Този модел и за тоалетна не става...
Преглед за печат
Този модел и за тоалетна не става...
Нова кооперация с външна изолация мисля 5-6см, двоен стъклопакет, северно изложение, етаж 1. Ако трябва малко аванс, да погледна и други модели?
- - - - - - - - - -
Докато напиша и видях другите отговори!
Колега, аз лично бих задал въпросът си тук - Избор на климатик 2016 г.
А като за начало бих прочел в Тази тема пост №1 , след което бих формулирал питането си според инструкцията , за да може специалистите от форума да се включат и помогнат .
На така зададен въпрос, не очаквайте да получите сериозен отговор :RTFM:
Добре, благодаря! Ще прочета и разгледам още малко и ще пиша!:Drinks:
Здравей те,да помоля някой да обясни разбрано каква е разликата между моделите ftx50gv и ftxb50c.Кой от двата е за предпочитане и защо?Благодаря ви.Също така да ви помоля ако има за този обем и цена по-добър вариант споделете.
goiko, какъв е обема но помещението което искате да климатизирате? И не само обема е важен, имайте го предвид. Колкото до разликата - FTXB е от най-новата серия на Daikin, FTX50GV е модела на няколко години, който се е доказал, че работи коректно, ако е оразмерен правилно. за този новия - нищо още не може да се каже. По добре заложете на GV. А имат разлика в параметрите.
Помещението е 90- 95м3.FTX50GV е по скъп с около 300 лв. а понеже не съм много на вътре в климатиците ми е трудно да преценя като показатели струва ли си.
Това помещение има ли някакви параметри? Ако искате съвет, не е добре да се вадят отговорите с ченгел...
Помещението представлява две стаи с портал(който е свален за постоянно), с височина 260см. и общ обем деведесет кубика,стените са тухла,дограмата е добра. П.П Отново казвам не съм много на "ти" с климатиците и не знам какво е нужно като информация,не че не искам да я дам,извинете и благодаря че ми отделяте време.
В този пост - #903 Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част , точно това съм писал за друг питащ колега , но явно всеки не чете преди да попита . Па след това има хора дето си мислят че ги взимат за мезе , че па и палят и се чувстват обидени :confused:
Явно писах в грешния раздел за което се извинявам
Излезе новата ценова листа на Daikin за България за периода от 01.04.2016г. до ?(31.03.2017г.). Има известно увеличение на цените.
Значи успях да взема два FTXL35JV+RXL35M3 по старата цена. От седмица време работят - без забележки. Ще ги видим зимата при - 25.
За пореден път се убеждавам, че в тази техника, нещата не са такива каквито са, а точно такива каквито иска да вижда потенциалния клиент - как става този "филм" са повишаване на консумираната електроенергия (минимални, номинални и максимални отдавани мощности са същите) и съответно с повишаване на измислените SEER и SCOP?! Всичко е пълно мазало....
Дали все още някой се впечатлява толкова от SCOP.За мен това е една голяма глупост.Става въпрос за всички марки климатици ,не визирам определена марка.