Много се извинявам, но ще ви помоля за съвет относно модела RX35GV1B на DAIKIN, понеже съм се спрял на него. Ако някой от вас има такъв модел и сподели наблюденията и мнението си ще му бъда много благодарен. Благодаря предварително!
Много се извинявам, но ще ви помоля за съвет относно модела RX35GV1B на DAIKIN, понеже съм се спрял на него. Ако някой от вас има такъв модел и сподели наблюденията и мнението си ще му бъда много благодарен. Благодаря предварително!
Говорим за FTX35G + RX35G, а не FTXS35G + RXS35G, нали? Ако е така, сравнително слабичък модел. 35-цата е с показателите на 25-ца от FTXS серията на отопление. За каква стая става въпрос и за какво ще се ползва?
не знам дали е FTX35G + RX35G или FTXS35G + RXS35G. казаха ми само за този номер, който съм писал. това да не е едното на външното тяло а другото на вътрешното? просто не съм запознат... а иначе стаята е около 25 кв.м. южно изложение, PVC, изолация, ново строителство и т.н.
---------------------
и ако ми кажеш разликата м/у двата модела ще ти бъда благодарен. и защо след като е 35-ца отговаря на 25-ца?
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...kin_ftx_rx35gv
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g
В същия сайт има секция Изтегли,дръпни си каталога на Дайкин на БГ,там са описани и двата модела.S серията е по-качествена,по-тиха,по-икономична,с повече функции и екстри от FTX серията.Номиналната и макс.мощност на 25ца от S серията е същата ,като на 35ца от FTX серията.Но пък е по-скъпа.И двете машини ще ти станат за помещението,прецени по бюджета си коя е твоята.
Той си е 35-ца, само че:
FTX35G: 3.2 kW на охлаждане и 3.5 kW на отопление. EER 3.37 / COP 3.74.
FTXS35G: 3.5 kW на охлаждане и 4.0 kW на отопление. EER 4.02 / COP 4.17.
(за сравнение FTXS25G има 3.4 kW на отопление, затова казах, че тази 35-ца реално е като 25-ца).
Djia пиши от кой град си и колко градуса искаш да ти поддържа зимата, примерно дори при -8 градуса?Различните климатици имат различни възможности, но аз например обичам по топлото през зимата-24-26 градуса, дори навън да е -13 под нулата, та като се прибера дори цял ден да съм "брал" студ, да се стопля и отпусна, - без да се завивам с одеяла и други завивки и без да пускам други отопл. уреди.
ами аз съм от Кърджали, по принцип не става кой знае колко студено при нас, но знае ли човек... а относно бюджета - както на повечето хора в Б-я и моя не е в особено цветущо състояние. като гледам 25-цата от S серията е по-икономична за същите, че и за по-добри показатели, но както казва vanko68 е по-скъпа, което колкото и да не ми се иска май пак ще наклони везните към 35-цата от по-долния клас. а каква е разликата м/у инвертор и хиперинвертор?
п.п. като стана дума да ви попитам - някой чувал ли е за полу инверторен климатик, понеже ми предлагат такъв на FUJITSU, но колкото и да рових по нета никъде не видях такова нещо. климатика или е конвенционален или инверторен, нали? ако някой е чувал нещо за полу инверторен климатик, моля да ми пише!
благодаря ви!
Разликата между инвертор и хиперинвертор е в КОП-а. На хиперинвертора е по-висок,обикновено е 5 или повече.Тоест хиперинвертора е още по-икономичен от инвертора.
А за полуинверторен и аз сега чувам.Пиши за кой точно модел на Фуджицу става въпрос,че ми е интересно.