Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45

Daikin Altherma - някой да има впечатления? Инсталирани системи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin Altherma - някой да има впечатления? Инсталирани системи?

Здравейте,

Виждам имате доста опит с Алтерма.
    Отдавна проучвам въпроса за агрегат тип Алтерма за отопление на къща.
    Понастощем ползвам котел с твърдо гриво 37kW. Нуждите са ми окол24kW за отопление на 2 етажа и суртерен – около 220м2. Искам една подобна машина да поеме 85-90% от отоплителния сезон. През останалото време ще паля котела ( ако се наложи). Ще заменя и два радиатора с конвектори.
    Проучвах и Zubadan на Митсубуши, но те нямат инсталации в България ( за отоплерние ).
    За Алтерма съм чувал добри неща. Моноблк системата по удобна ли е?

Чували ли сте за машини от този тип CIAT на Протерм.

Споделете мнението си. Ще бъда много благодарен

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Ето брошурата на Daikin Altherma, от собственият им сайт: http://www.daikin-ce.com/binaries/Al...cm41-86020.pdf и повече за системата: http://www.daikin-ce.com/products/altherma/default.jsp

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Vtod
    Здравейте,

Виждам имате доста опит с Алтерма.
    Отдавна проучвам въпроса за агрегат тип Алтерма за отопление на къща.
    Понастощем ползвам котел с твърдо гриво 37kW. Нуждите са ми окол24kW за отопление на 2 етажа и суртерен – около 220м2. Искам една подобна машина да поеме 85-90% от отоплителния сезон. През останалото време ще паля котела ( ако се наложи). Ще заменя и два радиатора с конвектори.
    Проучвах и Zubadan на Митсубуши, но те нямат инсталации в България ( за отоплерние ).
    За Алтерма съм чувал добри неща. Моноблк системата по удобна ли е?

Чували ли сте за машини от този тип CIAT на Протерм.

Споделете мнението си. Ще бъда много благодарен

Имате ЛС.

5. Тук е от
    Feb 2010

Привет,

Горд съсобственик съм на високотемпературна Алтерма 16киловата. Работи супер, но СОР не е 10 както прочетох в някои изказвания. Правихме замервания на температурите и наляганията на двата фреона, а също така и чрез топл;омер и електромер замерихме какво прави тая машина. Къщата е на 2 етажа по 180 квадрата.
    Чакам да си изясниме тримесечните сметки с чез и ще видим колко ни излиза отоплението и бгв.
    Някой ако има въпроси съм на разположение за отговори

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е ли малка за тези 360 м2 ?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

...пада се по има - няма 35 вата на кубик при +7 градуса.... Да не става въпрос за къща под земята? Тука нещо май не е така

8.  

9. Тук е от
    Feb 2010

Къщата е с троена един ред тухла единица-5 см фибран-един ред тухла единица- 5 цм стиропор е добавен преди година отвън. Дограмата е доста плътна. За октомври, ноември, декември се пада 560лв. Така че изолация плътна дограма и така. А сме държали температура 19,5 - 20 градуса. Алтермата е много по-ефтина от отоплението, което ни беше на нафта. Ползваш си старата система и само елиминираш нафтовия котел.Не е зле.

10. Тук е от
    Feb 2010

А иначе къщата е над земята и то на Витоша(планината) Q=k*A*dT

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Още едно потвърждение на истината за ролята на изолацията...имаш ли добра изолация всички сметки отиват на кино .Ванко68 миналата година сложи на мой приятел 2 климатика Дайкин Профешънъл 25-ци ,единият от тях отоплява 3 стаи и коридор с обща квадратура предполагам над 50 кв.метра...ще кажете - няма начин,да ама човека не спира да ми се хвали от комфорта и отвреме на време си пием едно силно мелнишко винце и си му е екстра.Има добра изолация естественно и пвц дограма.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Впечатляващ ефект от изолация.... Браво!

13. Тук е от
    Apr 2010

Re:Daikin Altherma - някой да има впечатления? Инсталирани

Случайно намерих темата. ALTHERMA 16KW + бойлер е монтирана октомври 2008г. Къщата е нова (2004), с южно изложение, добра изолация и дограма, 3 етажа, 7 стаи за отопление + 3 тоалетни. Обитавана от едно семейство. В годините отоплението се развиваше по следния начин - отначало камина с въздуховоди за двете спални над общите помещения. На следващата година два климатика General. ALTHERMA + радиатори с терморегулатори беше избрана като основно отопление, като нормално се ползва за общите помещения ( 20оС) и две спални ( 19оС) и инцидентно за всички стаи. При неоходимост и за удоволствие се пали камината. При отопление само с камината консумацията беше 15-17 кубика на сезон. Сега е 1-2 кубика на сезон. Доволен съм и ако строя отново ще я използвам в комбинация с камина. Ако имате въпроси - питайте и ако мога ще отговоря.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Дай накакво инфо относно отопляемия обем и сумата за отоплението + топлата вода...

16. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

и на каква сума излезе цялото удоволствие всичко струда

17. Тук е от
    Apr 2010

Отоплявания обем е около 350 куб.метра. Когато стаи не се ползват се спират радиаторите им и обема пада до около 220 куб. метра. Сметките за ток през зимните месеци варират 250лв. - 480лв. Цената за реализацията вече не мога да възстановя точно, но си спомням, че външно устройство (ЕRHQ 016 A) + хидро бокс + бойлер струваше под 14хил.

18. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, имам Altherma 16 от година и половина доволен съм ....два етажа по 130 м2 минус гаража са към 230 м2. 6 вътрешни тела. Височина на помещенията 280.

Лятото е песен сметките са ми по 60-80 лева ( като се готви редовно а и се къпем така
    Зимата са 250-300 ( отвън фибран 5 отвътре вата )

И са прави хората които казват че след като се изкъпеш вътрешните тела са в изчакване доста време ... не е проблем.

Та на въпроса на приятел оферират Altherma a той иска да я ползва само за отопление .... тоест с радиатори .... има ли идея от такова вложение?
    Все пак искат и 20 000 за Althermata и още 10 000 за слънчева инсталация. Та моля ви кажете заслужава ли си само за отпление Altherma +слънчева инсталация

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara
    От ayl във форум Климатици Daikin
    Отговори: 62
    Последно: 13-11-12, 19:20
  2. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  3. Daikin Altherma simulation software
    От estqwerty във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 26-08-11, 01:27
  4. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  5. `има ли някой впечатления от P-D 925 /DUAL 3.0G/
    От nikivv във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 17-12-06, 17:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе