Здравейте искам да подкарам Carton xonix 1.0 играта е старичка. Сега съм с win7 64-бита. Излиза ми някакво съобщение за 86-бита и не ми дава да я пусна.
Здравейте искам да подкарам Carton xonix 1.0 играта е старичка. Сега съм с win7 64-бита. Излиза ми някакво съобщение за 86-бита и не ми дава да я пусна.
Десен бутон с мишката на ехе-то -> Properties -> Compatibility -> Run this program in....... и си избираш системата под която знаеш че върви.
Не стана променихго да е на Win98-2000- XP seriq 2 i 3 и пак дава само че не става заеади това че не е 64 битова версия.
Виж сега.При инсталацията инсталираш в директория /C в папка "Програмни файлове х86" .Ако и тогава не стане играта е прекалено стара, за да я подкара този Уиндоус.
По принцип има и опция като показалеца на мишката го дадеш на файла на играта и кликнеш с десния бутон се появава прозорец.Второто от този прозорец е "отстраняване на неизправности със съвместимостта" .
А иначе в контрол панела има >Програми>Програми и компоненти>Изпълнение на програми предназначени за предишни версии на Windows .
Може и с него да пробваш.
От 64-битов Windows не може да стартираш 16-битово приложение.Това категорично ти го заявявам.Ако намериш някакъв емулатор като DosBox може да тръгне някоя програма с компромиси,но за игри едва ли има подходящ емулатор.
Да, проблема е че играта е 16 битова. От интерес я свалих и инсталирах точно в "С:\Program Files (x86)" но пак си дава че проблема е със съвместимостта.
x86 = 32 бита
16 бита софт под 32 win може, но не и под 64
къде ще го инсталираш на win-а му е все тая![]()
Дианозата е ясна няма да си припомня игричката, какво да се прави. Някой да преложи заместител на тази игра?
Има начин, ама ще ти заеме доста място на харда. Инсталираш си една виртуална машина, примерно VirtualBox, на нея си слагаш едно XP и там си играеш играта![]()
Тия игри едва ли ще тръгнат под емулатор, много са капризни.