Щом държиш на йонизация и допълнително пречистване на въздуха предложенията на rist са най-удачни откъм цена/качество. Но тук и [color=blue]тук цените им са малко по-евтини.Първоначално публикувано от bullet_pc
Щом държиш на йонизация и допълнително пречистване на въздуха предложенията на rist са най-удачни откъм цена/качество. Но тук и [color=blue]тук цените им са малко по-евтини.Първоначално публикувано от bullet_pc
M Дам тия двата модела хич не са лоши въпроса дали са качествени. Аз горе долу такова търся. Някой ако има sharp нека сподели впечатления.Първоначално публикувано от gnf
Качестгвени са, това е най-високата серия на ШАРП, която се намира в България от европейчетата.Машината е качествена и си заслужава всеки лев.
Отоплявам близо 90 кв и повече от 70-80 лв (само на климатиците) не съм плащал-неизолиран, със стара дограма, отопление от съседите само от горе.![]()
Това с колко и какви климатици?Първоначално публикувано от rony67
И как отопляваш ? На 18 градуса или на 24 ? Щото има хора, които твърдят че климатиците им харчат 15лв. на месец но всъщност тези хора се чувстват комфортно на 17 градусаПървоначално публикувано от rony67
![]()
Така е на колко градуса ги държиш и колко е в стаята.?Първоначално публикувано от biro
здравей аз съм с фтх50 - януари държах на 20-23 градуса зададени - сметка още нямам но 1300kw ~ 250 лева от които давам мах 120 да са на дайкина. имам само още бойлер, тв и 2 компа нонстоп пуснати.
Сметката за даикина ми се струва множко не ми се вярва чак 120 лева да е изгорил колкото и да е било студено. В къщи в момента имам мидеа инвертор 12 за стая около 20 кв и на месец ми дърпа около 40- 55 лева макс независимо от темп. Мидеата е клас Д и е 1700 W. Провери пак.Първоначално публикувано от estqwerty
Пък и при мен сметката е 270 лева Януари с три мидеи инвертор и две обикновенни нон стоп работят два бойлера. печки хладилник и т.н.
трябва да го засека точно само него - имам 1300 киловата навъртяни за месеца, написъл съм какво държа пуснато нонстоп.Първоначално публикувано от bullet_pc
Струва ми се че е много, това не е от климатика. Написах ти при мене как е един обикновен неинвертор гори около 70 -90 лева макс. Няма как инвертор и то даикин изгори толкова засечи го ако можеш и напиши да видим.
На таймер е- поддържа различни температури за отделните дни и часове от 20гр до 25 (зададени) , топло е, при положение, че сме свикнали на централно отопление
Незнам, да го видя няма да го повярвам !Първоначално публикувано от rony67
а бе не е като да не може да ги изгори - пак казвам не съм мерил!
Сега може да омешам нещата но посмятах![]()
FTX50 си е голяма машина. Има ЕЛ потребление при минимум - 400 вата, на номинал - 1600 вата и с максимум 2530 вата на отопление според документацията - ако искате ще изровя точно кой е пдф-а.
Докато бях вързал електромерче първите 3-5 дни пика на потребление на климата беше 2860 вата така че на горните ватове може да се вярва.
сметнато 24 часа х 30 дни х 0.18 стотинки /не съм сигурен колко е тока в момента/ = при работа на минимум 51.84лв номинал 207,36 и ако бачка на макс 327.89 лева. МОЖЕ ДА СЪМ ОБЪРКАЛ СМЕТКИТЕ.
Във всички случаи всеки иска да се набута между първите две суми някъде но няма как ако климата бачка като инвертор да изгори по-малко от горните 51.84 лева. Ако рязко се качи температурата в помещението машината почва да бачка на он-офф режим - тогава какви са потребленията на машината зависят от околната температура и сметки не могат да влязат в работа.
По принцип когато избирате климатик и особенно инвертор се гледа номинала и дали отговаря за помещението, ако ще бачка на номинал трябва да си имате едно на ум.
Ако не ви харесва колко ще изгори по-добре е да се ориентирате към друга машина.![]()
В този ред на мисли пак казвам - климатика ми е метнал ПОНЕ 120 лева за януари месец.