Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 49

Форумът е вреден за вашето здраве?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Форумът е вреден за вашето здраве?!

Виж сега, и аз съм против да има "Дъра-Бъра" + Категориите за печки и мивки, ама не зависи от мен - има ги и точка. Не влизам там и нямам проблем. Щом не ти харесва темата за тютюна, не я следи и готово. Ако чак пък толкова не можеш да се примириш, ами има и други форуми. Нищо незаконно или неетично няма в обсъждането на вредния навик. За разлика от теб много от нас изпитват удоволствие от пушенето и приемат риска за здравето си. Всеки си има глава на раменете и си преценява сам за себе си, дали възможността да хване рак или да пукне от инфаркт си заслужава удоволстието. Никой не те кара да пушиш, обаче и ти недей да ме караш аз да не пуша - това си е мой проблем, не твой.

А със безумните лозунги и екстраполации "Пушенето - политика на Сетком", "Който пуши е ченге" и т.н. може да ходиш на някой митинг на БКП, тук звучат малко смешно. Все пак аудиторията не е от пенсионери, а дори и те горките вече май не се връзват на такива номера.

Чудя се как не си се сетил да отвориш и тема "Алкохолизмът - политика на Сетком", защото под прикритието на ИТ форум, всъщност фирмата организира сбирки, на които се пие алкохол и по този подъл начин превръща членовете на форума в алкохолици. Леле пък, ако се случи някой участник с някоя участничка нещо...ми тогава да развеем лозунги, че това е прикрит публичен дом....Да почвам ли за оръжията или по-добре да обясним как политиката на сетком е да подбужда расизъм и религиозна нетърпимост?

Ае стига с тиа комсомолски истории вече...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

@Ghost, защо го обърна на ЗА/ПРОТИВ пушачите... ставаше въпрос
    дали се вписва такъв раздел в форум като сетком...
    дали има достатъчно материал, който да влезе в такъв форум
    дали има достатъчно интерес

кофти момента е, че аз чета "непрочетени теми", а там излизат всички мнения, от всички раздели.

@крис ами да... става по-малко ИТ...(лично мнение ) наистина не разбирам, какво е по-различното на раздел автомобили от раздел цигари/тютюн. напоследък имаше доста въпроси за автомобили, пък и на практика повече от нас са шофьори от колкото пушачи )

и в крайна сметка да кажа, че не целя да засегна никого и просто изразявам лично мнение по темата... и "шефа (крис) има винаги право"

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

1) НЕ аз го обърнах
    2) Абонирай се да получаваш известие по е-поща за форумите, които са ти интересни. Много по-удобно е и няма да ти не налага да гледаш за "непрочетени теми" - просто ще бъдеш уведомяван, че "еди-кой-си е отворил нова тема", цъкаш на линка и си там...

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Като се замисля( и ако съм честен) тези теми нито ще ми помагат, нито ще ми пречат. Вероятно няма и да ги чета. Но, от друга страна си мисля, че е възможно обсъждане то на такива апокрифни теми да доведе във форума още интелигенция и от това е възможно той да спечели. Не знам, ще видим. Много интелигентни хора обаче са редовни участници тук, не защото форума е чисто ИТ, а защото тук могат да общуват с много други образовани и интелигентни люде. Подкрепям и това:
    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ...Цял отделен раздел може и да е пресилено. etg е прав, че като че ли, по-нормалния вариант е отделен общ форум тютюн, а не цяла категория с подфоруми. Винаги може да се промени...
    Предлагам противниците на идеята да си кажат болката и да замълчат!

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Като цяло ми допада идеята на Крис, защото вероятно и на него като и на мен му е писнало от забрани, ограничения за пушене, черепи по кутиите с цигари, атака от медиите и т.н.

Така че това си е малък бунт срещу цялото това ограничаване на свободата.

Някой ще ми отговори ли какво им е демократичното на Щатите, щом там са най-големите ограничения за пушене. А помните ли злополучният "сух закон" от 30-те години на XX в? И какво се случи с него...

Предпочитам обществото да не ми ограничава свободата, "грижейки" се за моето здраве или здравето на непушачите.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Абе цял раздел само за едните цигари идва малко множко... Ама защо да не бъде: "За сладките неща в живота" и в него да се пише и за хубавите цигари, за качествените питиета, бързите коли и секса? А който е с пуританско възпитание - хич и да не поглежда тук!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

И на мен ми се струва, че цял раздел ще дойде в повече. А всъщност не виждам защо да не се разискват и алкохолни теми. Има много какво да се каже и по тях освен кой колко пие и как яко се напива. Ама ако и за него цял раздел се направи с всичките му видове алкохоли...

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Форумът е вреден за вашето здраве?!
    Форумът не, но все повече си затвърждавам мнението, че посещенията в него ми вредят на здравето.
    Освен демокрация във форума липсва и елементарно познаване на потребителите. И рационализъм на решенията.
    Според мен не цяла година, но и няколко седмици няма да го бъде новият подфорум. Има две - три теми за обсъждане и една специфична група хора, които после да си изсипят вътре простотиите. После ще се свърши. Не е форум за домашна техника и домашен майстор, който има какво да актуализира.
    Така че за мен тази тема е грешка. Поддържа интересът към нещо, което... не заслужава чак такъв интерес. Ако просто го оставим да го има и да се оправя сам, ще умре много по - бързо и естествено, отколкото със спорове и забележки.

И, .... КРИС! Изпуснал си един важен подраздел.
    "Бхонг". Ще се напънем с Malone и ще напишем една статия.
    Също и "Калюмет". Много полезен за форум раздел. Представлява лулата на мира. Освен особености на обичая и етикета можем да изпишем вътре и рецепти за "киникиник" - специалният тютюн за обреда.

ПП. "Save" и на този пост.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Приятелю, nocToRHHo 3JIo, ако посещенията ти тук са вредни за здравето ти - ами не го посещавай тоя форум.
    Ако пушенето ти вреди - не пуши! Няма да тровиш и околните.
    Май същото важи и за посещенията ти тук. А? Нищо лично , не те познавам.
    Но форума си има собственик и админи, които определят насоките на развитието му.
    А ние обикновените потребители можем само да изказваме менение и да дадем препоръка, ама не със заядлив и ироничен тон, а делово и конструктивно. Именно за това е този раздел.
    Жив и здрав и успешен ден!

12. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Стеки, приятелю.
    Оставям настрана дълбокомислените ти постове, от типа на "да, браво, точно така" и "ей, как хубаво го каза", с които е пълна потребителската ти история. Оставам настрана и фактът, че до трета страница в твоя профил не срещнах смислен пост по смислена тема, а вече се чувствах изгубил си времето или че твоите постове са си често чисто подмазвачески към тоя или оня. Ако присъствието ти тук гони рейтинг, току виж си го постигнал. Ако не успееш, потърси съвет от Black Adder.
    Понеже това е поредното ти грозно заяждане с мен, без да съм те предизвикал или познавам дори приятелю, искам да те питам:
    Абе, нямаш ли си в гащите пищовче да си играеш и да се отдадеш на удоволствията на живота? Какво си тръгнал да се занимаваш с психопортрети и препоръки към други във форума?
    Изказах мнение към един - за мене кух - раздел във форума, в който ти обаче си деен участник. Стой си там. Никой няма да махне заради мен този раздел. Хапи не мене, хапи жена си, барем ти помогне заедно да преодолеете празнината, която те кара да търсиш изгубената си социална среда във форумите.
    Поздрави приятелю. И приятно пушене!

//mod edit
    Дзвер, пак започваш да прекаляваш май! Абе ти никога ли нямаш усещането до къде стига границата на добрия тон?

Добрият тон, Вълчо, се търси от двете страни на бариерата. Точно мен в тон не можеш да ме обвиниш, можеш да ме обвиниш в инакомислие и спорове. Тонът ми е правопропорционален на вашият тон, културата ми често е доста по - голяма от на опонентите ми. Мога да изтърпя 1-2 простотии на определено лице, но не й перманентно да му служа за бърсалка, за да си показва чистите и немирзливи крака на определени кръгове във форума. Да спре да се занимава с мен. Не търся нито отговорите му, нито препоръките към мен, мерси, а за участието ми тук не мисля да си жертвам достойнството. И никога не съм го мислил. Толерантността ми е доколкото считам тая комуникация за извратена.

Съжалявам приятелю. Всякакви опити бяха правени и от мен, и от целия форум за да те оставим да участваш тук. Бяхме според мен изключително търпеливи. Имаше правото да общуваш тук в продължение на години, дълго време, през което непрекъснато и от всеки са ти правени забележки. За съжаление, без никакъв ефект. Просто ти си... без лоши чувства, а просто констатация - болен човек. Общуваненто ти в този форум се отразява негативно на всички. Сбогом.
    Крис

13. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006

Не съм във форума не съм от много време, но не виждам проблем в един форум да има много и най-различни раздели. В момента следя около 7-8 раздела. Другите не са ми интересни и не ги преглеждам, освен ако не ми потрябва някаква по-различна информация(което се е случвало от време на време).
    Този принцип важи не само във форума. В живота човек обръща внимание само на нещата които го интересуват, другите просто се игнорират.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

И аз мисля че един раздел "Тютон" е достатъчен, подразделите му са сякаш излишни...

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Добре де, аз не мога да разбера какъв е проблема.
    Непушачите някой убеждава ли ви да пушите? Задължава ли ви да четете форума "Тютюн"?
    Сега ... дали ще е полезен или не [за форума] ще покаже времето, а не вашето мнение.
    За да не ме разберете погрешно, да, то е ценно, но изказвате го един път и толкова, от спорове нужда не виждам.

Има форуми в Сетком, където не влизам, не съм писал, дори и не чета. Такъв е Overclock. Никога не съм се занимавал с подобни упражнения, не ми е интересно. Значи ли това, че този форум е излишен? Не, просто не го чета защото нито ме интересува, нито разбирам от написаното, нито аз имам какво да напиша.

Да, IT форум е, съгласен съм, но виждате, че много отдавна Setcom не е това, което е бил 2000-та година и първите му потребители, колкото и да им е болно се съгласяват с политиката на форума. Или ако пишат, пишат по един пост с мнението си и толкова.

17. Тук е от
    Aug 2006

Някъде по-горе пишеше, че с този раздел може да се привлече към форума "интелигенция". Или пък "Сладките неща в живота"! Имам предложение: да се направят раздели "Педерастия" и "Дрога". Представяте ли си колко интелигенция ще навлеза във форума и за колко сладки неща ще се пише...

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Несвързаното ти мнение напълно оправдава рейтинга, който имаш...
    Теб лично кой раздел те привлече да знам, че не е лошо да се замислим за ограничаването му?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Моля за вашето мнение
    От evgeniy във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 21-06-12, 00:11
  2. Форумът е на нов сървър
    От kod във форум За Форума
    Отговори: 17
    Последно: 04-01-11, 23:51
  3. Регистрирахте ли си домейн с вашето име?
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 14-07-07, 23:42
  4. Windows Vista & Форумът = бипкане...
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 13-10-06, 11:34
  5. Форумът
    От Dockera във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 27-08-04, 14:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе