Според мен за хола вземи Фуджитцу 12LDC.
Според мен за хола вземи Фуджитцу 12LDC.
Виж тукhttp://www.stringmeteo.com/synop/max...CE%CA%C0%C6%C8 за твоя град за зимните месеци(декември, януари февруари).Тогава е най-студено.Тъй като мощността на климатика зависи от външната температура, колкото по-ниски температури зимата, толкова по-ниска мощност има климатика.Препоръчните ватове на кубичен метър или киловатове(мощност на климатика) са дадени при 7 градуса външна температура и поддържана вътрешна температура 20 градуса.Влияние на мощността предизвиква освен външната температура и атмосферните условия- повече влага=по-често влизане на климатика в режим размразяване(особено в диапазона +3 градуса до -5 градуса).Не е все едно дали навън е -3 градуса с ниска влажност и слънце(сух студ) или е -3 градуса и има мъгла или вали суграшица(мокър сняг).По-голямата влажност(мъгла, суграшица) способства допълнително за образуване на скреж/заледяване на външния топлообменник = по-чест дефрост цикъл и оттам на спадане на мощността за единица отчетено време.Първоначално публикувано от cheto
Здравейте отново.
Първо да благодаря на всички, които със своите мнения ми помогнаха в избора
След всички съвети и коментари се спрях на Daikin FTX50GV за хола от 27м2.
В четвъртък ще е монтажа.
Днес монтажа мина.
Още нямам дълготрайни впечатления от модела, понеже трябваше да излизам веднага след като мина монтажа:
засега на quiet режим е наистина тих, a на powerfull духа супер силно и e шумен, но няма как иначе.
Иначе това което ми направи впечатлени е, че вътрешното тяло е правено в Тайланд, а външното в Чехия.
една снимка на вътр. тяло:
[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/7341/020937421-big.jpg[/img]
когато прочетох първия пост си помислих че аз съм писал темата и дори проверих но скицата не отговаря същата ситуация само че 23 м2 холче 6 м2 коридор и 15 м2 стая + фреснки прозорци последен етаж и никакви съседи все още.
след много колебания реших да се презапася и сложих същата машина в хола. за спалнята няма парички още.
както и да е днеска го монтирах а за 18-ка. външното тяло ме изненада дори и да застана до него не се разбира дали работи. много съм доволен от шума или по-скоро неговата липса - това ми беше много голямо притеснение, мога да сравня само с осаки, е няма нищо общо.
понеже още не живея там го настроих на 15 градуса, разтворих вратите до спалнята и утре ще видя топли съседната стая. днеска беше околу + -2 градуса с мъгла - перфектно време за тест.
Първоначално публикувано от estqwerty
Хубаво си направил, но то с този климатик може и да нямаш нужда от втори климатик за спалнята .Ако не друго поне ще топли хола+коридора, дори и в най-големите студове.
Ако имаш добра изолация и климатика е разположен срещу вратата на коридора можеш да смяташ че си решил проблема с отоплението и охлаждането ...сега ще започнеш да оценяваш предимствата на покупката си .
Не е срещу вратата - дори може да се каже че възможно най-забит, хладилника също пречи да се обуха вратата към коридора директно.
Оставен на 15 градуса топли стаята и коридора, за спалнята има ефект, но не е достатъчен.
Най голямото ми притеснение обаче че ще духа прекалено силно и няма да може да се стои в стаята не се оправда с 3д режима се стои на канапенцето директно пред климатика пуснат на 4 да духа.
Вързал съм му електромерче сега и чакам да видя как ще гори ще видя и как ще е спалнята като го пусна на 22 градуса да потдържа.
Аз съм с 60ка и до сека не съм го виждъл заскрежен,но при зададени 24 градуса чат пат спора за по 4-5 минути,вътре е около25 но питата е суха и чиста.Има ли индикация за дефрост?
какво трябва да светне за дефрост ?Първоначално публикувано от plamen_gr
влажноста е 80 95 процента поне поне според метеолозите на -8~9 нощем -4~5 през деня.
заскрежава се до минута след като изчисти питата.
На мхи. оператор мига и се чува бълукане на фреона,а при даикина нощо вънка никога не е побелявал дори.На 40 минути и хоп за 3-5спира.
нищо не светва но се чува тихо бълбукане и питата навън се изчиства значи дефроства. другата седмица ще е изпитание че ще е зле времето ако познаят де
пускам и 3 снимки - вече два дни живея с климата и имам наблюдения но щом ме стопля на -8 -9 когато е и такава мъгла че не мога да видя външното тяло - съм повече от доволен.
малко се бях ошашкал с този дефрост но влажноста навън е голяма и предполагам е нормално
пускам и видео от един дефрост на 3.01.2011 - снимките са от предния ден когато времето поотпусна и климата се размрази днеска пак студ и сняг. вътре е на 23 градуса пуснат.
https://www.youtube.com/watch?v=Mo0d3dG6q5c#
Здравейте, Успешна Нова година на всички. След препоръки на хора от форума, а и от други места, днес си поръчах същия модел и за моя хол - 29 кв.м. Вдругиден ще ми го монтират, надявам се всичко да е наред, че тук доста се наплаших от неправилен монтаж.
Може ли някой да ми обясни на какво да обръщам внимание при монтажа? Четох в темите за монтаж на климатик, но не видях някъде да е написано. Това вакуумиране какво представлява?!? И дали е възможно външното и вътрешното тяло да са на едно ниво - може да се наложи да ми монтират външното тяло на тавана на балкона.
Видях в магазина, че модела е FTX50GVB1. Това B1 какво означава?
и моя е b1 предполагам си е част от модела
моя монтаж и вакумиране нещо го попретупаха, докато скоча да им взема бира и го бяха пуснали, вакумирането го изтървах.
с какви тръби трябва да се вържи 50-ката?
и последен въпрос - мога ли да го вкарам в принудителен дефрост ? тука вали сняг като запоследно и ако не бях разринал терасата щеше да го затрупва вече.
Здравейте, климатика вече е монтиран. Вече 4 дни си стои на 22 * зададена температура и ми поддържа 20*в едната половина на стаята, а в половината, където е климатика, си стига 21-22. Да не говорим че близо до него термометъра ми показа 30*.
Когато пробвах и го намалих на 18-19* и климатика спря. Не трябва ли да работи постоянно, просто да духа по-леко, само да поддържа температурата. Мислех, че инвертора така трябва да работи.