Човека е писал че на +5 външна и на макс всичко изходящата струя е 40 градуса:) Според мен едно NEO ще духа по-топло от това на +5 външна:) Не смятам че въпросът се касае до издъхваща в студа машина:) Все пак +5 ! :)
Преглед за печат
Човека е писал че на +5 външна и на макс всичко изходящата струя е 40 градуса:) Според мен едно NEO ще духа по-топло от това на +5 външна:) Не смятам че въпросът се касае до издъхваща в студа машина:) Все пак +5 ! :)
Виж машината може да има проблем, може и да няма. Но да го пращаш директно в КЗП е лекомислено. Има си хора, които да я видят и да кажат как е и дали има проблем. Личното ми наблюдение над бюджетните машини на Daikin е, че вероятно просто толкова си може.
Стига, де, казах, ако му се правят на интересни:) Ти ме изкара ебаси скандалджията:P
Щото наистина има много фирми в БГ дето се правят на много големи тарикати;) Не става въпрос за климатици само...
Аз съм лаик в темата но с тия 40 градуса на +5 според мен направо е повече от невъзможно.. Аре де хора някой няма ли FTYN да каже с каква t е изходящата струя? Четох теми за тия клими из форума - ftyn25 само че. Някой няма ли да каже неговата машина как е?Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Повярвай ми тези машини се държат така. Говоря за 25/35. Защото 50/60 са друга бира, пак имат кофти дефрост, но и топлят. Ако е сложена и в помещение с по-големи топлозагуби и ето ти картинката. Човека не е викал още никой от фирмата, ти го прати в КЗП. Не ги мисли за толкова силни. Отиваш там с адвокат и всичко приключва на мига. Защо мислиш, че в КЗП са толкова високо платени и мотивирани. Юристите там нямат грам опит спрямо колегите си на частното поприще... Да не говоря повече. Има си начини за проверка на машината. Нека бъдем по-отговорни в съветите си към останалите.
juch тук имаш един който не даваше косъм да падне от главата на дайкин и според него ти сам си си виновен,защото помещението ти не е достатъчно изолирано.Той казваше че такъв като твоят топлел 30 квадрата хол на Шуренайка си или Тъща си..Друг въпрос е че после с е оказа че нямал нито шуренайка нито тъща в София и изобщо не бил никога женен...
Има много недобросъвестни търгаши У Българията, но наистина за тези 13 квадрата едно МЕ25 GE или едно LG AT-S 9 щеше да те "пържи" в тази стаичка.
Когато се върнах у дома в 17'00 часа беше -4.2 навън, Genеral-a беше на 20 градуса и му зададох 23 и пуснах щорите, съблекох се по слипове и си легнах на спалнята,След 20 минути му зададох 24 градуса и вентилатор на High след 35 минути вече беше направил 25.1 градуса и сам намали вентилатора все едно е на автоматичен.Когато падне на 24.4 отново увеличава вентилатора на максимум...
..И БАБА, МЕГА-та е прав.Един мой човек и той се прецака само че с FTX35JV за 14кв стая и след нова година 10-12 януари при зададени 26-28 и 30 градуса последователно през 30 минути не можеше да направи повече от 20 градуса в стаята...Дори оставен 5 дни денонощно на 24 градуса не успя да "надскочи" 19-20 градуса...Колко псувни отодиха по адрес на дайкин и фирмата която му го препоръча и продаде...
Той FTX35JV повече от 42 градуса не може да изкара вие ми говорите за FTYN 35-ца.Тези модели са много слаби 25-ците и 35-ците, силата е 50-ки и нагоре в тези серии...
И БАБА стига с тея сервизни, ако не си съгласен ни кажи(на целия форум) един такъв дайкин при условията на juch на колко минути/часове е нормално да дефроства???
Щото означената мощност на климатика накоято постоянно се позоваваш не включва непроизвеждането(и дори отнемането/изстудяването по време на дефрост от вътрешното тяло) на топлоенергия в отопляваното помещение и спада на температурата по време на дефроста в резултат на некомпенсирани топлозагуби през стени таван и под...
Съгласен съм с теб. Естесвено че е така. Извинявам се, ако не съм бил разбрал правилно и съм се изказал крайно.Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Ето за FTYN тема, на който му се чете... Все ще има нещо полезно:
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,41626.0.html
juch, загубите как са? С добра дограма ли си? Тухла панел, изолация? Все пак по 65 вата на кубик ти остават на -10...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327612380[/time]_________________________________________________
ебаси та*ака, не мога да повярвам! такива суперлативи съм чувал за тая марка... 40 градуса... :)) :))Цитат:
Първоначално публикувано от justify
и все пак, juch, аз на твое място бих изчел всичко в тоя форум (или поне темата която постнах по-горе на ftyn25) за Дайкин и бих викнал 1-2 фирми на погледнат климатика. по-добре дай по някой лев за "преглед" да си сигурен на 100% че си се прецакал поне, и да не го мислиш повече...
Babati, повтарям се, но пак да кажа. Не гледай марката, гледай модела. Има модели, които стават и такива, които не стават за зимата. Това е нормално, все пак не всеки иска да се топли на климатик. Има хора, които искат само да се охлаждат. Друг е въпроса кой, защо и как е подвел господина, че тази машина става за неговите нужди.
Няма МАРКА -има силни и слаби серии и модели.Ако ти се занимава с форумно изследователска работа и се върнеш на моите постове след като пуснаха JV/GV сериите ще откриеш един в който казвам, че силните климатици от тази серия завършват на "GV" -тогава 2-3 дайкинофили доста ме наплескаха, но впоследствие практиката/фактите показаха, че тяхното се оказа фенство, а моето реална оценка на възможностите на тези серии и модели...
Яснооо... еми извинявам се пак тогава...
juch, успех, брат! все пак потърси го прегледайте климатика. аз поне така бих направил.
Не пречи човека да си види машината, но 40 градуса изходяща в 13 квадрата е предостатъчно за да ги затопли. Явно има проблем с топлозагубите. При мен MHI-то при -7 навън духа средно с 38 градуса в къщи и съм по блузка. Ако сравня с Тошибата, която е точно в 13 квадрата и работи още на On/Off и реално духа колкото да не заспи, когато работи.
Това с лампата за дефроста го прави и Мидея дори.Мигането показва не само дефроста като процес,а и последвалия след това процес на подгрев на фреона,преди да се включи вътрешния вентилатор.
Ако спреш климатика за малко и го пуснеш,тая лампа пак ли си мига,докато не се пусне вентилатора с топлия въздух ?
Какъв Daikin е това след като компресора е Panasonic.
За сравнение само данните от моят обикновен климатик 18-ка Midea, купен за 900 лева, с външно тяло 52 kg. Външна температура -7°С, 15 минути след разскрежаване на максимален вентилатор входяща температура 22,4°, изходяща 40,4° или разлика 18°С.
Вчера поради проливните дъждове имаше краткотрайни токови удари. При един от тях електрониката на климатика не го усети и продължи да работи, но компресора за момент блокира, защото спря и тръгна при високо налягане. Май към 2 минути работи при блокирал ротор след това изключи вероятно, защото е отчел ниска температура на вътрешният топлообменник и веднага включи разскрежаване. Това ми напомни, защо взех обикновен климатик пред инвертор. Компресор на 18-ка инвертор отива над 1000 лева докато ON/OFF компресора в Китай е 50$, а в нашите магазини 300 лева.
:016:
Аз предпочитам да не ми блокира компресора, защото струва 1000 лв, вместо да се утешавам с това, че струвал $50.
Вален...Дори климатиците Панасоник не са с компресори Панасоник,камо ли климатиците Дайкин.
То и аз много работи предпочитам, ама какво да се прави трябва да се съобразяваме с реалността, че всяка техника се разваля и амортизира дори и неработещата.
Хич не ми пука дали компресора щял да се развали, отивам веднага в който и да е магазин за хладилна техника, купувам друг и го сменям, защото компресорите на конвенционалните модели ги продават под път и над път докато при частите за инверторите не е баш така.