За цапане на стени и дума не може да става.За всичко си има цака.
За цапане на стени и дума не може да става.За всичко си има цака.
Първоначално публикувано от bobovo
Добро включване колега,ама не на място.
loszetas,на моя климатик в офиса,един подобен философ като бобово,дойде да прави профилактика.Климатика не беше почистван откакто е сложен(12 години) и можеш да си представиш за какво става дума.От мръсотия бе напълно зазидан и дори не тръгваше при всяко включване,но въпреки всичко,когато тръгваше беше напълно безшумен. И след същата процедура описана от момчето той заработи отново и то с завидна сила ,но само 2 дни.На втория ден от климатика излизаше нечовешки шум,който беше нещо средно между виене на котка и песен на Кати.След консултация със специалист се оказа именно счупени лопатки на турбината с добавка изгорял Fan контролер,защото духаше слабо,сравнимо с първа степен на перката при предишната си безотказна работа.Сега трябва да си пъхам ръката при включване,да намествам и завъртам турбината, за да работи,климатика утихва,но след 3-4 минути отново безнадеждния стон,който описах.
Дано нямаш проблеми,защото при мен в случая климатика стана неизползваем,заради това,че е невъзможно да се намерят части за него, и затоплям помощението с духалка![]()
Един от моите скоро го къпах като bobovo. Светна и си работи нормално. За топлообменника използвах японския спрей. Сега мисля да си купя една такава парочистачка за топлообменниците:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...KARCHER-SC-952
и почвам да правя профилактики по 70-80 лева!![]()
MisHkaA аз поне не разбрах връзката и " философското" между почистването на климатика на место,предложен от бобово и счупването на перки от турбината и контролера.Всеки уважаващ себе си човек трябва да се погрижи за машината си на место или след демонтаж и последващо пълно разглобяване и измиване,за да се грижи и климатика за нас.Въздухът от него ния го дишаме.А и при отчупване и дебалансиране на турбината ще се усети веднага,а не след два дни,а и това наместване с ръка,пък и така добре е било уплътнено всичко от мърсотията,че климатикът е бил почти задушен.
Първоначално публикувано от aruba_man
Ако имаш нужда от асистентка викайЗа този японския спрей има много добри отзиви и става лесно,а според мен нямаш нужда от парочистачка а от помпа,която като създадеш налягане изстрелва струя вода,водят се градински ако не бъркам,защото парочистачката ще се озори докато махне препарата.
За жалост масовата неграмотност на хората по темата с профилактиките е голяма,но се надявам хората да си създадат навик и да се грижат за своите климатици за да се грижат и те за техния комфорт![]()
То ако се използва японския спрей, няма нужда от парочистачката. Мисълта ми беше, че като си взема парочистачката, няма да давам пари за спрей, който вече стана около 20 лева.![]()
То може и с по евтиния вариант-обезмаслителПървоначално публикувано от aruba_man
![]()
Може, ама с парочистачката при 60-80 градуса всички гадини ще са умрели.![]()
Според мен по-добре да се свали турбината ако може,защото от лявата страна турбината лагерува на една втулка в гумен тампон която е намазана със смазка.И след като се измие смазката става лошо.За това като свалиш турбината си добавяш малко смазка запо-добро триене.
Аруба, има го още на 13лв. бе човекПървоначално публикувано от aruba_man
точно на теб ли да казвам къде да го търсиш?
С парочистачката ще стане по-добре, но с нея ще почистиш само предната пита на вътрешното тяло![]()
На 13 лева има в магазина за "японски климатици", ама спрея от 19-20 лева е "мерцедеса на спрейовете", различни са. Аз точно за топлообменника съм написал, че ще чистя с парочистачката.![]()
Пак ще кажа за протокола - вибраций, никакви нямам. Вече друг е въпроса дали без тези 1-2 връхчета от лопатката ще работи с намален капацитет и по-голяма консумация. Но не ми се вярва.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319747940[/time]_________________________________________________
Ето я и турбината - забележете, че лопатките не са цели, а са с по 10-на връхчета.
Нищо и няма без няколко връхчета.Важното е, че нямаш вибрации.Няма да повлияе на дебита.
Че и моята турбина на FTX50GV е така, само, че и от двете страни. Фабрично си е така, ти видя ли парчетата по земята?