Видях,че при fvxm с r410a фреон при стартиране когато помещението е още студено духа само от горна клапа.Това не важи ако е с R32 фреон.
Видях,че при fvxm с r410a фреон при стартиране когато помещението е още студено духа само от горна клапа.Това не важи ако е с R32 фреон.
Този пост е редактиран от martin0506; 19-01-21 в 19:39.
Не знам дали е само за fvxs, не съм чел за другите подови модели.
Май ,само този Дайкин има долна клапа. Евентуално и новият им подов , ама за там едва ли има впечатления събрани още.
Този пост е редактиран от aphex; 20-01-21 в 15:26.
Прочети документацията и ще разбереш. На моя подов долната клапа скърцаше при затваряне и хич не беше комфортно. По едно време се счупи рингчето, което се нанизва на мотора и спря да се затваря.
Как само на долна?Затваряш ръчно горната ли?
FVXM-A е новият подов daikin perfera.
Аз говоря за fvxm50f с R32 фреон.
При него има вариант на горна или горна и долна клапа , долната клапа работи постоянно без да се затваря.Мен ме интересува дали има възможност като при fvxs долната клапа да се затваря автоматично когато е достигната зададената температура или при други условия.
Като достигне температурата и мине в офф,не си ли спира турбината?Ако я спира няма смисъл да затваря клапата.При fvxs я затваря защото върти на сканираща скорост и ако е отворена ще се усеща хлад.
Когато мине в офф спира турбината и спира да духа от двете клапи.Въпроса е когато няма нужда от догонване на темпетаурата да се затваря , понеже изходната струя не е толкова топла и пак се усеща хладна.На принципа на подовия General , той си контролира долната клапа автоматично по всяко време не само ,когато е в офф да е затваря.