Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44

Предложение.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Предложение.

Предлагам, специално в секцията софтуеър да се закачи по една тема FAQ най-горе. Ще се спестят доста постове на хора които не си правят труда да исползват търсачката. Така поне ще имат нещо пред очите си и може и да се сетят първо да кликнат там [:D]

По мои наблюдения напоследък след всеки по-глупав, lame или както искате го наречете постинг се заформя falme war на тема "абе що не ползваш търсачката", "как може да си толкова тъп"

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Предложение.

Идеята е много добра погледната от всякаде ...обаче кой ще го направи това .

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Предложение.

Доста работа е да се извадят въпросите от постовете и съответно отговорите... Ти искаш ли да го направиш?

5. Gadget
    Guest

Предложение.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Предлагам, специално в секцията софтуеър да се закачи по една тема FAQ най-горе. Ще се спестят доста постове на хора които не си правят труда да исползват търсачката. Така поне ще имат нещо пред очите си и може и да се сетят първо да кликнат там [:D]

По мои наблюдения напоследък след всеки по-глупав, lame или както искате го наречете постинг се заформя falme war на тема "абе що не ползваш търсачката", "как може да си толкова тъп"

<div align="right">оргинално мнение на fori</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

fori, тогава вместо "абе що не ползваш търсачката", ще се пише "абе що не ползваш FAQ"...

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Предложение.

Gadget е наполовина прав ама само на половина! Помня когато се спореше на кирилицата (задължителна или не) ами мен ако питаш в момента само ламе-тата не пишат на кирилица, така че не е зле да се направи! То че ще има "абе що не ползваш FAQ" ще има ама поне за повече учасници ще е по лесно така отколкото с търсачката която м/у другото колкото и пъти да съм я ползвал съм се счупвал от зор докато си намеря нещото!

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Предложение.

Би било полезно, но... нямам възможност да прегледам досегашните теми и да го сглобя. А и трябва да се актуализира след това.

Ако някой има желание... - с най-голямо удоволствие.

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Предложение.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Помня когато се спореше на кирилицата (задължителна или не) ами мен ако питаш в момента само ламе-тата не пишат на кирилица, така че не е зле да се направи!

<div align="right">оргинално мнение на Blade™</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами тя темата и за това я бях пуснал Не за да правим кирилицата задължителна, а за да се осъзнаят повече хора То така и стана

Аз съм за FAQ и ще действам по въпроса, колкото имам време ....

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Предложение.

Ако модераторите вмъкват след всяко ("абе що не ползваш търсачката", "как може да си толкова тъп") препоръка (към автора)да се даде линк, вместо да да се критикува по горния начин, след известно време такива ("абе що не ползваш търсачката", "как може да си толкова тъп") забележки ще изчезнат и вместо тях ще се постват подходящи линкове към зададения въпрос, а и винаги има нещо ново, което може да се добави.

По въпроса за FAQ.

Ако не се обновява светкавично, ще е много тъпо и смешно с неактуалните отговори. От друга страна своевременното обновяване ще е много трудоемко. И кой смята, че е експерт във всички области, та да може да пресява информацията професионално, а да не е генератор на вицове (примерно)?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Предложение.

Идеята само звучи интересно, но е НЕИЗПЪЛНИМА! Ако модераторите започнат да постват линкове - ще станат две неща:

1. Никой вече няма да ”търси”, защото ще му слагат линк всеки път []

2. Трябва да се наемат около двадесет модератора специално за тази работа и съответно сайта да стане платен [8D]

Между другото за улесняване работата с търсачката насърчавайте още по-силно употребата на кирилица. (Това е по-скоро към съфорумците, защото модераторите си вършат работата в това отношение, но явно техните усилия не са достатъчни)

Редно е да се изразява недоволство от писането на латиница от всеки участник без притеснение, че не е той човека, който да направи забележка.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Предложение.

Аз просто не чета постовете които не са на кирилица. И това е решение )

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Предложение.

Крис, в момента имам достатъчно свободно време, а и си мисля че не съм единствения човек разполагащ с комбинацията време+желание.

Гаджет, вероятността някой да кликне на линка FAQ според мен е по-голяма от колкото да рови в търсачката. Просто повече ще се анбива в очи.

Ру-бой, не става дума за съвсем вся и всих има теми които се появяват с честота веднъж на месец, месец и половина. Има как да го кажа непреходни въпроси - примерно "как да си сменя мак адреса", "къде да търся крак/варез/музика" и всякакви тем подобни.

Finaly, струва ми се че сложността на проблема няма да може да бъде определена чрез дискусия, а само по метода на опитите и грешките. До края на седмицата ще се постарая да направя едно резюме.

14.  

15. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Предложение.

Наистина мисля, че един път месечно се задават следните въпроси, на които се дават абсолютно едни и същи отговори:

- каква е интернет връзката ви?

- как се сменя МАС адрес?

- как да деинсталирам FT2K?

- коя е най добата кирилица?

- дайте сайт с кракове?

- дайте сайт с фрее хостинг?

- кой уондоус е най-добър?

- как се краде интернет?

- как се сменя буква на у/во в ХР?

- коя антивирусна програма е най-добра?

- коя "огнена стена" е най-добра?

- как се форматира хард-диск?

- как се разделя диск без загуба на информация?

- и т.н (списъка не претендира за изчерпателност)

та, ако ги няма 80% от гореспоменатите въпроси, наистина ще може да се съсредотчат юзерите само в стойностни въпроси и отговори.

---------

Прави ми впечатление, че в форума напоследък много се псува и то безпричнно

Настоятелно препоръчвам такива изказвания (за атрибути и майки и т.н.) да се трият незабавно!!!

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Предложение.

Много хубава идея fori, но мисля, че това е много, много работа. Не е много, ако е през пръсти. Обаче мисля, че в стремежа си да бъдеш обективен, ще ти коства много нерви да избереш правилното или userfriendly решение.

Имам предвид, за повечето от питанията, меко казано има повече от един отговор.

Колкото хора, толкова мнения, като най-краен вариант.

Абсолютно съм сигурен, че след отговора във FAQ, моментално ще се появят веднага писачи, че това решение е тъпо, другото е малко по така, а третото пък е еди как си. Естествено ще има отговор и ще стане мазало ...

Още повече, че независимо от това, че темата я има във FAQ би могъл да се появи по добър отговор. В течение на времето или от по-подготвен за темата юзър.

Със сигурност напредналите тематично юзъри, няма да посещават секцията FAQ и там ще си стоят старите отговори.

Приложим е този вариант ако там са, абсолютно елементарни въпроси, на които скоро друг отговор освен този, който ще му дадат повечето от участниците няма да се появи.

А и мисля, че Gadget е прав. Ще стане вместо <font color="red">кликни тук</font id="red">, <font color="pink">кликни тук</font id="pink">.

От друга страна пък не виждам причина fori да не се пробва. Лошо няма.

Практиката ще покаже.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Предложение.

Ру-бой да добавя -

За раздел Windows

-С какво се отварят файлове от тип.... най-често имиджи на дискове

-Как се чистят вируси

-Как се въстановява затрита информация

-Как да разбием паролата на виндовс

-Какви игри вървят на ХР

-Как се конвертират файлови системи

За раздел мрежи:

-Мерене на трафик

-Смяна на мак адрес

-Технически спецификации на мрежи и кабели

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Предложение.

Защо си мислите че някой ще чете FAQ-a []

Аз като потребител никога не го правя... пък и е много по-лесно да питаш директно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Предложение
    От jonov във форум За Форума
    Отговори: 48
    Последно: 12-04-17, 15:26
  2. Предложение.
    От FTA във форум За Форума
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-10, 19:02
  3. Предложение:
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 05-10-04, 16:15
  4. Предложение
    От koceto във форум За Форума
    Отговори: 4
    Последно: 14-06-03, 22:54
  5. Предложение
    От Zappo във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 08-12-00, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе