Здравейте на всички купих си преди един ден DAIKIN FTXS35G ще отоплявам ли 15 кв в най- студеното време през зимата благодаря за мненията предварително упътване на български може ли да се намери за този модел
Здравейте на всички купих си преди един ден DAIKIN FTXS35G ще отоплявам ли 15 кв в най- студеното време през зимата благодаря за мненията предварително упътване на български може ли да се намери за този модел
Ako означението е точно можеш да отопляваш точно две такива стаи без никакви проблеми...
Здравейте на всички купих си преди един ден DAIKIN FTXS35G 2V1B ще отоплявам ли 15 кв в най- студеното време през зимата благодаря за мненията предварително упътване на български може ли да се намери за този модел
Стига отварял нови теми. същият модел е -просто е пропусната една 2-ка..ето ти ръководство на български -долу пише : изтегли файл...изтегляш и четеш.
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs35g
Аз топля при -18 градуса стая с 34 кв.м площ и охлаждам същата през лятото.Направи си сметката ти какъв прекалено много голям климатик си купил.Въпрос на възгледи
Да и аз това се опитах да му кажа- прекалено е мощен ...безмисленно мощен - не е за тази стая.
Имам такъв климатик и днес реших да правя профилактика на вентилатора, че имаше много налепи и прах. Махнах пластмасите, които успях без проблем и получих достъп до вентилатора и с обезмаслител и после с пулверизатор с вода и го изчистих. Проблема е, че сега вентилатора не иска да тръгне. По едно време бях решил да извадя перката и бях разкачил буксата на мотора, но видях, че няма да стане и я закачих отново. Сега като се пусне и след малко почва да мига лампата за включване.
Опита ли се да завъртиш на ръка турбината ? Може да не си я монтирал правилно и някъде да опира...
И виж колко пъти и коя точно лампичка мига ? Зелената ли е?
Турбината я въртях много пъти по време на почистването и се въртеше нормално. Сега гледам в инструкцията пише на 7 и 4 краче да има 320V и на 3 и 4 трябва да има 15V. Тези напрежения си ги има. На 1 и 4 обаче като въртя мотора на ръка трябва да дава 0-15V обаче ги няма (или електронния уред не ги отчита, а нямам стрелкови). Това било от датчика на хол, който бил заминал. Не намирам обаче този датчик дали е в мотора или на платката. Другото, което видях е, че като включа мотора и в едната част почва да грее малко без да се върти. Много странно само от разкачането и закачането на една букса при изключен климатик, но под напрежение да замине мотора.
Едва ли може да завъртиш турбината с няколко стотин об/мин НА РЪКА !!!
Аз съм изгарял непоправимо DC мотор на вътрешен вентилатор разкачайки и закачайки буксата, но при работещ климатик. Датчикът на хол се намира вътре в самият мотор и следи, а вероятно също участва и в регулиране на оборотите. Ако буксите на мотора са включени към платката и няма например проблемна спойка на буксата към платката може в самият мотор да е изгоряло защитно съпротивление играещо ролята на предпазител. Трябва може би да се отвори мотора и да се види. Нов DC мотор би струвал от 250 лева и нагоре съдейки по цените на други марки климатици.
Някой може ли да даде предпожение (на лични предполагам е най-добре) за мотор втора употреба за вътрешното тяло или съвместим мотор от друга марка? (тялото е FTXS35G2V1B)
самия мотор няма ли някакъв номер по него написан?