![]()
![]()
От два месеца имам този климатик.Температурите паднаха и проблемите започнаха.Пуснах тема за него във форума.Като начало мненията от форума и обещанията на фирмата бяха повече от убедителни ,че ще ми свърши работа , при това с голям запас..Стаята ми/ок.18 кв.м/ е северна, във висок блок на 10 етаж, не е последен,със пластмасова дограма и изолация.При температури до -1/-5 нямаше проблеми.Температурата в стаята беше 19-20 град. при зададени 22 на автоматичен режим.Сега температурите паднаха до -8/-12 град. и външното тяло е постоянно заскрежено и леко обледено.След дефрост има малка промяна във външния му вид като заскрежаване .Вътрешното тяло започва да духа слабо топло/32-35град./ и като резултат в стаята ми вече е 13-15 град !!!!!
при зададени 26 град. на автоматичен режим.Обадих се във фирмата ,които размразиха външното тяло с топла вода и нещата се подобриха временно.Вътрешното тяло взе да духа топъл въздух 47-48 град. /каква е нормалната/ при външна -8 град. Но след 2-3 дефроста отново беше заскрежено и заледено.Не валеше сняг или дъжд ,,нямаше и силен вятър беше само -8/-10 град.Препоръчаха ми да работи на 26-28 град ,за да се топли стаята и климатика да можел да прави добър дефрост.Не ми стана ясно ,аз ли трябва да топля климата или той мене
.Освен ,че не ме топли, ми харчи на час по 1-1.2 квт .Чиста загуба на пари.На въпроса ми -Какво правим ? ми беше казано ,че всички климатици ,които са на север имат тези проблеми и като се оправи времето,нещата ще се оправят
![]()
.Но това мен не ме ТОПЛИ.След като бях уверяван че нямам да имам проблеми с отоплението на стаята.Моля за вашите съвети и помощ
![]()
.
- Какво е най разумно да се направи при такъв проблем ?
-Да спра климатикът и да настоявам пред фирмата ,че има проблем с него.Какъв е смисълът да го ползувам , ако при зададени 26 град ми осигурява 13 град. в стаята ?? Като при това ми харчи ток !!!!Това е Daikin все пак ,трябва да работи нормално/без да го обслужвам с топла вода и затопляне/ поне до - 15 град. ,дори и неефективно.Някой от форума искаше снимка на замръзнал DAIKIN.....ще му пратя няколко!!!!!
- Да оставя климатикът , да работи на високи температури/25-28град/ или на по ниски температури/18-20 град/ , с надеждата ,че някога ще направи добър дефрост и ще изчисти питата.Изобщо има ли значение за нормалната работа на климатика през зимата на каква температура ще работи.Въпрос на личен избор.Производителят е заковал на дистанционното долната и горната граница на различните режими.Поне аз не съм прочел в документацията при каква външна температура ,каква вътрешна се препоръчва да се поставя на дистанционното.
- Да включа климатикът , временно на режим охлаждане ,като симулирам изкуствен дефрост за да почисти добре питата.Този дефрост , по добър ли е от нормалния ?/Препоръчаха ми да подам топъл въздух през вътрешното тяло при дефрост ?/
- Да поставя на климатика , от страната на питата защитна преграда срещу вятъра или цяла кутия,за да го предпазя от сняг ,вятър ,дъжд ...../.може да му взема и калориферче да му е топло през зимата./
-Защо след като не е разскрежена/разледена питата ,т.е. дефроста не е качествено изпълнен климата се включва да работи ?При следващия дефрост още повече се заскрежава и т.н.Не трябва ли да се включва някаква грешка при работа и климатика да спира да работи.?Ако нямаш пряка видимост или директен достъп до външното тяло,как ще разбереш ?
Моля спешно за помощ и съвети![]()
защото температурите падат angel