За мен този Дайкин е малко шумен (въздушната струя) и е обикновен климатик, а не някакъв феномен освен по поносимата цена. Зимата правеше някви бъгави дефрости при + 7 + 10 градуса и зададени вътре 18, чак като се прибера и му вдигна на 22-24 и си стопяваше леда отвън и спираше вибрациите-явно софтуера нещо... Та когато навън е примерно над +5 се принуждавах да го изключвах денем когато няма никой в стаята, за да не събира лед по питата и го пусках като се прибера на 22 и тогава си работи нормално. Другия вариант е да го държа нонстоп на 22-24 - тогава дефроста е ОК, ама и от енергото се радват на повече приходи. Когато навън е под нулата също работи добре и си топли. При периода с над една седмица и минус -5 -10 и повече тавата му замръзва и съм му я подгрявал с пистолет с горещ въздух, за да пикае от където трябва, а не като някой дето му е заял ципа на дънките . Толкова ли е трудно и скъпо да му направят по широка дупката или поне още 2-3 дупки или един нагревател в тавата ако ще и с ръчно пускане и да няма такива проблеми - тук не е Петрич нито южна Италия ?
И защо вносителите вдигат цените? Заради горивото ли-не съм чул да са се вдигнали навлата на международните превози. Явно почва засилено търсене на климатици и гледат да лапнат повече пари. Прецакан е винаги крайния потребител.