Вижте резултатите от анкетата: Този модел има ли допълнителен нагревател

Гласували
8. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Работен режим при -15гр.

7 87.50%
  • Имат ли нагреватели

1 12.50%
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37

Daikin FVXS35FV1B

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Daikin FVXS35FV1B

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Този модел има подгряване на компресора,подава се не голям ток само на една намотка на ел.двигателя. Консумацията е около 25 - 40W.
    Условията за вкл. е температурата отчетена от датчика на нагнетателния тръбопровод на компресора да е по ниска от:
    10 С при околна температура над 7 С,
    20 С при оклона температура под 7 С.
    Условията за изкл. е датчика на нагнетателния тръбопровод на компресора да отчете повече от :
    12 С при околна температура над 7 С,
    22 С при оклона температура под 7 С.

Условията за започване на обескрежаване са:

Компресора работи, времето на работа с натрупване от предното обескрежаване е повече от 4 часа и температурата на външния топлообменник падне под 0 С.

Компресора работи поне от 6 минути, времето на работа с натрупване от предното обескрежаване е повече от 25 минути и:
    -външна температура до -4 С и температура на външното тяло -15 С поне 2 минути,
    -външна температура от -4 С до - 10 С и температура на външното тяло -20 С поне 2 минути,
    -външна температура под -10 С и температура на външното тяло -22 С поне 2 минути.
    Това са условията, ако можеш излъжи го.

Мястото на монтажа има голямо значение, за работата на климатика.

На режим при който на теб ти е комфортно. Ти си си платил климатика да те топли, казваш му колко да е температурата и проблема вече си е негов.
    geozap,аз съм същия модел,но 25-ца.След като има подгряване мога ли да го спирам вечер? А на сутринта при минус 8-12*не е ли опасно при тръгване? Питането ми е не зарди икономия на ток,а защото оставен на над 16*,вътре се включва/макар и за кратко/ и ме събужда.Освен това,имах хитачи 12-аDC инвертор,който изключвах всяка вечер,независимо от ниските температури.Моля те за становище. Поздрави към всички участници.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от avdjiev
    geozap,аз съм същия модел,но 25-ца.След като има подгряване мога ли да го спирам вечер? А на сутринта при минус 8-12*не е ли опасно при тръгване? Питането ми е не зарди икономия на ток,а защото оставен на над 16*,вътре се включва/макар и за кратко/ и ме събужда.Освен това,имах хитачи 12-аDC инвертор,който изключвах всяка вечер,независимо от ниските температури.Моля те за становище. Поздрави към всички участници.
    можеш да го изключваш, ама аз нещо не разбирам, как така се включва и те събужда?От всички климатици които съм имал/слушал на този заедно с на още няколко(саньота, дайкини и тошиба) шума на вътрешното тяло му е най-малък. Защо не намяляваш през нощта силата на лоу или остави вентилатора на автоматичен режим.
    Моят е 50-ка и досега не ме е събуждал нито веднъж, дори и на най-силна степен когато съм го оставил през нощта.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Можеш да го спираш, но го изключваш само от дистанционното, не и от контакта. Като преди спиране трябва да е бил в режим на отопление. От контакта го изключваш при по продължителен престои, ако отсъстваш от вкъщи няколко дни. При влкючване в контакта, изчакваш около 30 мин., колкото е по студено на вън толкова по дълго го изчакваш, и тогава го пускаш от дистанционното. Не ми харесва падането на температурата в помещението под 16 С. След стартиране компесора ще развърта високи обороти, за да навакса ниската температура. А колкото са по високи оборотите толкова по бързо се амортизира компресора. Първоначално ще духа сравнително по хладен въздух отколкото ако работи дори и на 16 С. Зависи до колко ще падне температурата в помещението и каква е температурата навън. Това ще създаде дискомфорт. Ако си с лоша изолация, когато навън е доста студено, може климатика да не влезе в режим даже и няколко часа. Ако помещението се използва и за друго, не само за спане няма да е много приятно, особено ако има малко дете.

5. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    можеш да го изключваш, ама аз нещо не разбирам, как така се включва и те събужда?От всички климатици които съм имал/слушал на този заедно с на още няколко(саньота, дайкини и тошиба) шума на вътрешното тяло му е най-малък. Защо не намяляваш през нощта силата на лоу или остави вентилатора на автоматичен режим.
    Моят е 50-ка и досега не ме е събуждал нито веднъж, дори и на най-силна степен когато съм го оставил през нощта.
    justify,долният клапан при отваряне и затваряне,няма как да бъде 100%тих.За да не се включва вътрешното тяло,когато вън работи задавам 16*.Но макар и тихо,вътре вентилатора си вее и създава дискомфорт.Сега смятам да го спирам вечер,като му задам ON за сутринта на 22*и след час да вдигна най-много до 24*.Искам да чуя мнението ви по този подход.Предварително благодаря.Поздрави.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от avdjiev
    justify,долният клапан при отваряне и затваряне,няма как да бъде 100%тих.За да не се включва вътрешното тяло,когато вън работи задавам 16*.Но макар и тихо,вътре вентилатора си вее и създава дискомфорт.Сега смятам да го спирам вечер,като му задам ON за сутринта на 22*и след час да вдигна най-много до 24*.Искам да чуя мнението ви по този подход.Предварително благодаря.Поздрави.
    Точно долния клапан може да се затвори и да не работи, а горният не може.Явно не си наясно.

Отваряш капака отпред като за почистване на филтъра и в лявата горна част на климатика(дясна за теб срещу дясната ти ръка) срещу теб отстрани на филтъра(без да го сваляш-няма нужда)има една малка вдлъбнатина във формата на правоъгълник в кояти има едно черно копче което се мести вляво и вдясно като е указано как духа като го преместиш- ев ляво духат и двете в дясно само горната(ако не се лъца за позициите на копчето).Мога да ти кажа, че като затвориш долната клапа отгоре започва да излиза горещ въздух като от духалка и мирише на топла пластмаса. Струята въздух е м,ного топла, да не кажа гореща.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Дааа това е единствения кусур на подовия дайкин, що са сложили тоя полимерен дунапрен за уплътнение на долната клапа? И моя скърца, като спиш изключвай долната клапа. Ама нали това е идеята на подовите да духат топло долу ниско?!?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Точно долния клапан може да се затвори и да не работи, а горният не може.Явно не си наясно.

Отваряш капака отпред като за почистване на филтъра и в лявата горна част на климатика(дясна за теб срещу дясната ти ръка) срещу теб отстрани на филтъра(без да го сваляш-няма нужда)има една малка вдлъбнатина във формата на правоъгълник в кояти има едно черно копче което се мести вляво и вдясно като е указано как духа като го преместиш- ев ляво духат и двете в дясно само горната(ако не се лъца за позициите на копчето).Мога да ти кажа, че като затвориш долната клапа отгоре започва да излиза горещ въздух като от духалка и мирише на топла пластмаса. Струята въздух е м,ного топла, да не кажа гореща.
    Този номер го правих вече,но при мен стаята е много топла. А като свалиш тмпературата духа студено.Затова ще го спирам вечер.Не мога да преценя дали да му задавам ON за сутринта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Избор между Daikin Nexura FVXG или Daikin FVXS
    От solar77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 110
    Последно: 24-10-19, 08:52
  2. DAIKIN - FVXS35FV1B/RXS35K2V1B изключва сам
    От dzaro във форум Климатици Daikin
    Отговори: 62
    Последно: 05-12-13, 20:49
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Отговори: 16
    Последно: 20-07-11, 00:05
  5. Daikin FTXS25GT и Daikin FTXS25G2V1B един и същ модел ли е?
    От IlianaAn във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 06-10-09, 21:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе