Днес сутринта беше около -7 градуса, имаше мъгла и всичко беше в скреж. Климатика бучеше много силно! Има ли основание за тревога и може ли нещо да му стане?
Днес сутринта беше около -7 градуса, имаше мъгла и всичко беше в скреж. Климатика бучеше много силно! Има ли основание за тревога и може ли нещо да му стане?
По принцип -7 не е толкова ниска температура. Не би трябвало нищо да му стане. На най евтините мидеи пише че работят до -7 градуса. Ти не си написал какъв е твоя климатик.
Най-вероятно е минал в режим "размразяване",сутрин като се засили и обледява изпарителя.
Климатика е Daikin, втора употреба 10-ка, сравнително нов модел. Той си работеше, но често се размразяваше, и тогава бучеше най-много. Усещаше се как като увеличава и намалява оборотите силно вибрира.
Да беше почна първо с това, че климатика е втора употреба. Той ако климатика си работи идеално никой нямаше да седна да го изхвърля и съответно някой да го продава втора употреба в БГ. Ако топли добре се примеряваш и се радваш да издържи колко се може повече.
Това че шуми не е болка за умиране освен ако съседите ти нямат нищо против това. Но все пак дали имаш хубави гумени тампони между климатика и стойките. Имам известни съмнения за това тъй като се предполага че втората употреба е малко по- евтина и за да е по евтина се спестява и от това дето не може да се спестява.
Гумените тампони на в изискванията за монтаж на Даикин. Освен това те са зада не се предават вибраци, а не за намаляване на шума. Даикин по принцип са с най безшумните компресори. Сега тази машинка е стара и е нормално да не работи като нова.
Така е наистина но не видях да пише че шуми компресора та първото нещо за което се усъмних е че няма тампони. Това го споделям от личен опит защото при монтажа на мойта евтинка машинка вкъщи се опитаха да ме убеждават че нямало смисъл и затова ги нямало в комплекта та тъчах да си ги купувам по 5 лв бройката, защото хората в блока постоянно натърват на събранията на съседа отдулу че нощно време не се спи от неговия климатик.
аве той ако е читав компресора да си сложиш ръката на външното тяло не можеш да разбереш че работи ,какви гумени тампони .. а конвенционалките Фишер на съседа и аз ги чувам ама мисля догодина да са се скапали че тази им е втора година вече
Не че съм привърженик на втората употреба (купил съм го пради липса на средства), но имам един въпрос.
Колко струва чисто нов Дайкин, и колко години би трябвало да работи без проблеми, имайки впредвид сериозната цена?
Чакай да се скапят . Трета година чакам да се скапе ама нейсе работят си. Цял квартал сме с климатици щото няма нищо друго само неговите се чуват и то точно под мен. Не чакай да се скапват работят си машините и си го топлят и охлаждат без проблем само дето се чуват ама като си е кофти човека иди му обяснявай че много шумят- изобщо не го интересува. Наскоро си мислех даже че ако вземе да го махне ще започне да ми липсва звука когато заспивам. Иначе по принцип би трябвало да викна полиция и да предявя жалба че ми пречат да спя ама нали сме толератни ние Българите и си търпим после свикваме и накрая заповат да ни липсват разни неща.