Да, видях ги. Иначе климатика си работи супер тихо.Първоначално публикувано от aruba_man
П.П - някой да знае кой е официалния вносител на Daikin?
Да, видях ги. Иначе климатика си работи супер тихо.Първоначално публикувано от aruba_man
П.П - някой да знае кой е официалния вносител на Daikin?
Благодаря колега. Мисля че Атаро са вносителите, а ммc - дистрибутори.Първоначално публикувано от techno
Малко да ъп-на темата като постна цените на някои части за вътрешното тяло на FTXS25G.
Турбина за FTXS25G CROSS FLOW FAN ASSY цена 27.00 лв без ДДС
Мотор за FTXS25G цена 68.00 лв за клиент без ДДС
Цените са доста приемливи,а къде се продават? Щото май моята турбина доста бие и трака и трябва да я сменя. Ако може кажи накакви цени на лагерчетата на турбината.
Цените са от вносителя - www.ataro.bg. Турбината няма лагерчета. Мотора който я върти има лагерчета.Първоначално публикувано от miro30
Все пак трябва на левия край ( поглед отпред) турбината да лагерува във втулка . Но вероятно детайла не върви с турбината.
Направих си труда да измера самата турбина - дължина - 60.8см. Ширина - 9.8см. Оста на турбината - 2см.
Партиден номер - 1839960
На Мидея МСР не можах да я извадя - развих винта на оста, и от другата страна я освободих и питата придърпах. Но неще да излезе от металната втулка, има гумен тампон и като я дърпам се разтегля, но не излиза ???
Как се вади оста от запеклата втулка ???
Колко са ваните една или две под питите ??? Аз изчистих една.
Този пост е редактиран от kossis; 07-05-13 в 17:56.
Здравейте,моля за извинение ако бъркам темата,но не намерих по-подходяща.
Имам въпрос дали някой знае от какъв материал се правят турбините на вътрешното тяло на Daikin?Счупи се една ламелка на климатика и се получават вибрации от време на време.Какъв избор на лепило би бил подходящ или епоксидна смола,или нещо друго?
Счупи противоположната, трудно се лепят тези пластмаси.
С JEP gel power става идеално.
https://www.google.bg/search?biw=360...ckWkPSadYobSM:
Купил съм подобен гел на Локтайт.Пробвах го на пластмаса, държи добре,ама незнам на турбината дали ще държи на високи обороти,както и на охлаждане и температура.Има на Бизон лепило издържащо до 100 градуса мисля и с него да направя проба ако го открия тези дни по магазините.Притеснява ме да не стане по-голяма беля,ако по време на работа се отлепи.За това мислех и за варианта със счупване на срещуположната ламелка,но за сега търся вариант със залепяне.Ако някой се е справял с такъв вид проблем нека да сподели.Благодаря на edi1 и bobovo за бързия отговор.
Пробвай първо с лепене, ако не стане, тогава другите варианти.Зависи и от каква пластмаса ти е турбината.