Здравейте, бих искал малко помощ при избор на 2 климатика за 2 помещения. Едното помещение е 32кв.м., а другото 12. Височината е 2.8м. Апартамента е нов тухлен с отлична изолация, в София, краен е, на предпоследен етаж. Изложението на по-голямото помещение, което е 3в1 (хол, кухня, трапезария) е Юг-Югозапад. Другото помещение (едната спалня) е със изложение Запад-Север. Квадратура на прозорците нямам за съжаление, но в 32-та квадрата имам 4 прозореца + врата към балкон, а в 12-те имам 2 прозореца + врата към балкон. На прозорците вероятно ще слагам външни щори (пиша го в случай, че има значение). Предимно ще се ползват за охлаждане, но ако имат и добри отоплителни свойства няма да се разсърдя. Външните тела и на 2-та климатика ще се монтират на пода на балконите, т.е. тръбният път ще е около 3 метра. Важно ми е и гаранцията да бъде максимално дълга - не знам това дали зависи от продавача или от монтажната фирма (в случай, че са различни). Бюджет няма да конкретизирам, защото ми се струва разтегливо понятие - като цяло няма да е малък, но няма и да е неразумно висок. Благодаря предварително за помощта.
P.S. Ако ми препоръчате и монтажна фирма също ще съм благодарен.