Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 89

Изключих го! Благодаря, но не става!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #1

    Изключих го! Благодаря, но не става!

    Спрях си климатика. Благодаря, но това не е за мен.
    Изчаках да получа януарската сметка за тока и какво излиза?
    Нямам претенции за обективност, но в сравнение с миналогодишната сметка разликата е с около 30 лв, по-малка за климатика. Но със сигурност знам че миналата година нямаше по това време такива студове.
    Та значи проблема ми не е в тези 30-тина лв, а в невъобразимия ДИСКОМФОРТ, който ми създава отопляването с климатик от серията КОМФОРТ
    1. Аз не съм човек, който може да спи на постоянен шум през нощта и затова изключвам климатика всяка вечер. Дори и да го оставя на минимална температура около 13 гр., пак си върти вентилатора слабичко. На другия ден сутринта, се чудиш дали ще тръгне и след колко време ще затопли с 3 градуса нагоре.
    2. Дефроста понякога е прекалено чест и шумен. Не че пречи нещо на отоплението, но е неприятно да си гледаш телевизия и в един момент да започне едно припукване и шумолене, и колкото и да си свикнал почваш да се ослушваш като гърмян заек, откъде и какво става...
    3. Колкото и да го мислих местоположението му, оказва се че, периметъра срещу климатика остава абсолютно неизползваем, колкото и слабо да си духа, неприятно е, защото духа и в повечето случаи хладно.
    3. Няма аргумент, който да ме разубеди, че отоплението с инфрачервен лъчист конвектор е супер по-комфортно и абсолютно неангажиращо. Нямаш едно наум дали ще успее да тръгне в студовете, дали ще се дефростне както и когато трябва, няма я неприятната въздушна струя срещу теб, нямаш грижа за поддръжка и изправност на уреда.
    Може 2 Кв да са си 2 Кв, за разлика от климатика, който харчи има-няма 400-500 Вт, но мерси, такава икономия не си заслужава усилията и напрежението, още по-малко парите, които едва ли ще се избият някога.
    И да излезе така че след 3 години аз съм на сметка с този климатик, никой не може да ми гарантира, че през този период уреда ще ми работи безпроблемно. Докато този инфрачервен конвектор го имам повече от 5 години и си работи като нов. И най- важното - абсолютно БЕЗШУМНО.
    Така че, обобщено - независимо каква марка - климатик ли е - не ми го пробутвай за отопление. Пак казвам - не става за отпление!
    Хора всякакви, с дебели нерви или полуглухи - ето коммшията един етаж по-надолу, взе си Fujitsu. Вика: няма шум, няма свистене, тихо ми е и ми е комфортно.
    Е, не съм ходил да видя колко му е топло, но само надникнах един ден през балкона да видя какъв е тоя трактор навън - температурата беше около -5, а външното му тяло така тракаше, че чак се уплаших. Е ходи му разправяй на съседа че е шумно, кат не чува, значи му е тихо.
    Та така, със здраве си ги ползвайте климите. Аз за себе си вече реших окончателно - това ще е първият и единствен климатик, който имам.
    Единствено се радвам, че самия аз знам за какво съм си го купил - взех си го да ме ОХЛАЖДА

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #2

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Колегата, такова... много спекулативен е горния ви пост. Сред всичкото това мрънкане, беше добре да споменете, че въпросния климатик ви е с 3 номера по-малък. Ако се касаеше за чифт обувки или гащета, нямаше как да се похвалите с комфорт.

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    177
    #3

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Малко ми звучи като РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ.
    А дали става или не става-това важи само и единствено за теб.
    Апропо-всякак може да се отопляваш.Твоя воля.

  5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #4

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    С тези 2,8 КВ на отопление за 22 квадрата помещение, друго не може да се очаква.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #5

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Никъде в моя пост не споменавам, че климатика ми е недостатъчен за отопление.
    Напротив, за тези 17-20 кв.м. си грее идеално, дори на моменти минава нa on-off.
    Написах си мнението, което явно няма да се хареса на много застъпници тук, продаващи всякакви боклуци тип - духалка.
    Като пиша нещо, винаги се аргументирам, така ,че не го смятайте за реклама или антиреклама.
    Един пример - имам някакъв вид бронхиална кашлица - е, откакто спрях климатика, значително ми намаля и кашлянето вечер. Определено климатика изсушава повече въздуха отколкото конвектора.
    Думата КОМФОРТ не винаги означава единствено топлина, високи градуси и малки сметки...

  7. tevtonec
    Guest
    #6

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Ако си спреш и конвектора...може да ти мине и невралгията

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #7

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Аз пък си ползвам моя, топля се само с него и не съжалявам за избора. Машината ми е супер, над леглото ми е нямам грижи ни с шум, ни със сметките А за това, че изушава въздуха, просто няма как да стане в режим на отопление. Имам и влагомер в нас и го следя, но и да не го следя ако си технически грамотен няма как да суши, освен ако не Ururu-то на Дайкин.


    ... Всеки си има мнение и предпочитания разбира се

  10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #8

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Според мен е недостатъчен.Когато стане студено, работи над номинала и затова са честите размразявания и шум.Освен разбира се, че модела не е добър.Твоето мнение следва да се уважава, защото ти го ползваш и не ти е комфортно, но то не следва да се отнася за цялото племе климатизатори, понеже ползваш машина от нисък клас и не добре оразмерена.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    19
    #9

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Както споменава колегата svetlik по-рано, климатикът е модел FTX-25J. Струва ми се прекалено амбициозно начинание да отоплява стая 17-20 квадрата, даже преминавал от време на време в on-off режим.

  12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #10

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Е, то имаше един, който се опитваше да убеждава, че отоплението с акумулираща печка е по-добро и по-евтино от климатик, така че... Свят голям, хора всякакви...И аз съм от тези, дето не знаят какво е това комфорт и се топля вече 6-та зима с климатици (китайски панасоници).

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    19
    #11

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    "Баце оставям фактите да говорят.Термо клима въпреки, че много обичарт да преувеличават с цел чиста печалба, този път са повече от ясни и за твое съжаление честни.Разлика няма да можеш да направиш.Климатика НЕ Е за това помещение малък е.Най-много заради лъжата на фирмата продала ти климатика да се откажеш завинаги от климатиците като начин на отопление и да ги заклеймиш навеки.."

    това е мнението на justify от септември миналата година по повод придобиването на въпросния климатик и питането на svetlik за техническа информация. Както се казва - когато фактите говорят......

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #12

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Няма лошо човек да пита и разпитва. В началото ми беше интересно да видя що за чудо съм си взел - едва ли има уред с толкова неизвестни, е, кажете ми на какво се дължи - на супер добронамерени търговци, които крият или изопачават истината.
    Стаята ми е с много малки топлозагуби и се радвам, че е така - иначе сигурно ефекта щеше да е плачевен по отношение на отоплението.
    Но като видях, че така и така няма смисъл да го насилвам и да си правя опити дали ще ми го "дигне" на 55 или на 42 гр Какъв е смисъла, само да се уверя че работи нормално?
    Мисля, че идеята беше: а дали може да топли комфортно!
    Отговора е: Да, топли. Ама духа. Китайската розичка отсреща срешу него увехна и се спаружи...мааму и комфорт.

  16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #13

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    ... Това искат да кажат колегите. Духа силно, защото е климатика е малък и не смогва. Една машина когато е добре изчислена в стая с малки топлозагуби (както казвате) трябва да духа много слабо, колкото да поддържа достигнатата температура.

  17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #14

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от svetlik
    E, за добро или не, горещините вече отминаха.
    Казвате имало оправия, ама с пълно разглобяване и яко химия
    Е да де, ама що трябва да го правя това на абсолютно нов климатик. Както казах, миризмата на оцет и спарено се усети още на първото пускане. След две седмици работа, миризмата се усещаше слабо и то най-вече, когато премине в режим вентилация.
    Не, мерси, май дотук ще бъда с "мега-манията - климатици".
    Аз лично не виждам смисъл да хвърлиш куп пари за една "духалка" - каквото всъщност си е климатика. Той просто духа някакъв въздух, в повечето случаи запрашен. ? а дали е топъл, ? а дали е студен - това вече зависи от, както казват специалистите - "правилно оразмерен климатик". И само да посмее някой да се оплаче - веднага отговора е - еми да си мислил за по-мощен климатик, респективно, два пъти по-скъп... Ама той пренасял енергията, не я трансформирал, като други ел. уреди, ама това било доста по-евтино като разходи. Дрън-дрън. Като се замисли човек колко са му разходите годишно по поддръжката на климатик, колко са нервите ако има проблем, и колко е дискомфорта при употребата му - май доста хора ще спрат да се подлъгват на лъскавите обещания на абсолютно всикчи търговци в България, които предлагат климатици.
    Пак казвам - климатиците не са за отопление! А пък за охлаждането, то май няма друга алтернатива, или греша...
    Колега, ти си се отказал от климатиците още на 2.09.2010, 2 седмици след като са ти го монтирали.

  18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #15

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Не всички луди са в лудницата, има доста на свобода!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Голямо благодаря на Техномаркет - Варна
    От Chefo77 във форум Бял списък
    Отговори: 26
    Последно: 11-04-12, 22:31
  2. Помощ за избор на климатик - Благодаря Ви предварително
    От nikopanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 13-05-11, 14:03
  3. благодаря предварително
    От lili88 във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-11, 19:18
  4. Темата е за триене-благодаря
    От set007 във форум Продава
    Отговори: 8
    Последно: 16-02-11, 20:23
  5. Сбогом и благодаря за рибките
    От Ghost във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-07, 17:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе