Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 51

Консумация на два Климатика Daikin?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2011

Консумация на два Климатика Daikin?

Здравейте,
    Нов съм във форума и много съм се запалил по тия климатици. Чувам много добри отзиви за Даикините. Решил съм да взимам два даикина един за помещение 10-12 кв. север изолация и дограма, другия за стая 20-22 кв + коридор 5 - 7 кв пак с изолация и догр.
    Препоръчаха ми даикин 25 и 50. Въпроса ми каква консумация да очаквам зимата, като за вътрешна темп да е около 22 ,23 гр при външна да речем -10 до + 10. Ясно ми е че няма как да е точно но поне ориентировачно. Искам да знам понеже в момента съм с две мидеи неинверторни и като консумация всяка една ми два около 70 - 90 лева на месец без да се спира. Та дали си заслужва за 3000 лева два даикина?
    Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Консумация на два Климатика Daikin?

Очаквай около 100лв общо за 2та в големите студове. Аз съм при горе долу същите условия. Само не знам за какво ти е 50-тка в голямата стая? Аз по същия начин 21кв стая + отворено към коридора топля с подова 25-ца и даже работи на он/офф когато на вън е до -5 градуса.

4. Тук е от
    Feb 2011

По добре по голям и да има запас отколкото по малък и да се зори.Пък и като консумация разликата няма да е голяма от личен опит знам.
    Например двете мидеи са ми 12 -ки. Едната в стая 12 кв другата в стая 20 кв. Тази в стаята 12 кв е 1.400 вата а другата е около 1 KW и двете горят еднакво.
    Въпреки това очаквам компетентни мнения аз съм просто user.
    Аи друго какво имаш предвит под "он/офф" че го пускаш и спираш от време на време?

5. Тук е от
    Feb 2009

Два климатика Daikin FTXS 35G Professional в помещение 22кв и FTXS 25G Professional в помещение 17кв , 55 лв за Декември и 60 лв за Януари при температури 21–23 градуса . Климатиците не са спирани от края на Ноември . Общо за двата , като през декември засякох 35-та с електромер и показа 33 лв

6. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от nmeshkov
    Два климатика Daikin FTXS 35G Professional в помещение 22кв и FTXS 25G Professional в помещение 17кв , 55 лв за Декември и 60 лв за Януари при температури 21–23 градуса . Климатиците не са спирани от края на Ноември .
    55 лв за Декември и 60 лв за Януари това общо за двата климатика на месец ли е или на климатик?

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bullet_pc
    55 лв за Декември и 60 лв за Януари това общо за двата климатика на месец ли е или на климатик?
    от 30лева(октомври) до 90(януари-февруари) лева общо за двата климатика в зависимост от месеца и външните температури и при зададена вътрешна температура 22-24 градусаот 17'00 часа до 0.00 часа и 18-19 градуса през останалото време, а събота и неделя 18-19 градуса през нощта от 00'00 часа до 9'00 часа и 23-24 градуса перз останалото време.

Това са сметките няма лъжа няма измама, но те зависят и от други фактори: климатична зона в Бг, апартамент или къща, изолация(каква, колко и къде) със или без съседи( доколко и с какво се отопляват и с какви температури поддържат) .

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Така е факторите са много, но все пак може да се изчисли ориентировачно min и max. При мен например мойта инверторна мидеа клас Д за месец може да изгори от 30 до 60 лева MAX, но това не ме устройва и затова предполагам че даикин за около 1500 лева не вярвам да изгори повече от 40 - 50 лева каквито и условия да са според мен поне по характеристиките им. За това чакам мнения да си направя извода.

10. Тук е от
    Nov 2009

Климатиците FTXS25G - 2 броя и мултислит CTXU25G - 2 броя отопляват панелка с топлоизолация и ПВЦ дограма (не партер и не последен етаж - отдолу не знам с какво отопляват - имат и климатик за едната стая, а отгоре с климатик при пролет-есен и локално парно за баш зимата) около 80 квадрата лятото при охлаждане ми вдигат сметката с 30 лева (90 лева сметка общо). Зимата при частично пускане и спиране когато температурите се движат около нулата ми вдигат сметката пак с около 30-40 лева (90-100 лева сметки). Баш големите студове тази зима като си бяхме нонстоп в къщи болни цял месец на режим (18-нощем 20 дневна) сметката скочи до 160 лева или с други думи около 90-100 лева само за климатиците.
    Няма как да спирам климатик в някоя стая понеже лапетата са малки и не мога да им обясня че някде е студено и да не се разболяват и т.н. - принуден съм да топля навсякъде. Те си тичат търкалят се навсякъде и всичко е наред. Редовно проветряване и проблем с кондензи няма.

11. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Климатиците FTXS25G - 2 броя и мултислит CTXU25G - 2 броя отопляват панелка с топлоизолация и ПВЦ дограма (не партер и не последен етаж - отдолу не знам с какво отопляват - имат и климатик за едната стая, а отгоре с климатик при пролет-есен и локално парно за баш зимата) около 80 квадрата лятото при охлаждане ми вдигат сметката с 30 лева (90 лева сметка общо). Зимата при частично пускане и спиране когато температурите се движат около нулата ми вдигат сметката пак с около 30-40 лева (90-100 лева сметки). Баш големите студове тази зима като си бяхме нонстоп в къщи болни цял месец на режим (18-нощем 20 дневна) сметката скочи до 160 лева или с други думи около 90-100 лева само за климатиците.
    Няма как да спирам климатик в някоя стая понеже лапетата са малки и не мога да им обясня че някде е студено и да не се разболяват и т.н. - принуден съм да топля навсякъде. Те си тичат търкалят се навсякъде и всичко е наред. Редовно проветряване и проблем с кондензи няма.
    Тва наистина е добре струва ми се че е малко като пари,все пак нали говорим за 4 климатика? Но незнам щом казваш. Явно си заслужават парите даикините

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

По добре по голям и да има запас отколкото по малък и да се зори.Пък и като консумация разликата няма да е голяма от личен опит знам.
    Например двете мидеи са ми 12 -ки. Едната в стая 12 кв другата в стая 20 кв. Тази в стаята 12 кв е 1.400 вата а другата е около 1 KW и двете горят еднакво.
    Въпреки това очаквам компетентни мнения аз съм просто user.
    Аи друго какво имаш предвит под "он/офф" че го пускаш и спираш от време на време?
    Под он/офф имам впредвид,че климатика спира работа при достигане на зададена температура, тоест изобщо не се зори, това е 25-ца подов. Дайкините имат висок минимум, друго което не ми хареса е дрънчащата решетка на външното тяло.

13. Тук е от
    Feb 2011

:rolleyes:Аз много се двоумя между подов даикин 25 или 50 стенен (незнам дали е по ефективен и дали си засужава). Разликата в цената не малка около 300 лева, пък говорим горе долу за едни и същи характеристики.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ми по-ефективен е подовия определено. При него въздушния поток се получава от голям вентилатор, а не от малка турбинка както при стенните, което води до много тиха работа на вътрешното тяло и почти незабележимо повейване. Самия топлообменник във вътрешното тяло е с по-голяма площ, и най-важното долната клапа е ниско до пода, а както знаем топлия въздух е по-лек от студения и отива на горе, което спомага за затоплянето с минимална скорост на въздушния поток.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

:rolleyes:Аз много се двоумя между подов даикин 25 или 50 стенен (незнам дали е по ефективен и дали си засужава). Разликата в цената не малка около 300 лева, пък говорим горе долу за едни и същи характеристики.
    кой имаш предвид FTYN50 или FTX50,защото при втория показателите са коренно различни.

17. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    кой имаш предвид FTYN50 или FTX50,защото при втория показателите са коренно различни.
    Нямам точно модел в предвид просто като големина си мисля че за това помещение 50 ми е голям. А относно модел няма значени искам висок COP, ниска консумация и високо КПД за сумата до 1500 - 1600 лева максимум.

18. Тук е от
    Nov 2009

Машините с висок COP са си по-скъпички и се съмнявам да има такава за 1500 лева.
    Вероятно въпроса ти трябва да звучи така: Кой климатик на Дайкин е с най-висок COP в ценовия диапазон 1500-1600 лева ?
    Много хора се оплакваме вече от понякога тракащи тенекии на външното тяло (RXS25G) съответстващо на вътрешно FTXS25G. Така имай го предвид въпреки COP-овете и другите технически параметри.
    Пък и не вярвам само от COP да спестиш кой знае колко. В този ценови диапазон COP-а е между 3,5 и 4,5 . Ясно е че повече от 4,5 за тия пари - няма как.

Аз като избирах слагах стенни въпреки че ми предложиха подови понеже лапетата са малки и щяха да ги изпочупят бързо. Така поне не ги стигат и не се чудя как да ги пазя. Като започнат да ги стигат ще са нс друг акъл (поне така се надявам).
    Ако нямаш проблеми от този род избирай подовия. Само не знам външното тяло на FVXS25F - същото RXS25G дали има случаи на тракащи тенекии при комбинация с подов - не съм се зачитал подробно в тия теми понеже с това ще се занимавам лятото. Сега е много студено пък и претраква само от време на време за няколко минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Моля за съвет при избор на два климатика Daikin
    От garvanski във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 19-06-13, 18:02
  2. 925W максимална консумация при max настройки на климатика
    От Valko Draganov във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 7
    Последно: 13-11-12, 18:56
  3. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  4. Отговори: 18
    Последно: 21-01-10, 17:43
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе