Спрях си климатика. Благодаря, но това не е за мен.
Изчаках да получа януарската сметка за тока и какво излиза?
Нямам претенции за обективност, но в сравнение с миналогодишната сметка разликата е с около 30 лв, по-малка за климатика. Но със сигурност знам че миналата година нямаше по това време такива студове.
Та значи проблема ми не е в тези 30-тина лв, а в невъобразимия ДИСКОМФОРТ, който ми създава отопляването с климатик от серията КОМФОРТ
1. Аз не съм човек, който може да спи на постоянен шум през нощта и затова изключвам климатика всяка вечер. Дори и да го оставя на минимална температура около 13 гр., пак си върти вентилатора слабичко. На другия ден сутринта, се чудиш дали ще тръгне и след колко време ще затопли с 3 градуса нагоре.
2. Дефроста понякога е прекалено чест и шумен. Не че пречи нещо на отоплението, но е неприятно да си гледаш телевизия и в един момент да започне едно припукване и шумолене, и колкото и да си свикнал почваш да се ослушваш като гърмян заек, откъде и какво става...
3. Колкото и да го мислих местоположението му, оказва се че, периметъра срещу климатика остава абсолютно неизползваем, колкото и слабо да си духа, неприятно е, защото духа и в повечето случаи хладно.
3. Няма аргумент, който да ме разубеди, че отоплението с инфрачервен лъчист конвектор е супер по-комфортно и абсолютно неангажиращо. Нямаш едно наум дали ще успее да тръгне в студовете, дали ще се дефростне както и когато трябва, няма я неприятната въздушна струя срещу теб, нямаш грижа за поддръжка и изправност на уреда.
Може 2 Кв да са си 2 Кв, за разлика от климатика, който харчи има-няма 400-500 Вт, но мерси, такава икономия не си заслужава усилията и напрежението, още по-малко парите, които едва ли ще се избият някога.
И да излезе така че след 3 години аз съм на сметка с този климатик, никой не може да ми гарантира, че през този период уреда ще ми работи безпроблемно. Докато този инфрачервен конвектор го имам повече от 5 години и си работи като нов. И най- важното - абсолютно БЕЗШУМНО.
Така че, обобщено - независимо каква марка - климатик ли е - не ми го пробутвай за отопление. Пак казвам - не става за отпление!
Хора всякакви, с дебели нерви или полуглухи - ето коммшията един етаж по-надолу, взе си Fujitsu. Вика: няма шум, няма свистене, тихо ми е и ми е комфортно.
Е, не съм ходил да видя колко му е топло, но само надникнах един ден през балкона да видя какъв е тоя трактор навън - температурата беше около -5, а външното му тяло така тракаше, че чак се уплаших. Е ходи му разправяй на съседа че е шумно, кат не чува, значи му е тихо.
Та така, със здраве си ги ползвайте климите. Аз за себе си вече реших окончателно - това ще е първият и единствен климатик, който имам.
Единствено се радвам, че самия аз знам за какво съм си го купил - взех си го да ме ОХЛАЖДА![]()