Резултати от 1 до 3 от общо 3

Half Life 2 и проблеми със звука

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #1

    Half Life 2 и проблеми със звука

    Всъщност този проблем го има както в HL2 така и в новите вампири които са със същия engine. На места звука хълца и прескача, без значение от процесор, рам, аудио и т.н.



    Видях че много хора се оплакват от това по форумите, включително такива с доста high end машини. При мен този проблем го има и с 512 и с 1 Гб рам, с soundstorm и с audigy2. Дефрагментирането частично помага но все още си дразни.



    <font color="red">Не знам кой е казал на valve че могат да напишат engine за игра, ама яко ги е излъгал. От своя страна valve пускат пач за този проблем от 19 (който обаче вече почти седмица така и не пускат). Понеже това не е единичен случай просто се чудя колко ли на зор са били, и чесно казано съм възмутен, не от сюжета на играта.. той е добръ. Обаче чесно казано като пуснах doom 3 от първия ден до днес не съм имал подобни проблеми. Като пускат нова игра поне да я тестват... пълна селяния</font id="red">

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #2

    Half Life 2 и проблеми със звука

    Сори за двойния пост обаче също така държа да отбележа че при мен с 512 мб рам съотношението игра/зареждане е почти 1:1... някъде пишеше към 20 часа геймплей... това предполагам значи 12 часа игра и 8 часа loading!


  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Half Life 2 и проблеми със звука

    loe, аз проблеми нямам. в момента съм с 768 рам и зарежда доволно бързо, но е вярно, че както и d3, така и hl2 искат >512. в свободното си за игра време по-скоро се занимавам с опитите да накарам hl2 да изглежда красив, отколкото с реална игра, но както пуснах и отделна тема, мнението ми е такова:



    невероятната физика е само един от компонентите на добрата игра! както невероятната графика не помогна на d3 да ми спечели сърцето, така и тук физиката не е достатъчна, след като е налице 100% некадърие да се напише свестен графичен engine.



    за "хълцането" - според мен се дължи само и единствено на хадра, защото, ако ти е направило впечатление, всичко е wav, което ще рече голям обем и постоянно четене от диска. странно решение. ако са в компресиран вид, звуците ще бъдат четени бързо и декомпресирани от процесора, което определено е по-добро решение, при положение, че харда е в хиляди пъти по-бавен от cpu, който така или иначе има достатъчно мощ за декомпресията на 100kb mp3 ей така, между другото, отколкото дачакаш харда да прочете 2mb wav.



    доста patch-ове взеха да стават наложителни за игра, която се чака години!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Half Life 2
    От gonzolito123 във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 02-09-05, 14:52
  2. HALF LIFE 2
    От BobyTT във форум ИГРИ
    Отговори: 38
    Последно: 19-12-04, 13:00
  3. HALF-LIFE 2
    От Wizard във форум ИГРИ
    Отговори: 10
    Последно: 12-03-04, 00:54
  4. Half-Life
    От Ivory® във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 03-03-01, 13:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе