Резултати от 1 до 11 от общо 11

Daikin, втора употреба 10-ка - става много шумен в студено време

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Daikin, втора употреба 10-ка - става много шумен в студено време

Днес сутринта беше около -7 градуса, имаше мъгла и всичко беше в скреж. Климатика бучеше много силно! Има ли основание за тревога и може ли нещо да му стане?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Климатика става много шумен при студено време

По принцип -7 не е толкова ниска температура. Не би трябвало нищо да му стане. На най евтините мидеи пише че работят до -7 градуса. Ти не си написал какъв е твоя климатик.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Най-вероятно е минал в режим "размразяване",сутрин като се засили и обледява изпарителя.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Климатика е Daikin, втора употреба 10-ка, сравнително нов модел. Той си работеше, но често се размразяваше, и тогава бучеше най-много. Усещаше се как като увеличава и намалява оборотите силно вибрира.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Да беше почна първо с това, че климатика е втора употреба. Той ако климатика си работи идеално никой нямаше да седна да го изхвърля и съответно някой да го продава втора употреба в БГ. Ако топли добре се примеряваш и се радваш да издържи колко се може повече.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това че шуми не е болка за умиране освен ако съседите ти нямат нищо против това. Но все пак дали имаш хубави гумени тампони между климатика и стойките. Имам известни съмнения за това тъй като се предполага че втората употреба е малко по- евтина и за да е по евтина се спестява и от това дето не може да се спестява.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Гумените тампони на в изискванията за монтаж на Даикин. Освен това те са зада не се предават вибраци, а не за намаляване на шума. Даикин по принцип са с най безшумните компресори. Сега тази машинка е стара и е нормално да не работи като нова.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Така е наистина но не видях да пише че шуми компресора та първото нещо за което се усъмних е че няма тампони. Това го споделям от личен опит защото при монтажа на мойта евтинка машинка вкъщи се опитаха да ме убеждават че нямало смисъл и затова ги нямало в комплекта та тъчах да си ги купувам по 5 лв бройката, защото хората в блока постоянно натърват на събранията на съседа отдулу че нощно време не се спи от неговия климатик.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аве той ако е читав компресора да си сложиш ръката на външното тяло не можеш да разбереш че работи ,какви гумени тампони .. а конвенционалките Фишер на съседа и аз ги чувам ама мисля догодина да са се скапали че тази им е втора година вече

12. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Не че съм привърженик на втората употреба (купил съм го пради липса на средства), но имам един въпрос.
    Колко струва чисто нов Дайкин, и колко години би трябвало да работи без проблеми, имайки впредвид сериозната цена?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Чакай да се скапят . Трета година чакам да се скапе ама нейсе работят си. Цял квартал сме с климатици щото няма нищо друго само неговите се чуват и то точно под мен. Не чакай да се скапват работят си машините и си го топлят и охлаждат без проблем само дето се чуват ама като си е кофти човека иди му обяснявай че много шумят- изобщо не го интересува. Наскоро си мислех даже че ако вземе да го махне ще започне да ми липсва звука когато заспивам. Иначе по принцип би трябвало да викна полиция и да предявя жалба че ми пречат да спя ама нали сме толератни ние Българите и си търпим после свикваме и накрая заповат да ни липсват разни неща.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. SHARP AY/АЕ-XPC9JR става шумен при ниски температури
    От imegogo във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 17-02-12, 21:06
  2. Fujitsu AO28ТPR на 100V - проблем при студено време
    От jankov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 04-01-11, 21:42
  3. Хладилника ми Electrolux стана много шумен
    От borkata3000 във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 07-05-08, 16:30
  4. Много шумен компютър
    От user25 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 19
    Последно: 01-02-08, 17:45
  5. Проблем ли е изтичането на конденз в студено време
    От lubo74 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 10-11-07, 00:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе