bullet_pc ако търсиш по-висок COP и да са от марката Дайкин, мисля че един FTXS20G и един FTXS35G пак ще ти свършат работа.
В случай, че решиш да са от други марки можеш да се спреш на Саньо ZK25X и Фуджитсу 12LDC.
bullet_pc ако търсиш по-висок COP и да са от марката Дайкин, мисля че един FTXS20G и един FTXS35G пак ще ти свършат работа.
В случай, че решиш да са от други марки можеш да се спреш на Саньо ZK25X и Фуджитсу 12LDC.
Аз съм за Fujitsu 12LD за голямата стая,а за малката стаичка Fujitsu 09LGC.
Сега позачетох по-внимателно, FTX50 в 20-22 м2?!? Прекалено е.
ааааааа дидо момчето е писало и коридор около 7кв.м. и за това моето скромно мнение е че ще му е тамън(с малко резерв).
Дам и четирите не са лоши, особенно Саньо ZK25X хиперинвертор ! А това за консумацита 0.44kw възможно ли е? Не е ли твърде малко ? Ами като цялдо тези модели са добри нищо повече не ми трябва. Въпроса е да ми топлят "малко" повече от сегашните и консумацията да е драстично по малка. Тъй като сегашната на климатик варира между 70 - 90 лева без да е спират и при външни темп да речем около и под нулата. Така че аз предоплагам че например тези модели по горе са доста по висок клас и се надявам да топлят и да консумират умерено.
Затова се и записах във форума тъй като предполагам че доста от Вас ползват такива и знаят много повече от мен.
Очаквам още мнения и коментари и благодаря за тези които си направиха труда да пишат.![]()
Това саньо не е ли слабичко, 2.5кв на отопление обикновено ги дават за външна температура +7. При 0 и надолу може да падне до 1.5кв и ще трябва да работи на по-висока мощност от номиналната, и тия 0,44кв може да са повече.
Та пропуснах да спомена коментар за подовия модел. В нашия случай май не е удачено имаме си едно диване на 3 години дето не че ще пипа там ама знам ли го не можеш да го контролираш постоянно. Пък и друго, нищо че апартамента е 1 етаж север външни стени нека да се има в предвит че около 60 % от времето в месеца вкъщи през деня няма никои и климатиците ще работят на не повече от 17 - 18 градуса в рамките на деня. Само вечер и събота и неделя ще са на около 20 - 21 гр.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297930560[/time]_________________________________________________
Това се чудя и аз но все пак саниото ми е например за стая не повече от 10 - 12 кв. и ще се ползва предимно вечер много рядко през деня. И другото е че тва ни е стаята за къпане на детето и незнам ще стига ли например едни 24-26 гр(вечер за около 1 час) през зимата.?Първоначално публикувано от biro
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297930800[/time]_________________________________________________
Значи нека да се има в предвид че коридора ще се топли и от друг климатик! Тъй като двете стаи кухнята и хола са почти една срещу друга и в двете ще работят климатици. Този в кухнята е 12 мидеа и се справя доста добре за годините и класа си. От мидеата нямам оплаквания но все пак за в бъдеще ще я сменям.Първоначално публикувано от DUNDURMA
От дайкина 50-ка очаквай консумация от 400 до 600 вата на час след като е темперирарна стаята и в зависимост от външната температура.Възможно е дори при високи температури(над 5 градуса) дайкина да започне да работи он-оф и дори при ежедневни температури над 10 градуса да ти консумира 190-250 вата на час.За студените дни-какъвто беше целия януари специално мога да кажа, че при темперирана стая до 18 кв.м. с фуджитсу плазма 12-ка консумацията ще е 250-270 вата на час. Повече за консумацията от климатика на ел.енергия прочети в темата в която пишем за консумацията.Първоначално публикувано от bullet_pc
Да такава консумация е прилична. Все пак плащаш но поне знаеш че ще е топло, поне да се надяваме. Пък и доколкото четох за стая като при мен 20-22 кв + коридор само 50 на даикин и може би 12 на FUJITSU. По малки няма да е сигурно дали ще е достатъчно топло и консумацията дали няма да е по голяма дори (страх ме е да рускувам).
Първоначално публикувано от biro
bullet_pc само да ти кажа, че Саньото е с ДУ на японски език и ще ти е нужно известно време докато му свикнеш, за да боравиш с него иначе с превода под ръка в началотоПървоначално публикувано от bullet_pc
Това Саньо ще се справи с тази стая повече от чудесно, когато се темперира. Аз съм с климатик със същия номинал (вярно, че е по-висок клас) и цяла зима работи под номинала си дори и при -10/-15 градуса, единствено когато къпем сладураната повишаваме t до 28 градуса за около час и тогава вдига повече консумацията си, през останалото време е на 23 градуса. Та Санчо ще работи идеално при зададени 21 градуса и няма да е проблем да се увеличи за един час повече температурата. Нека и Alexi се включи, той има същия климатик май беше в 9 или 10кв.м. стая и сподели повече впечатления.
Допитайте се до Сашо първо за тези ZK модели. Помня че преди време не се изказа никак ласкаво точно за тази серия.
Незнам възможно все пак вие се по на ти с тези машини но, все пак като гледам fujitso (12) или даикин(50) си мисля че тяхната консумация също ще е в нормални граници и ще се справят със зимата. Просто гледам цена - качество. Ясно ми че даикин за 1500 лева и същия модел за 3000 лева разликата ще е голяма нали все пак получаваш колкото плащаш. Тези Sharp незнам не съм чел много за тях и не съм и чувал отзиви за тях ще ги видя. Но все пак съм се спрял главно на даикин или fujitsu. Ако излезе нещо друго от този клас може да се замисля, зависи от цената и качеството.Първоначално публикувано от rist
булет разликите в повечето случаи се получават от(поне за мен) ненужните екстри
Да така е има всякакви глезотийки на мене тва не ми трябва. Държа да стопля зимата независимо температура навън, да иам умерена консумация (30 - 50 лева) и за най важното, понеже малката е асматичка и съм чувал че филтрите им пречистват въздуха и йонизират което за мене също има значение. Та предполагам че за около 2800 - 3000 макс ще взема две добри машини.Първоначално публикувано от DUNDURMA