Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 89

Изключих го! Благодаря, но не става!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #31

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    !?!?!?!? Нямам думи!?!?!?!?!Но.............като се замисли човек .....живота ни е доста напрегнат и много хора са с лабилна нервна система,за тях само централно парно и конвектори,в края на краищата здравето е по-важно от "някакви"си сметки за електричество.
    И един въпрос към всички разочаровани: Някои,някъде обясни ли ви че има безшумен климатик.
    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Истината е, че дайкин правят големи боклуци в ниския си ценови клас и разчитат на някаква стара слава. Аз моя ATXS серия Комфорт го разкарах от спалнята си на 2рата седмица, но от подовия в хола съм доволен.
    Не си прав FTX-а с нищо не отстъпва на всеки климатик от средния ценови клас(LGC,RAS - SAV-E и др.) а боклуците не си заслужават да ги коментираме.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #32

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Ами в други теми съм дал реални данни от 24.12.2010 - 24-01.2011. По уред климата е изразходила 41 лв. Уреда има само една тарифа, значи като сложим и нощната отива към 36-37 лв. груби сметки. Срещу тях получавам: Отопление на хол + кухненски бокс 28 квадрата, от това две стени външни с голяма витрина. Отдолу не живее никой, до мен има офис, отоплява се само през деня. Над мен покрив. Вратата към останалата част от жилището е непрекъснато отворена. Реално грее и коридор, баня, килер. Ако в хола е 23-24 градуса в другите помещения е 20. Идеално за мен. Вечер държим на 23-24 градуса, през нощта сваляме на 18-19. През деня като ни няма работи на 20 градуса. Така, какво ми пести. Комшията има като моето жилище с 5 квадрата по-малко. Няма клима (все още) отоплява се с конвектори ADAX (те са ни от строителя) При него под 280 лв. сметка няма. При мен е 145 лв. Като той е сам. Ние сме трима, всеки ден се готви, пере, миялна ... Другото е както каза колегата лятото какво правим?
    Малко ми е трудно да сметна каква ще да е разликата между АДАК-са на съседа и твоя климатик...щето нещата трудно се сравняват но нека се опитаме... (промених сметките щото намерих логическа грешка)...

    280 (на съседа) - 110 (твойта сметка без цената за топлото) = 170 лв съседа се е "набутал" за отоплението... ти за топлото си платил 35 лв
    не ми е ясно как имаш КОП от 170/35 = 4.8 но както и да е...

    За мен правилните сравнения са между "миналата година зимата тока ми беще Х пари - рази е У пари" - щото другото трудно се приравнява
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298406600[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    !?!?!?!? Нямам думи!?!?!?!?!Но.............като се замисли човек .....живота ни е доста напрегнат и много хора са с лабилна нервна система,за тях сомо централно парно и конвектори,в края на краищата здравето е по-важно от "някакви"си сметки за електричество.
    И един въпрос към всички разочаровани: Някои,някъде обясни ли ви че има безшумен климатик.
    Разбира се че няма "безшумен" климатик - това ако на някой не му е ясно значи не знае какво е това климатик - въпроса е до колко шума/вятъра от климатика е дискомфортен за потребителя... а това за съжаление е относително и като че ли 90% от търговците на климатици са или глухи или с "дебели кожи" - това разбира се е майтап (без да засягам търговците в форума)

  4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #33

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    ... Така е колега. За изплащането е друга сметка. Човек като купува скъпа машина не е заради сметката, не е само изплащането. Човек плаща за комфорт, плащам за комшийте ми, до сега няма някой да каже шуми ми от теб. Сметката е малко по-друга ... Като купуваш кола за 100 бона не смяташ дали ще се изплати. Ако купиш за 40 по-бързо ще се изплати ... Радвам се, че купих тази клима и другата ще е от високия клас. Просто не съм толкова богат да купувам боклуци. Това последното не е насочено към теб. LDC не е лоша машина

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #34

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Каквото и да си говорим - духат си неприятно климатиците. Ама, някой си имал незнам какъв си модел, върха на гъзарията и технологиите, друг достигал до оргазъм, когато го духнела топла струя - това не променя факта, че се създава някакво течение. Аз съм свикнал с това течение, но това не означава, че всички трябва да са като мен. Напълно го разбирам автора на темата и ви моля малко да помислите, преди да изказвате мнението си, защото ми се струва, че се мъчите да убеждавате самите себе си в правотата си, а не автора на темата.

    П.П. Ако някой не е разбрал, аз също се отоплявам с климатици, но това не ми пречи да съм критичен към тази техника. Ако някой ми подскаже как да се отоплявам, без да се цапам с дърва и въглища и без да плащам дебели сметки за газ/ток(щото съм в къща, а не отоплен апартамент), ще съм му благодарен до живот

  6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #35

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    ... Напротив, повечето от нас коментираха, че разбират човека има право на избор. От там дискусията се разви в друга насока




    За това как да се отопляваш в къщата. Виж това на колегата Naughty. Тествано е, всички данни са вярни и са в реално време. Аз бих избрал това ако правя къща.

    http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=10&t=28205

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #36

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Бих казал че повечето коментари бяха "ми като си сложил малка/лоша машина в това помещение"... а за мен правилния коментар е "ми като си капризен кво да те правим - на мен си ми е гот"

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #37

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    а за мен правилния коментар е "ми като си капризен кво да те правим - на мен си ми е гот"

  10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #38

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Това, че конвектора, радиатора ... дава повече комфорт от климатика е вярно. Но за съжаление мина времето на врелите радиатори и символичните сметки. Всеки прави сметките си. Една позната наследи мезонет. За миналия месец ревна със сметка от 920 лв за ток. Сега ще и слагаме клими. Инвестицията няма да е малка, но след това е друго ... Така че, всеки си преценява. Ако имаш нужда от клима и лято и зима е добре да дадеш повече пари. Ако искаш само да се охлаждаш може и компромиси ...

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #39

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    само да уточня че аз съм от капризната част а не от тия дето им е гот...

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #40

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    Колега, ти си се отказал от климатиците още на 2.09.2010, 2 седмици след като са ти го монтирали.
    Да, прав си. Двата месеца отопление с климатик бяха за експеримент и за собствено убеждение в правотата ми. Хубаво, че се случиха и достатъчно студени за да видя че все пак съм си взел добра машинка - нито заскрежи, нито забуча в студовете, за разлика от останалите накачулени клими по балконите.
    И съм два пъти по-щастлив, че не сглупих да сложа външното тяло на стената на стаята в която спя - о, ужас!!! Тия хора, които го правят трябва наистина да са глухи. Не ме убеждавайте, че не се чува - дори и при най-ниски обороти, ако си в стаята, където е външното тяло, винаги се чува едно монтонно бучене.
    Нека си представя, че съм с по-мощен климатик - и какво променя това?
    Както казах и сегашния ме топли дори и при -10. Около 0 гр. върти на минимум. Хубаво. Е, ако имам по-мощен от този, дали няма да е същото? Мощният ще включва и изключва защото ще е преоразмерен, или ще трябва да го сложа на тих режим на вентилатора, за да не му усещам духането - защото мощният климатик НЯМА да духа по-слабо, ще духа може би по-топло (в което се съмнявам - повечето такива уреди започват само да обръщат въздуха без да вкарват топъл, с една дума, пак си духат НЕкомфортно). И по технически данни никъде не видях 35 или 50-тица да са с по-нисък шум децибели. Сигурно ще се втурнат сега някой да ми показват някакви екзотични модели на 100 волта - да, може. Но повечето които са тук у нас,са си шумни.
    В крайна сметка какво излиза - българинът отново е решил че е най-хитрият, че е прецакал някого! Ето това е за мен обяснението на клима-манията.
    Познавайки народопсихологията ни, каква е едничката идея - "Ето, сега ще си купя най-модерното, климатик. След което ще плащам жълти стотинки за ток (за разлика от комшията, балъка). Значи пак прецаках всички и аз съм на далавера. Ама кои всички?
    Не, българинът прецаква природата - той е толкова хитър, че взима от нея топлинката и си я вкарва вкъщи - и това му струва стотинки. А балъците нека плащат луди пари за какво ли не друго отопление..." Смях, колко забавно ми беше да чета и да си представям, как сума ти народ се е надвесил над Уреда с апарати и електромери от всякакъв вид, за да си легне спокойно за поредна нощ, виждайки, как бавничко консумира скъпоценния ток.
    Коментар не е нужен. Това обяснява доволните и предоволни потребители тук, от форума, които си умират от щастие със скъпите си климатици. Същата ситуация с накатерените преди 20-тина години сателитни антени - ооо, ама това е супер модерно, ама кой ти знае и пита ли те някой, че не разбираш и бъкел чужд език, но ти гледаш сателитна телевизия. Същото и тука с климите.

  13. tevtonec
    Guest
    #41

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Излей си душицата и дано ти поолекне...то явно тук ни взе за безплатни психоаналитици?
    Съвет от мен..отиди на правилното място,докато е време.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #42

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    От 1993 година се отоплявам само на ток. Просто в блока, в който си купих апартамент няма комини. Имаше изградено локално парно на нафта, което стана нерентабилно за плащане. Минал съм през какви ли не електроуреди за отопление. И най-важното си водя в РС-то сметките, които съм плащал всеки месец от 2004г. до сега. На 06.05.2005г. ми монтираха 2 бр. PANASONIC CS/CU-PE9CVE и 1 бр. PANASONIC CS/CU-PE12CVE - китайски инверторни климатици. Ами, какво да кажа. Тогава не бяха чак толкова разпространени, особено за отопление, поне не и в нашия край. Но аз се родих. За първи път зимата ми беше топло на всякъде в апартамента, без това да води до увеличение на сметките за ток. В кухнята се отоплявам с конвекторен радиатор. Така че мога да направя разлика между двата вида отопление. В резултат обмислям по какъв начин да монтирам и там климатик, защото е малко кофти мястото.
    Та, който каквото иска да си приказва. Аз лично не бих се върнал в 20 век. Климатиците ми са вече на 6 години и нямам никакви дертове с тях. Но вече съм си набелязал с какви по-скъпи и по-добри, като показатели, климатици да ги сменя. И ще ги сменя без никакво колебание. Освен това, никога не съм си играл да вися с термометър или да излизам отвън, да следя как работят. Достатъчно добре се усещат, че работят перфектно.
    П.П. Долу съм дал два файла. Първият е за сметките, които съм плащал, а вторият е какво отоплявам. В къщи съм само на ток и съм на бъкан с елктроуреди. Основния ми консуматор е бойлерът, защото сме 4 човека и всеки се къпи поне по 2 пъти на ден.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #43

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    От 1993 година се отоплявам само на ток. Просто в блока, в който си купих апартамент няма комини. Имаше изградено локално парно на нафта, което стана нерентабилно за плащане. Минал съм през какви ли не електроуреди за отопление. И най-важното си водя в РС-то сметките, които съм плащал всеки месец от 2004г. до сега. На 06.05.2005г. ми монтираха 2 бр. PANASONIC CS/CU-PE9CVE и 1 бр. PANASONIC CS/CU-PE12CVE - китайски инверторни климатици. Ами, какво да кажа. Тогава не бяха чак толкова разпространени, особено за отопление, поне не и в нашия край. Но аз се родих. За първи път зимата ми беше топло на всякъде в апартамента, без това да води до увеличение на сметките за ток. В кухнята се отоплявам с конвекторен радиатор. Така че мога да направя разлика между двата вида отопление. В резултат обмислям по какъв начин да монтирам и там климатик, защото е малко кофти мястото.
    Та, който каквото иска да си приказва. Аз лично не бих се върнал в 20 век. Климатиците ми са вече на 6 години и нямам никакви дертове с тях. Но вече съм си набелязал с какви по-скъпи и по-добри, като показатели, климатици да ги сменя. И ще ги сменя без никакво колебание. Освен това, никога не съм си играл да вися с термометър или да излизам отвън, да следя как работят. Достатъчно добре се усещат, че работят перфектно.
    П.П. Долу съм дал два файла. Първият е за сметките, които съм плащал, а вторият е какво отоплявам. В къщи съм само на ток и съм на бъкан с елктроуреди. Основния ми консуматор е бойлерът, защото сме 4 човека и всеки се къпи поне по 2 пъти на ден.

    Какви са тези сметки за ток бре пич???
    Аз и най-много което съм плащал е 160 лева за 30 дни и то миналата година която беше с по-студена зима(при мен паднаха температурите до -11.2 градуса по ел.термометър ХАМА, а по данни на НИМХ до -22 градуса на 25/26 януари през нощта) когато съседа под мен злоумишлено за мен си беше оставил прозорците отворени по една педя в горната им част цяла зима(апартамента му беше на замазка, а той и съпругата му в Англия) да "му излизала сторителната влага...".Тази година със затворени съседски прозорци под мен най-много съм платил януари -128 лева, двама човека сме.Може би това, че съм с проточни бойлери нямалява консумацията, защото водата се грее само при ползване(къпане, миене на хора и чинии).И двата климатика у нас от подписа ми бичат нон-стоп, за офиса сметката за януари е 30 лева и в нея са включени лампи и лаптоп. В офиса и спалнята докато има будни хора 23-градуса, когато няма или са спящи в офис 16 градуса в спалня 19 градуса.Хола и целия апартамент съм го описал в темата "колко ми гори/консумира/харчи/ климатика"

  17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #44

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Сметките ми, като сума нямат кой знае какво значение. Както написах по-горе, тези работи са строго индивуални. По-интересното за мен е, какви са ми били сметките през 2004г., когато се отоплявах с акумулираща печка в хола и с маслени радиатори в другите стаи, при по-ниски цени на тока и какви са ми сметките след това, с климатиците. Трябва да се има пред вид и това, че преди да сложа климатиците, в целия ми апартамент си беше хладно през зимата, а след това наистина се разкарвам по боксерки. Апартаментът ми е без изолация, с алуминиева дограма и с нетоплещи съседи. А иначе наистина основния ми консуматор е бойлерът. Това се вижда и от сметките през летните месеци и от сметките, които плащам за вода. Тогава климатици много рядко ползвам. На месец изразходвам по 20-25 кубика. Така че аз съм си доволен.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #45

    Re:Изключих го! Благодаря, но не става!

    Естествено, всеки има право да избере отопление, каквото му харесва, а пък ако и сметките му за ток спаднат, ок.
    Досега мненията на всички бяха около климатик-конвектор. Добре де, няма ли поне един човек, който да ползва т.нар. инфрачервен лъчист конвектор. Е нека се обади и да каже каква е разликата. Имам чувството че никой не е наясно с разликата и всеки си върти неговата песен.
    Защото аз не намирам за удачно сравнението на климатика с примерно конвектор Adax. Каквото и да ми разправят, подобни конвектори на могат да топлят ефективно.
    Какво става да речем, като си спреш климатика за 30 мин. - веднага се усеща хлад в стаята, поради простата причина, че климатика е въртял и топлил само един кух въздух, който за броени минути изстива и усещането на тялото е много по-осезаемо при тази температурна промяна. С този затоплен въздух трудно ще ме убеди някой, че топли и стените, които в такъв момент ще акумулират топлината и фактически няма да се усети това спиране за 30 мин.
    Е мога да кажа, че с моя инфра - усещането за топлина се запазва поне 1 час след като съм го спрял. А иначе когато работи нон-стоп и само си поддържа температурата, работи около 20 сек, и почива 1 мин. Пък нека си приказват че харчи много...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Голямо благодаря на Техномаркет - Варна
    От Chefo77 във форум Бял списък
    Отговори: 26
    Последно: 11-04-12, 22:31
  2. Помощ за избор на климатик - Благодаря Ви предварително
    От nikopanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 13-05-11, 14:03
  3. благодаря предварително
    От lili88 във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-11, 19:18
  4. Темата е за триене-благодаря
    От set007 във форум Продава
    Отговори: 8
    Последно: 16-02-11, 20:23
  5. Сбогом и благодаря за рибките
    От Ghost във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-07, 17:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе