Много точно и на място изказване и в тази връзка малко потвърждение.Първоначално публикувано от chachoto
Двата климатика от подписа ми бяха спрени за 11 денонощия.
След пускането им по-малкия си достигна зададената Т* 24* след около 30 минути, при вътрешна 17* и външна -2*, но не ми беше толкова приятно топло както след още час, час и 10мин. (една външна стена с вътрешна изолация от 3см. стиропор и гипскартон, същото и на тавана), от долу топлят с твърдо гориво и много бързо се затопля-спалня 36 м³ (с 5м² вратопрозорец от стара дървена дограма).
В другата стая също си достигна зададената Т* 26*, предполагам по-късно (вътрешната беше 13*, външна -2*), защото си легнах след 1,5ч. от пускането им, дотогава не беше. Темперира се след близо два дена, вчера привечер, тогава усетих топлината на стаята както на мен ми харесва и намалих заданието на 24*. Една стена външна част дълга 1,5м. санирана със стиропор 10см.+3,5м. вътрешна част, няма друга изолация и помагащи съседи, от там и по-бавно се топли стаята-хол 52 м³ (с 6м² вратопрозорец от стара дървена дограма+1,5м² ПВЦ прозорец 4 камерна).
След темперирането на стаите климите си работят както преди, под номинала си (всъщност никога не са го надвишавали при зададени и поддържани 24*/25* - имаше и студ от -15*).
Иначе на мен ми е приятно при 24*![]()