+1 за печата
Не - не е това начина!Първоначално публикувано от ferdi
Ще се пляска на ненужни места!!
И аз подкрепям идеята за печата. Неприятно ми е, когато чета мнение на иначе технически грамотен участник, но с елементарни правописни грешки. Тъжно е...
Убеден съм, че печата ще стимулира номинирания да си оправи правописа.
стимулацията не е достатъчна, ако липсва грамотност, но поне ще се дразнят
Аааа, чакай си реда, че има бая преди теб.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
---------------------------------------------------------------------------------------------------------Колегата climamarket може да потвърди за ползата от поощрението. Преди около година, мисля, беше обявил конкурс, с награден фонд 1 бр. вакуумпомпа. Учстника, който спечели имаше...невероятен правопис... Явно, от тогава си е взел бележка, защото сега правописа му е в пъти по-добър.Първоначално публикувано от FearMe
Имам усещането, че на доста хора въобще не им пука за това, колко са неграмотни. Напротив - повод е за гордост.Първоначално публикувано от FearMe
Така е, за съжаление. Имаме си "чалга" поколение...Първоначално публикувано от Lupus
Хе-хе, не си разбрал правилно.
FearMe мрази чалгата, почти колкото мрази и главните букви.
ей, искате да ме обърнете в правата вяра... представете си що за разтърсване ще е за форума да започна да пиша и други думи, освен "България", с главна букваПървоначално публикувано от MitkoS
Винаги съм имал различно отношение към въпроси, написани грамотно. Не смея обаче да съдя за човека по писанията му, но все пак това е доста добра отправна точка.Първоначално публикувано от ferdi
Все пак мисля, че за човек, повдигнал тази тема, е меко казано излагация да напише оцветеното от мен по-горе. Също така излагация е за всички, които са се изказали след него и са го подкрепили, да не напишат нищо по въпроса.
P.S. Под "повдигнал" темата имам предвид човека, когото цитирам, и който я е изровил от нафталина.
Не съм най-грамотния индивид, но като чета някои постове из форумите, ми настръхва косата. Имам чувството, че 50% от пишещите не са посетили нито един час по "Български език". На моменти ми идва да ошаря с червено някой пост, но ще се получи някак обидно, а и има опасност червеното да преобладава понякога . Примери за неграмотност дал Господ, но в момента се сещам за 2 неща, които ме изпълват с умиление:
- "безмислен"...Такава дума в нашия език няма, но май малцина го знаят.
- "стай"...Не знам по каква логика(правило) съществително от женски род в мн.ч. може да завършва на "й" ?!?!?!
Да не продължавам, че ще напиша без да се напъвам 2 листа А4 с подобни нововъведения в изстрадалият ни език
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B1...BB%D0%B5%D0%BD
за една буква и правиш проблеми
инаги съм имал различно отношение към въпроси, написани грамотно. Не смея обаче да съдя за човека по писанията му, но все пак това е доста добра отправна точка.
Все пак мисля, че за човек, повдигнал тази тема, е меко казано излагация да напише оцветеното от мен по-горе. Също така излагация е за всички, които са се изказали след него и са го подкрепили, да не напишат нищо по въпроса.
P.S. Под "повдигнал" темата имам предвид човека, когото цитирам, и който я е изровил от нафталина.
Ето това е идеята:Грамотни като г-н ETG да ни помогнат в българското слово.
И като си толкова отворен ште сподела сас теб чи сам продавъл нъфталин.Беше си дълъвира.