Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
Съгласен съм.
Аз за това рядко се включвам в темата за ЗСХ.
Пиша подробности за климатиците които имам.
Най вериятно темата за ЗСХ ще продължа главно да я чета. Защото не мисла за напред да давам пари за скъпи климатици. Комфорта... по точно дискомфорта който създават и скъпите, и евтините е почти еднакъв.
Та не си струва огромната разлика. Според мен.
По темата.
Впечатление прави, че дори бюджетния модел на Дайкин работи по сходен начин като по скъпите модели. Все пак и те се водят инверторни климатици и трябва да се държат като такива.
Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
Заслужава си разликата. Само че, на теб подобен начин на отопление явно не ти допада. Аз нямам никакви проблеми с това, както и съпругата ми (което е важно). След като си капризен по отношение на климите, може би трябваше да пробваш с подов. Има машини от стария модел, които са без флашстриймър и са горе-долу на цената на твоята Перфера. Само че, там мисля минимума беше двойно по-висок. Я виж ти, забравих, че до преди 3-4 години и Дайкин бяха "конвенционалки", с високи минимуми. [emoji16]
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Я виж ти, забравих, че до преди 3-4 години и Дайкин бяха "конвенционалки", с високи минимуми. [emoji16]
Имам сериозни съмнения, че по старите Дайкини бяха набедени за висок минимум от хора четящи техническите характеристики от рекламните брошури. Ама като се позачетеш малко в сервизните ръководства някой неща се изясняват.
Че то и на сегашните по брошура минимума си е 1300.
Още когато пуснаха първите Бопчета (които между другото се превърнаха в бестселър :) се прокрадваха постове с твърдения, че слизат до 130 вата на отопление.
Твърдящите това естествено бяха оплювани, анатемосвани и в последствие изгаряни на клада.:scared:
Според това, което съм чел из старите теми, минимумът си е бил висок. Говоря за Professional серията, която е предшественик на Перфера. От твоята Перфера се появиха тези ниски минимуми в този клас. За ниския не съм се интересувал. Отдавна чета темите, най-вече за подовите модели, като не високите минимуми ме спираха да взема. В интерес на истината, никога не съм им робувал на тия нинимуми... Както и да е, твоята тава замръзвала ли е зимно време? Спомням си, че имаш нагревател с ключе, но ползваш ли го? До сега не съм виждал бомбирали Дайкини от тези серии, като цяло са с чисти дренажи.
То не е и имало истински зими от как съм го взел, ама никога не съм виждал висулки по неговото външно. При мен обаче както знаеш работи дост разтоварен и винаги размразява на сравнително чиста пита.
Имам нагреватели на Дайкина, на двете АП-та и на ГЕ-то. На Дайкина и на АП са с копче а на ГЕ се включва автоматично при 0 градуса.
Тези с копчето никога не съм ги включвал от как ги взех двата по едно и също време преди.... май станаха вече 3 зими. Малкото АП и то не е виждало нагревател. Него не се сещам кога го взех. Дали има две зими....? АП-то което ми топли всекидневната и коридора понеже като е по студено се пъни повечко пуска мустаци по една педя но не се е задръствал критично. Та не ми е и хрумвало да им пускам реотаните де.
Твоята тава и тя ли е с такава малка дупчица за оттичане? Аз като ми го докараха и като видях тази дупка колкото пръста ми, доста се стреснах. Да чукна на дърво за сега в този режим на работа съм нямал абсолютно никакви грижи.
Я и Делииванов да каже при него като се наблюдават чести дефрости дали тавите са с такива малки дупки.
Че сега докато писах ми щракна нещо в главата. Понеже има доста разновидности на външните тела.... какви бяха там N2, N9 ....... да не би тези с малките дупки да са за по софт климат и от там не чак толкова агресивен дефрост алгоритъм. :confused:
Ама ако и неговите дупки са малки написаното си остава "стрелба на посоки".
Моето външно изглежда като твоето. Отворът е малък ф18. В сервизното, което имам, пише че е ф15.9. Аз го мерих преди 1-2 седмици, премерх и на други места, ако трябяа след време да дупча. Много е важен релефа на тавата.
Айде и аз меродия :)
малка е дупката, на око ф18 изглежда, вали , късно е , студено е и ме мързи за шублер.
в петък чакам да дойдат да турят ванички под 3те клими за фасадата че и капело на тая от първия етаж. Не че няма още 6 клими на едната фасада и не е ксто някой да е с вана ама нали сме толерантни.....
Та ще го питам въпросният ми инсталатор кво ще каже за дефростите,
Иначе се образуват малки мустаци около дупката при минус 10
Въпросът беше дали се е запушвал отвора на някой от твоите. Тогава е проблем, иначе тия мустаци няма да го сбъркат. Ф18 е, не се занимавай да го мериш.
Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
И на уруро сарара е еднин малък отвор, на ниския клас 35ftxc c са 6 отвора.При мен на Панасоника се запуши още първата зима 2017, но тя си беше доста студена, и я разширих с боркорона.
Цитат:
rosswen
Въпросът беше дали се е запушвал отвора на някой от твоите. Тогава е проблем, иначе тия мустаци няма да го сбъркат. Ф18 е, не се занимавай да го мериш.
Не се е запушвал,
но прави малки шушулки което не е готино от фасадата.
Иначе рядко виждам конденз трябва да е влажно навън. днес си капеше
:offtopic:
Само шушулките не си бяхме мерили… :)).
Цитат:
ccankov73
:offtopic:
Само шушулките не си бяхме мерили… :)).
Ами както са казали хорат: "око да види, ръка да пипне". Като си пишем за разни "шушулки", кой знае какво може да си представи човек. [emoji16]
3 Прикачен файл(ове)
Хубава и тиха машинка.Дразни ме че са оставили на външното тяло една малка дупка за отводняване.
Да, ние тъкмо това дъвчем. Твоя ли е машината?