Принципно е така ,но имам чувството ,че при зададени 24 на 2,3 степен по лесно ми ги поддържа.Помещението е без изолация,само с пвц.
Сори за глупавите въпроси.
Поздрави
Принципно е така ,но имам чувството ,че при зададени 24 на 2,3 степен по лесно ми ги поддържа.Помещението е без изолация,само с пвц.
Сори за глупавите въпроси.
Поздрави
eriopasa ,не е грешно да го държиш на Ауто,но както всяка техника така и климатика за да изцедиш оптимло възможностите си трябва ръчна насртойка.Ти както и аз го държа на 2 или 3 скорост без да пипам градусите(при мен 23) и в зависимост дали ми е хладно или толпо сменям от 2-ра на 3-та.Имам уредче за измерване на консумацията и установявам ,че на Ауто харчи малко повече и не затопля раномерно стаята.
Е затова става въпрос.Първоначално публикувано от necata2
Благодаря Ти.
Имаш много хубава машина много ми харесва колко тихо работи тоя фтхс.
Здравейте,имам въпрос за хора наистина разбиращи от климатици,а именно ,защо климатика ми започна да размразява на 30 мин за 16мин ,без да е заскрежила и един милиметър питата,като го изключа от мрежата работи добре до първия дефрос и после пак на30 по16 ужас.
Като имам предвид добре ,означава ,че размразява когато е нужно,но после...............
От фирмата утре ще дойдат ,но ако има идеи съм отворен да ги чуя.
Благодаря Ви предварително.
FTXS35J Daikin
Студено му е на твоето дайкинче-мискинче
Какво помещение топли гадината?
По принцип е в стая 13кв без изолация,но отварям врата към още 13кв.
Но сега е затворена вратата и когато работи както трябва правя всеки зададен от мен градус.
Днес го изключих за 15 мин и го стартирах към 16.45 и до този момент е фантастичен,но можеби пак до първия дефрост. И проблем.
В момента при мен е -17 и грее фантастично ,но ...............
Защо не го прави и веднага като го стартирам.
Защото не трябва да го изключваш!!!
Не го изключвам.
Направих го защото проблема бе вече на лице ,и го изключих защото така ми казаха хора разбиращи от климатична техника.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327947092[/time]_________________________________________________
Благодаря Ти много. (майтапПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Защо са ти казали да го изключиш ?
Дайкините (инверторни) имат странен алгоритъм за затопляне при рязко зададена температура.Плавно вдигат мощността и при наближаване на зададената температура плавно я намаля.
За FTXS25 до около -2..-3 градуса прави по някой безсмислен дефрост - да речем 2,3 дневно. Колкото по-студено става , толкова повече намаляват. Това е добре. Сега е -12 и не иска да знае за дефрост , топли добре . За сравнение с няколко Панасоника , които имам там е малко наобратно . До -10 , сух студ не знаят какво е дефрост, след -10 и надолу почват на 40-45 мин без нужда , но пък за 1-2 мин.
Копирам мнението си от друга тема(Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ), че ми е по лесно:
Здравейте,
От Варна съм. Топля апартамента с 2 клими. Подова 25-а на Дайкин и 35-а професионална висок монтаж пак на Дайкин.
Малкия топли кухня, коридор баня, тоалет и спалня. Настроен е на 21 градуса. Направил съм го да духа само отгоре, защото има трегер. Подържа при-14 външна - 21, 7. През деня и вечер 22.7 градуса.
Другия(Daikin FTXS35J / RXS35J Professional) за учудване на повечето от Вас подържа 22.4 градуса при зададени 21 градуса. Интересното е, че отоплява около 40 м2. Това е голям хол с около 6 м2 стъклена площ и детска. Хола е 25 м2, а детската е 15 м2. Железни са машините. Дефростват без нужда. Никога не съм ги виждал заледени. На едно от най-ветровитите мяста във Варна съм - в кв. Левски.
пп. Стъклената плош е около 5-6 м2. Извинявам се. Първо писах 10 м2.
Ами точно в другата тема са (сме) предложили машина. Гледам сега явно си си наумил точно определена марка и искаш да те подкрепиме. Аз съм пас, не, че не става, но не е това, което искаш.