, семейства, конфликти, сръдни и обиди. някои си отидоха защото не им беше интересно, други бяха изгонени, но Сетком си върви напред и нагоре (колкото и аз да изпитвам лека носталгия по чистите IT времена, когато обсъждахме преимуществата на TNT2 пред TNT, а разговорите за климатици, радиатори и тръбни изолации ги водехме в магазините с продавачите...)

не съм срещу прогреса, но наистина съм радетел за по-"чист" форум, а не превръщането на Сетком в "дир2" с неговите "социални" теми от рода на "розовите или черните презервативи са за предпочитане, когато правиш сефтето"... гади ми се от бликащата там простотия и затова предпочитам стесняването на Сетком пред алтернативата някой да се подиграва с него, защото бил станал махленска говорилня

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Батерийте с кадмий отиват в историята
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 13-10-13, 01:01
  2. Изчистване на историята на Мозила
    От Usera във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 16-01-10, 14:44
  3. Помощ ... Трябва ми cleaner na историята за IE
    От kajete във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 18-04-09, 18:43
  4. Елит 366 или историята на един боец... и малко помощ ако може!?
    От adgj във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 04-01-09, 18:15
  5. Чужд поглед върху историята ни!!!
    От The Mask във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 16-10-05, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе