За кой модел на Дайкин говориш колега,конкретизирай се
За кой модел на Дайкин говориш колега,конкретизирай се
дайте да отключим темата за дайкин ftx. там ще се види кой е доволен и кой не.
Ми то какво да отключваме... ти ги имаш и двете машини. Можеш от първа ръка да споделиш впечатления - без илишни фенщини и празнословия.
Ми айде де гледам имаш ги и 2-та та кажи от кой си по-доволен?
казвал съм и преди - ако можех да си го позволя щях да съм с нокрии и в двете спани по 15м2 и в хола и в WC-то.
дайкина е проста проста шумна ермомелка която се чува /вътрешното/ през 2 стаи, с една проста решетка отгоре която няма чистене. машина с гениален дефрост алгоритъм който зацепва на всеки 44 минути, особено "умно" отводняване - тавата е крива, има постове за спукани топлообменици точно на това умно място. и коп клонящ към 2 в 90% от времето когато го ползвам, разбирай под 0. над 0 копа е пак там някъде защото е на он-офф.
иначе вярно топли - ама щото съм преоразмерил като луд - което не пречи да стигам до луди сметки.
Значи излиза,че е по добре да си с едни гърди напред,отколкото с едно рамо...
некоректно е да се сравняват машини с различни параметри,пък и говорим за европейски машини.а японските дайкини...............
Mega каза че няма такива япоснско производство
В момента заблуждаваш хора с мнението си, че в 15м2 ще монтираш Нокрии.
Миналата седмица взех една Нокрия 14 за стая 25 м2 с много прозорци и един Дайкин ftxs35. Впечатленията ми:
- Нокрията е доста по-шумна от Дайкин-а
- Въздушния поток на Дайкина е доста по-слаб и е по-комфортно при него.
- Пластмасите на Нокрията са доста тънки и пукат по-силно при смяната на температурата
- В даден момент от вътрешното тяло на Нокрията се чуват леки вибрации за около 20-30 секунди и след това спират (поставил съм тампони на външното тяло и тръбния път е 4,10м)
- Нокрията с трите си криле по-добре насочва въздушния поток
- Самопочистващите филтри на Нокрията според мен са доста голямо удобство
Но все още не мога да дам реална оценка, защото не са дошли големите студове и след това големите жеги. Надявам се тогава Нокрията да настигне Дайкина, че и да го задмине, защото все пак струва повечко пари.