Fujitsu e с два вентилатора, Дайкин също бяха с два вентилатора до преди 2 години, сега са с една турбина.
Fujitsu e с два вентилатора, Дайкин също бяха с два вентилатора до преди 2 години, сега са с една турбина.
ами тези Дайкин FVXS вътрешните тела който се продават в момента са произведени през 2007г.по тази логика би трябвало да са с 2 вентилатора.
Съжелявам за спама.
С двата вентилатора бяха с различен дизайн на предния панел.
Привет.За мен, щом ще се и спи в тази стая вземи тошибата,ако ти е скъпа-фуджитсуто-и двете имат плазмен филтър...
Kasap,не си прав...въобще не си прав...Първоначално публикувано от Kasap
Човека две теми си е отворил.В три теми получава помощ,и избора го прави вече 10 месеца само в този форум.Време достатъчно да износиш и родиш дете-явно това е по-лесно отколкото да избереш климатик.![]()
justify знам че дайкин е с един вентилатор и затова и цената му е по ниска.Малко не съм се исказал правилно за което се извинявам.
Не мисля, че е по- евтин, защото е с един вентилатор.
Всичко е въпрос на ценова политика и на приоритети. Дайкин продават много подови машини, а и явно искат да ги наложат и затова цената им е по-ниска. От това че е само с един вентилатор цената може да падне само с 10-15 $. А цените на подовите машини вероятно паднаха сега, защото от догодина ще има нов дизайн/предполагам/. Преди две години, когато сменяха дизайна, пак ги пуснаха на разпродажба.
Климатичето е избрано и монтирано перфектно от нашият съфорумник Vanko 68 , най горещо Ви препоръчвам неговите услуги.Модела е Daikin FTXS25G по нататък във времето ще споделя мнение и информация за работата му.Хайде със здраве на Всички.
Че то е по хубаво да е с един центробежен вентилатор, като на касетите.Първоначално публикувано от granity
Точно такъв е, като на касетите и колонните.
Аз ,малко късно се включвам, ама сега ми дойде времето. Значи ,в момента Фуджицо Азиа 12 и Дайкин ФТХ25Г са на една цена, 1280 лв. с монтажа, само че на Дайкина ми дават 5 години гаранция срещу 3 на Фуджицо-то. Кой от двата да избера за спалня 16-17 кв/м за Отопление на малко бебе ?
Ще ползвам темата, за да задам няколко въпроса:
1. По-нагоре някой спомена, че daikin-a ще работи в режим on-off в преходните сезони и това щяло да го приравни с конвенционалните климатици. Истина ли е това? Какво му е на режима on-off, че да влоши кпд-то на системата. Ако това е вярно, явно инверторите имат нужда от време докато минат в режим с висок COP, така ли е и ако е така - колко време е нужно да работи без прекъсване тая машина, за да почне да работи икономично? Искам да отбележа, че не разбирам от климатици, и ако въпросите ми са тъпи, то тотва е защото гледам от математическа, а не от практическа гледна точка.
2. По принцип и аз се колебая м-у тези 2 климатика, но много ме притеснява фактът, че във форума на фуджитсу е пълно с теми за дефекти. Наистина ли аварират по-често от тези на Daikin?
3. Към вариантите за избор искам да добавя и 2 модела от по-нисък клас, но с доста добри показатели на хартия:
- Daikin FTX25JV, COP 4.06, цена 1079 лв тук
- Fujitsu ASYA9LGC, COP 4.27, цена 989 лв тук
По принцип имам да взимам 2 климатика - един за хол 16 кв.м и един за спалня 14 кв.м. Решил съм в хола да сложа от по-високия клас, а в спалнята от по-евтините, които изброих(ако ги намеря на пазара). Та... приемам съвети за избора. Апартаментът е доста топъл без отопление заради източно и южното си изложение. Е, няма от ония вълшебни изолации, които правят температурата от -20 на 16 градуса без отопление, но имам съседи от всички сртани, които яко нажижат котлетата.
4. За една от стаите имам дилема за мястото на външното тяло. Ако е на северна стена ще е по-удобно и ще имам по-малко разстояние м-у външно и вътрешно тяло (30 см). Ако е на източната стена ще имам около 1.5 - 2 м разстояние, но пък ще имам външна машина на завет и на значително по-топло място. Какво ще препоръчате в случая?
Само по точка 1 ще взема отношение. Няколко човека във форума твърдят, че високия минимум е проблем, поради това, че климатика ще работи на он/оф. Аз не споделям мнението им. Вярно че ще спира и ще тръгва доста по-често от моделите с по-нисък минимум, но това изобщо не значи, че ще го прави като конвенционален модел. Обикновените климатици спират и след това тръгват на максимум, после като достигнат зададената температура пак спират и така постоянно. Инверторните модели на Дайкин спират заради високия си минимум, но след това като тръгват го правят по много интелигентен начин - бавно, тихо и незабележимо на минимум, а ако е необходимо след това плавно увеличават обороти, но пак спокойно и незабелжимо.
Някои от съфорумците са имали и имат досег с инверторни модели с висок минимум, които обаче за разлика от Дайкин тръгват рязко и форсират оборотите си и може би това им е подействало стресиращо, поради което заклеймяват всички марки и модели, които имат висок минимум.