Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 52

Разделите на подфорум "Битова техника" - обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Разделите на подфорум "Битова техника" - обсъждане

valen1, ако се поровиш в старите теми, ще намериш много изказвания от сорта "Тоя Сетком на нищо не прилича вече, щото много се пише за климатици, а не за ИТ въпроси". А контратезите бяха "Ми никой не ви пречи да си пишете по ИТ-въпроси, като не са ви интересни темите за климатиците, не влизайте там". В крайна сметка, надделя мнението, че щом има интерес към теми и раздели за климатици, то нека да ги има. И както виждаш, Сетком достатъчно много се е развил в тази насока.

Та така, никой не иска да ти окраде раздела, темите и аудиторията за климатиците, просто искам (искаме) да се развие и друга тематика по отношение на отоплението.

Аз лично съм фен (и) на твърдото гориво, ама не защото е евтино, ами защото ще остана на топло, дори и ако някой ми спре кранчето на газа или пък да ми спре тока посред люта зима. В смисъл, че ако съм на твърдо гориво (дори и като второстепенно отопление), оставам независим от социални или природни катаклизми, защото предварително съм заредил склада за дърва и въглища за цял сезон. ... И всичкото това с удоволствие бих го дискутирал в подходяща тема на подходящо място тук във форума.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

MitkoS, Няма проблеми да се развива която и да е тематика просто не трябва това да се прави за сметка на друга, като има предложение тази другата да се направи трудно откриваема или се затрудни достъпа до нея с допълнително под-ниво.

4. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Основния довод който се изтъква против разделянето на разделите отопление и климатизация е че с климатици също може да се отоплява. Е, какъв е проблема още в заглавието на разделите, това да бъде указано. Например: Климатизация и отопление с климатична техника. и Конвенционално отопление. Така и вълка сит и агнето цяло. Ще се избегнат всички конфликтни точки между привърженици и противници на единия и другия начин на отопление.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

99% от "Климатичната техника", която се обсъжда в момента в раздел Отопление, това са домашни сплит системи и от време на време колонен тип климатици, То друго в къщи е сложно да сложиш. Това е малка част от климатичната техника изобщо, а камо ли да запълва целия раздел. Разбирам напълно valen1, че поставяне на равенство между отопление и климатици (отопление= климатици) помага много за продажбата на климатици, но това е подвеждащо обстоятелство и дълго време не може да продължава. За n-ти път ако трябва да повторя, че никой няма за цел да скрива климатиците в "девет глуха". Точно за това искаме да обсъдим и да решим най-правилния начин. Разбирам го също, че не иска разделянето на отдел Отопление, защото климатиците може и да загубят от това. Но ако нещо загубят, това ще е тази част от славата, която не е тяхна. Махалото не може да стои винаги в горната си точка, защото там равновесието е неустойчиво. Ако рагледаме схемата:
    Битова Техника → Отопление и климатизация → Климатични системи за охлаждане и отопление → Сегашни подраздели технически въпроси и марки климатици.
    съгласен съм че стават много лабиринти докато се влезе при климатиците, аз също съм си го мислил и не искам да е така. Затова се съгласявам, че не е лесно да се измисли най-добрата структура и отворих темата за всеобщо обсъждане. за да не слизат климатиците едно ниво надолу от сегашното, вариантите, както се вижда са два;
    1. Отделяне на климатиците - сегашните подраздели марки директно в един подраздел на "Битова техника" - по този начин се качват 2 нива нагоре, но недостатък е че излизат от "Отопление"
    2. Климатиците си остават в "Отопление", но целият раздел "Отопление" разделен на 2 или 3 подраздела излиза извън "Битова техника". По този начин климатиците ще излязат едно ниво нагоре и ще имат сегашната видимост, но това като идея ми се вижда много революционно и не знам какво ще е мнението на КрИс
    Сега трябва да излизам и Ви оставям да обсъждате.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    поставяне на равенство между отопление и климатици (отопление= климатици) помага много за продажбата на климатици, но това е подвеждащо обстоятелство и дълго време не може да продължава.
    Всички сериозни производители на климатици имат широка гама от предлагани модели предназначени за различни цели и условия на работа.

Климатици могат да се ползват за основно отопление дори при външни температури от -20 °С и при това в помещението да се поддържа +27 °С. Факта, че съществуват такива модели съвсем не е "подвеждащо обстоятелство" или нещо измислено за да се лъжат хората да ги купуват.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Така както си ги написал последните си постове, излиза, че гледаш на forum.setcom.bg като на нещо, което трябва да съпътства и улеснява твоите продажби на климатици, а не като място за различни дискусии. ... Хайде, за да не звучи толкова грубо, ще се редактирам на "трябва да съпътства и улеснява продажбите на климатици (на който и да е продавач на климатици)".

А иначе, лаик съм на тема климатици, но съм напълно съгласен с теб, че (сигурно) съществуват всякакви модели за всякакви цели.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

valen1, през 2010 година не знам дали има човек в България, който да се съмнява, че климатиците стават за отопление. Никой не твърди, такова нещо., спорим само за начина на подредба, Ама като гледам май скоро няма да приключим спора и да стигнем до консенсус . Не знам в такъв случай как трябва да се процедира

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Предложението за това подраздела Други начини за отопление и климатизация да стане раздел в Битова Техника не е ли достатъчно добро?

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ето една възможна структура. Мисля, че тя отразява естествения ход на нещата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ето една възможна структура. Мисля, че тя отразява естествения ход на нещата.
    Досега не е предлагана по-логична структура! Ако някой има по-добра идея - да предлага, ако няма - да уведомим КрИс и да приключваме с тази история.

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Само да добавя (към схемата на Lupus), че ако "Отопление и климатизация" се изкара извън "Битова техника", то климатиците си запазват сегашното ниво в йерархията.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

MitkoS, не разбирам, защо това е проблем...? Към този раздел интереса е по-голям, отколкото към "кафеварки" или "тостери"... Логично е, да бъде третиран и с по-висок приоритет.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Само да добавя (към схемата на Lupus), че ако "Отопление и климатизация" се изкара извън "Битова техника", то климатиците си запазват сегашното ниво в йерархията.
    Аргументи за изкарването на "Отопление и климатизация" извън "Битова техника"?
    @Kasap,
    Интереса е конюктюрно положение. Утре интереса в този форум може да е към соларните източници - трябва ли те да застанат над традиционните?

17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

По-пригледно би било и се олекотява структурата май?
    Иначе става прекалено много нива. Това е само мнение.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@Lupus - всичко е конюнктура След като водим такава дискусия, следва че структурата на форума се определя в някаква степен и от потребителите ви.

П.С. Личното ми мнение е, че стуктурата е по-добре да е функционална, отколкото - справедлива.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  2. Отговори: 5
    Последно: 11-02-10, 23:07
  3. Колко е маркова "марковата" техника
    От glarus във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 07-12-08, 09:35
  4. За или против подфорум "Автомобили"
    От bluefish във форум За Форума
    Отговори: 29
    Последно: 26-03-08, 21:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 03-10-06, 14:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе