Здравейте
Дайкин FTx35JV/RX35J илик Хитачи RAS/RAC35WX8 Моля за впечатления и мнения
Здравейте
Дайкин FTx35JV/RX35J илик Хитачи RAS/RAC35WX8 Моля за впечатления и мнения
хитачито : по-висок коп, по-добро отводняване на тавата,по-няма проблеми с дефростите, които са налични за този модел на дайкин, предполагам по-ниска цена но не ми се проверява точно сега, по-тихо вътрешно? предполагам има и други неща но сега не се сещам.
спести си едно главоболие и не вземай най-ниската серия на дайкин.
Разликата в парите е 30 лв. 1400 за хитачито и 1370 за дайкинчето. Само,че хитачито сигурно е някоя чешка сглобка предполагам,защото никъде засега не намерих нищо за точно този модел. За COP-а сам напълно съгласен но дали наистина е хитачи или е някоя евро-зглобка ,която ще е на късмет.
- - - Updated - - -
И все пак има ли някой който може да ми каже нещо за тези климатици,защото ще трябва да купя нещо до 5-6 дена.....
Че Дайкин-а каква сглобка е мислиш?
мдам всичко се прави в китай.
не се надявай на друго. уж европейските на дайкин ... охх дълго е.
дайкин на подовите вътрешните тела са изключение.
пак казвам FTX недей.
добре, айде да оставим сглобките, но като модели кой ми препоръчвате. Гледам хитачито е с по-голям COP...и другите му параметри не са лоши.От друга страна за Дайкин съм чувал добри неща. Сегааа.....за FTX35JV вие ще си кажете.....
За хитачи RAS/RAC35WX8 освен параметрите му нямам никаква друга информация и се двоумя много....ама много
Голям боклук са FTX JV, нисък клас, така наречената серия комфорт. https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D0%BD.html
Добре бе човек, този линк е от преди 2,5 години !!! Дали за едни и същи климатици говорим. Все си мисля,че Дайкините може да са барнати малко за толкова време ....НЕЗНАМ!!! А относно хитачито почти съм се навил да го вземам нооо..... защо гаранцията му е 2г. , а на Дайкина е 3г. е т,ва не знам???
защото темата е заключена заради бесни собственици на модела.
направи си услуга сам на себе си и прескочи най-ниския клас на дайкин : чувал си добри неща но за по-горните модели.
остави го точно този модел. защото има марки има и куци модели : погледни ftxS , подовите - като минимум при тях няма проблеми.
погледни мицубишитата. там при ниския клас няма проблеми.
погледни панасониците - проблемите им от преди много години са изчистени и последните 2-3 години няма никой в форума който да се е оплакал от Е серията им.
от ЛГ има само един изревал от както аз чета форума.
аз лично от фуджицута съм доволен само дето не мога да спя от две такива - но това си е некъдърен монтаж. и съм склонен да сложа следващ такъв.
дайкин много пълни устата както и една друга дума, но просто за читав модел си поогледай тези за по 2 бона. за тези модели си чувал добри неща за дайкин.
Оххх....значи ще е Хитачито май-май...!!!!
+1 за Дайкин нищо че е по ниския клас
погледни и тук https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...sz-ge35va.html
така и не написа колко квадрати ще топлиш. ще топлиш ли ще охлаждаш ли?
аз приключвам с темата до тук.
успех с избора.
То пък, поне някой с такова Хитачи да беше написал нещо от опит. Иначе Хитачитата имат мнооого "интелЕгентен" дефрост...