Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела
Ако искаш да не пука и тресе със сигурност - ТОШИБА........SAVP-E.Няма шум, пукане и тресене нито вътре, нито вън.Освен това една особеност - на ръчна турбината има 5 степени, но на АУТО са 9, от които три степени под най-ниската на ръчна.Спи се идеално, нищо не се чува.
Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Пак същата молба.
Ето даже видео https://www.youtube.com/watch?v=HUJYRMfn6wI
Резулатата до момента вибрации - бешумни 4:3 ( 3xFTXS25G+1xATXS25E : 2xFTXS25G + 1xFTXS35G )
barabata, моя ATXS доста го понамачкаха монтажниците.
no_one, И аз мисля че проблема е в климатика, и на итонг и на панел тресе. Другия подовия пак казвам на панел е монтиран БЕЗ тампони и не се забелязва че работи.
Тампоните трябва да бъдат с прекъснат болт.Ако слагате гумени ленти между климатика и стойката нищо няма да се получи.
Аз, даже допълнително дупча отсртани тампона точно между двата болта за да направя по мек тампона.
Тампоните са с прекъснат болт, във формата на пясъчен часовник. Доста меки са с пръсти се мачкат. Като разклатя климатика се полюшва лесно, личи си че е стъпил на "окачване".
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Ето даже видео
https://www.youtube.com/watch?v=HUJYRMfn6wI
Резулатата до момента вибрации - бешумни 4:3 ( 3xFTXS25G+1xATXS25E : 2xFTXS25G + 1xFTXS35G )
barabata, моя ATXS доста го понамачкаха монтажниците.
no_one, И аз мисля че проблема е в климатика, и на итонг и на панел тресе. Другия подовия пак казвам на панел е монтиран БЕЗ тампони и не се забелязва че работи.
Биро ти направо ме утрепа.Такъв брум-шум от дайкин не съм мислел, че може да има и в най-смелите си предположения.Една част о т шума май е от издухвания въздух от външното тяло, но друга съществена част не се знае от къде е ?Определено външното тяло на 50-ка ми не издава такива шумове-брумове.Изглежда настина климатика си е такъв.
Дали е възможно тръбите м/у вътрешно и външно да са причина-било ъгли, било негодно свързване с външното/вътрешното тяло ?
Това 25-ца ли е?
Пич,забелязвам на видеото две неща,които не ми харесват- имаш лед по дъното на климатика ,и се вижда как има шушулки над него,тоест тече вода наблизо и може да заледява дуното на тавата.Това бучене е САМО от това. Вземи гореща вода,поливай здраво долу в тавата,докато се разледи и пиши пак как е с бученето. С гаранция има лед под компресора и така той не може да си вибрира нормално в тампоните си.Така се получава точно както казваш,че бучи при всички обороти. Ако е от итонга,щеше да е само на определени обороти,където ще изпадне в резонанс.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Пич,забелязвам на видеото две неща,които не ми харесват- имаш лед по дъното на климатика ,и се вижда как има шушулки над него,тоест тече вода наблизо и може да заледява дуното на тавата.Това бучене е САМО от това. Вземи гореща вода,поливай здраво долу в тавата,докато се разледи и пиши пак как е с бученето. С гаранция има лед под компресора и така той не може да си вибрира нормално в тампоните си.Така се получава точно както казваш,че бучи при всички обороти. Ако е от итонга,щеше да е само на определени обороти,където ще изпадне в резонанс.
Нищо чудно Ванко68 да е прав.Вчера и днес разглеждах инструкциите за монтаж и експлоатация на подовия дайкин 50-ка.В тях за монтажа на външното тяло изрично е указано ако е на открито отгоре да му се направи заслон-има дори и картинка унагледено как да се напправи заслона с наклон напред да се отича водата, а не да се стича по топлообменника и да се заледява.
justify, аз като приказвам не говоря :ole обяснявам, че бучи трещи прави земетресение ама няма кой да ми вярва :2guns:
vanko68, другия климатик дето споменавам през цялото време е в същото положение. има лед в тавата ама ей го на работи като спящо коте. Висулките са така в целия град, нававля 50-60см сняг и вчера почна да се топи. Ей сега отивам да поливам с гореща вода пък да видим.
биро, можеш ли да запишеш и другия дайкин как работи за да имаме база за сравнение, аз също имам сиеста, верно че и тя боботи на определени обороти но не е така, а за лед в тавата е абсурд. откакто е монтиран на 21.12.2009г. въобще лед не е имало в тавата, чиста е все е дно е пролет
Абсолютно по същият начин са и моите 25-ци на Дайкин.Омръзна ми почти всеки ден да поливам тавичките с гореща вода , но ефекта е слаб , понякога без такъв.При външни температура около нулата поутихват, но стане ли по-студено стават "зверове".В апартамента няма къде да се скриеш от ужасния шум.Действително външните тела започват да работят с по-високи вибрации , от които започва да тресе и радиатора.Правилно е казал човека , като мини земетресение.За уточнение: монтирани са тампони с прекъсната шпилка ,конусовидни , макар че видимо изглеждат твърди.Но такива силни са вибрациите , че чак радиатора , ПВЦ-дограмата тресат.
biro, мерси за видеото. Зверих се но не можах да видя стойките ти с колко дюбела са хванати за стената. Измери дали нямаш наклон към страната на компресора.
Аз исках Redasi да даде снимки или видео. Очаквам. Ти също си виж наклона.
Ако под компресора има лед поради малкия наклон към него,понякога само с поливане не можеш да го премахнеш.Добре е да се отвори и да се погледне..Трябва и проверка с нивела и в двете плоскости.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Ако под компресора има лед поради малкия наклон към него,понякога само с поливане не можеш да го премахнеш.Добре е да се отвори и да се погледне..Трябва и проверка с нивела и в двете плоскости.
На въшните тела е направена повторна нивелация с лек наклон назад , към отвора на тавичката , монтираха тампоните.Отвориха горния капак и почистиха леда на тавичките.Като начало работиха по-добре , но след време взеха да работят както си бяха.Гледах Хитачито на един другар , когато мойте тресяха , а неговото работеше безшумно ,при пипане на външното тяло се усещаше едвам доловими вибрации,макар че цялата тавичка бе в лед и от отворите висяха грамадни ледени висулки.
Аз продължавам да си мисля, че с този лед търсите под вола теле, и дано да греша.
2 Прикачен файл(ове)
Налях му около 12 литра гореща вода. Шума утихна, но се оказа че е утихнал защото климатика повишил оборотите да компенсира отворения прозорец (1100W консумация). След малко като климатизира помещението и консумацията започна да пада същите вибрации и шум се появиха отново. Сега в момента видимо няма лед, но вибрацията остана. Нямам нивелир в момента да ви кажа как е нивелиран.
deian, стойките са хванати с 4 дюбела в стената.